Курсове за матура по БЕЛ
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
-
marianna
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Курсове за матура по БЕЛ
Здравейте, тази година съм 12 клас и ще полагам задължителна матура по български език, което ме притеснява, защото уча в математическа гимназия и часовете ни по български език са твърде недостатъчни. Затова искам да попитам знаете ли някакви добри курсове в София, свързани с подготовката само за матурата по литература, но да не са кандидатстудентски, защото няма да кандидатствам с този предмет. Благодаря ви предварително!
Re: Курсове за матура по БЕЛ
О, курсове за тази матура не ти трябват.
Аз лично решавах малко тестове "55 примерни теста за матура" от 11 и 12 клас.. и то 3 дена..
Имам 5.98
Ти реши
Аз лично решавах малко тестове "55 примерни теста за матура" от 11 и 12 клас.. и то 3 дена..
Имам 5.98
Ти реши
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- sweetness
- В началото бе словото
Виж това http://www.studyinbg.com ..... или телефон 981 07 75 . Намира се в центъра близо до Попа, цените са приемливи, материалите са безплатни, а и има някакви намаления ако се запишеш с някой приятел например и някви други неща. Успех с кандидатстването...

Приятели ефектни - предатели перфектни
- mariqq_vel
- В началото бе словото
- Специалност: Философия, Португалска филология
- Курс: друг
Мн успех ти желая 
No one but me can save myself, but it's too late
Now I can't think, think why I should even try
Yesterday seems as though it never existed
Death greets me warm, now I will just say goodbye, *Goodbye*
Now I can't think, think why I should even try
Yesterday seems as though it never existed
Death greets me warm, now I will just say goodbye, *Goodbye*
-
High Hopes
- В началото бе словото
Здрасти!
Брат ми тази година кандидатства и също така се яви и на матурите. И той завърши математическа гимназия. На зрелостните изпити изкара 6.00 по математика и 5.88 по БЕЛ. Сега ще учи социология в СУ.
Той се готви в учебен център Елина (където и аз се готвих преди две години) и сме много доволни. Можеш да прегледаш сайта им http://elina-abv.hit.bg/
Желая ти много успехи!
Брат ми тази година кандидатства и също така се яви и на матурите. И той завърши математическа гимназия. На зрелостните изпити изкара 6.00 по математика и 5.88 по БЕЛ. Сега ще учи социология в СУ.
Той се готви в учебен център Елина (където и аз се готвих преди две години) и сме много доволни. Можеш да прегледаш сайта им http://elina-abv.hit.bg/
Желая ти много успехи!
-
marianna
- В началото бе словото
Благодаря много за съветите
Всички ми казват, че излишно се притеснявам, но искам все пак да се представя добре на матурите
Засега реших да си порешавам сама малко тестове, а пък по-нататък да запиша и някой курс, за да запълня евентуалните си пропуски
Успешна година и на вас 
- Angel
- Живее, за да пише
- Специалност: Информационни системи
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
според мен няма смисъл от курс
аз изкарах около 5.50, а от край време съм си скарана с правилата по БЕЛ и с литературата
Решението е едно единствено ... по БЕЛ научавате правилата, основните, не са толкова много, на мен ми излязоха около 5 листа иии по литература е достатъчно да си чел произведенията и да им помниш авторите и някоя друга разработката, другото, което се иска на самия изпит е ... концентрация и разпъване на локуми
поне на "Шибил" с тая "любов и красота" това правихме =)
A is for always thinking of others!
N is for numerous kind acts!
G is for going above and beyond!
E is for endless devotion!
L is for how much you are loved!
-
High Hopes
- В началото бе словото
Страшно се дразня на хора, които зубрят тайно, а след това ходят и се хвалят, че нищо не са учили, никъде не са се готвили, даже и от часове са бягали, и видиш ли, после са гениални и изкарват 6-тици. Визирам по-горния пост...
- Serena
- В началото бе словото
Споделям ти мнениетоHigh Hopes написа:Страшно се дразня на хора, които зубрят тайно, а след това ходят и се хвалят, че нищо не са учили, никъде не са се готвили, даже и от часове са бягали, и видиш ли, после са гениални и изкарват 6-тици. Визирам по-горния пост...

- Angel
- Живее, за да пише
- Специалност: Информационни системи
- Обратна връзка:
... ама хич не разбираш какво съм написала =) аз никога не съм зубрила! мразя зубрачите и ми е непосилно да седна и да назубря дори едно изречение, правилата ги научих като математически уравнения, или с някаква шантава логикаHigh Hopes написа:Страшно се дразня на хора, които зубрят тайно, а след това ходят и се хвалят, че нищо не са учили, никъде не са се готвили, даже и от часове са бягали, и видиш ли, после са гениални и изкарват 6-тици. Визирам по-горния пост...
малко сте сбъркали, кого да набеждавате, че е зубар
преди матурата по БЕЛ, дори не бях чела, "Железния светилник" и "Тютюн", а имах предостатъчно време вкъщи
A is for always thinking of others!
-
High Hopes
- В началото бе словото
Ех, ти пък се хвана за думата- "зубренето" го употребих в преносен смисъл= "учене". Мисълта ми беше, че без учене не можеш да вземеш какъвто и да било изпит. Ако можеше, още утре се явявам на изпити в японистиката или в ядрената физика 
marianna за литературните въпроси мисля,че ще ти е достатъчно да прочетеш произведенията и да си вземеш двете части на 120 литературни разработки. Не се шашкай толкова за тая матура 
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Съветвам ви да не си давате парите за такива курсове. Достатъчно е да сте грамотни, да имате елементарна езикова и литературна култура и ще вземете матурата по БЕЛ, и то с достатъчно висока оценка 
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
SERVER NA DIABLO 2 IP : 85.196.179.46 zone 0 name : antik's server za pove4e informaciq skype : thefashionboyy
-
djindjurrr
- В началото бе словото
Аз не се притеснявам за матурата по БЕЛ. Имам вяра в себе си .. И даже не искам да почвам уроци по БЕЛ, не знам защо.. Дано се справя!!! Единствения ми проблем е при писането на теми.. правя много повторения