Паричките $$$

Подфорум към Факултета по журналистика и масова комуникация

Модератор: Шепот

Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Паричките $$$

Мнение от rueva »

Драги колеги, както може би знаете стипендиите на СУ се получават на двайсто число (поне тази година). ДНес сме някъде около тази дата и доволно си изтеглих мангизите. Получи се чудесно! Както и да е. Беше неизбежно да не се зачудя дали догодина ще ме спонсорират отново или може би пък не :( :( :( Та, знаете ли как се сформира успехът за следващата вълна от стипендии? Какво да смятам: средния успех от годината или този само от втория семестър? Да включвам ли оценките от АЕ и Спорт, защото АЕ е абсолютно избираем, а спортът първия семестър не се бройкаше. Знам, че е мноооого, мнооооого рано, но пък ми стана любопитно! И изобщо ми е интересно какъв успех имам за годината - какво да смятам :D

Последен въпрос, който не е много по темата: при "спортът първия семестър не се бройкаше", "първия" с пълен член ли се пише?! :idea: Като се замисля не знам на мястото на "тогава" и прочие как се членува.

Мерси.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Паричките $$$

Мнение от Търговецът на кристал »

Цялата година без избираеми, език и спорт.
За "първия" - аз залагам на кратък член, ама не мога да ти кажа правило. Нито пък твърдя, че съм права. :lol:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
rueva
Пишеща машина

Мнение от rueva »

хъм, тенк ю, Ели :wink: и аз заложих на кратък, но нз защо. някой друг по втория въпрос?
Аватар
Шепот
Стенограф
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Сигурна ли си за спорта? о.О Защото нас друго ни казваше човека от фехтовката, ама то може да се взима оценката в другг и факултети.
По втория ти въпрос, "първия семестър" не е извършител на действието => е с кратък член. ;)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Бе май не се взема... аз бях освободена, но и Ичева нищо не ми е споменавала за спорт... та затова. За избираемите и езика съм 100% сигурна, че не влизат.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Кратък член...а мене ме интересува кога почва срока за паричките за семестъра и евентуално дали има някви кой знае кви особености с плащане от чужбина :o
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
rueva
Пишеща машина

Мнение от rueva »

картата, която ми е от пиб за стипендията, мога ли да си ползвам и за други пари? да ми внасят и от другаде в нея? няма някви особености, нали? :?
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

не, няма
стандартни дебитни карти
ползвай я спокойно
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
rueva
Пишеща машина

Мнение от rueva »

сууупееер!
мерси, Мила!
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Тъ, за стипендия, успехът от задължителните дисциплини от предходните два семестъра.
Спортът е задължителна дисциплина в първи и втори курс е задължителна дисциплина, следователно участва във формирането на средния успех за стипендия.
За картите - най-обикновени дебитни карти, ама с чип, демек по-сигурни от другите. А някой случайно да има проблеми с банкоматите на ПИБ?
За таксите - плащат се до 10 октомври, ама по-добре първо си заверете летните учебни парктики.
:lol:
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Да бе, тея практики кога се заверяваха? Спомням си нещо за началото на септември, ама кога точно беше...
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Публикувай отговор

Обратно към “ФЖМК”