Компютърните специалности ...
Компютърните специалности ...
Здравейте,искам да попитам дали някой може да обясня на по достъпен език специалността Информационни системи (какво представлява) и да я сравни с информатиката 
-
Lama
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско управление /немски/
- Курс: първи
Re: Компютърните специалности ...
Има ли добри хора да ми разяснят малко нещата??? 
И аз се интересувам от информационните системи. Гледах плана, но някой може ли по-конкретно да каже кои езици се изучават, програми, правене на сайтове и какво всъщност по-точно представлява. Стъпва ли се върху изучаваното в училище? /бях профил/
Последните две години в у-ще ми бяха интересни правенето на сайтове, но и като цяло предпочитам или сайтжове + интернет или използване на вече готови програми както в училище е ИТ. Това ли е специалността за мен?
Малко глупаво звучат постоянните сравнения с у-ще, ама както се вижда нямам особен опит и знания. Но и не искам да стана информатик, а по-скоро някаква административна работа, която да включва и използването на програми различни от уърд, ексел, пауър пойнт и публишър. Въпреки че вторите две са ми интересни, обаче не е като за работа по цял ден
И аз се интересувам от информационните системи. Гледах плана, но някой може ли по-конкретно да каже кои езици се изучават, програми, правене на сайтове и какво всъщност по-точно представлява. Стъпва ли се върху изучаваното в училище? /бях профил/
Последните две години в у-ще ми бяха интересни правенето на сайтове, но и като цяло предпочитам или сайтжове + интернет или използване на вече готови програми както в училище е ИТ. Това ли е специалността за мен?
Малко глупаво звучат постоянните сравнения с у-ще, ама както се вижда нямам особен опит и знания. Но и не искам да стана информатик, а по-скоро някаква административна работа, която да включва и използването на програми различни от уърд, ексел, пауър пойнт и публишър. Въпреки че вторите две са ми интересни, обаче не е като за работа по цял ден
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Я си кажи, какво сте правили? Защото не това е смисъла на ИТ или нещо не се изразяваш както трябва.Lama написа:използване на вече готови програми както в училище е ИТ
Сега точно пиша проекта си по Методика на обучението по информатика и разцепвам ИТ 10 клас, какви когнитивни умения придобиват учениците, цели, специфични методи и форми за оценяване...
Ако 9 клас са ти представяли част от текстообработката, примерно в тона на: овапцваме като цъкнем там, омазваме като щракем тук, разместваме насам-натам хей така...
не това пише в учебната програма. А тя много добре си е написана. Това е от редките случаи, когато похвалвам колегите от министерството
А в 10 клас има велики неща като Бази данни, Презентации и Мрежи.
Да, каквото преподават тука много ясно, че стъпва на знанията от училище. Къде другаде да стъпи? На знанията от космоса?

ИС (съкр. от Измислена Специалност) е супер зле. Запиши някоя от другите три.
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
-
corrupter
- В началото бе словото
uktc
пробвай се да убедиш ръководството да я разкара или 2-та курса студенти ИС че за нищо не стават ще е интересно, ще направиш добро дело(нещо май няма да се получи)
a blqb:
ако наитина ти е интересно да цъкаш по цял ден някакви "програмки" това е специалноста за теб.Иначе не мисля че ако искаш да правиш сайтове ти трябава ваобще някакво университетско убразование.Просто за целта не си заслужава да си губиш времето и праите(в университет ще научиш много повече и разнообразни неща), много хора си изкаравт хляба със сайтове или администриране и без да са стъпвали в университет.
Ии какво според теб означава информатик???
пробвай се да убедиш ръководството да я разкара или 2-та курса студенти ИС че за нищо не стават ще е интересно, ще направиш добро дело(нещо май няма да се получи)
a blqb:
ако наитина ти е интересно да цъкаш по цял ден някакви "програмки" това е специалноста за теб.Иначе не мисля че ако искаш да правиш сайтове ти трябава ваобще някакво университетско убразование.Просто за целта не си заслужава да си губиш времето и праите(в университет ще научиш много повече и разнообразни неща), много хора си изкаравт хляба със сайтове или администриране и без да са стъпвали в университет.
Ии какво според теб означава информатик???