Бихте ли емигрирали?
-
Malka veshtica
- Драскач
Бихте ли емигрирали?
Съжалявам, ако вече има другаде такава тема, търсих, ама не намерих. Та, на въпроса: бихте ли се "измели" от нашта циганийка или патриотично (и малко донкихотовско) искате да останете с надеждата за по-добро? Интересно ми е как са настроени сега 20-годишните интелигенти на Бг. По "мое време", т.е. - преди 5-6 години в моя кръг приятели и колеги не беше модно трайното изнасяне от Бг. Ако обаче сега бях на тия години тогава и имах възможността, която ми е сега - мн. близък човек в мн. хубава чужбина, който може да ме поеме и да ми помогне да се установя, и то доста добре, там, хич нямаше да се замисля, честно ви казвам...
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Re: Бихте ли емигрирали?
Ако имаш предвид дали бихме напуснали България, аз лично не бих, поне не за постоянно. Изразяваш се малко странно.Valiamishe написа: Та, на въпроса: бихте ли се "измели" от нашта циганийка
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Не само, че бих, а и предстои да го направя. Ако след 10-15 години нещата вземат, че се оправят, може и да се върна. Евентуално.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

-
Malka veshtica
- Драскач
мм да. Продължението на въпроса ми май трябваше да е - "ако да, къде и защо, ако не - пак защо;-)"...
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Аз да, бих живяла в чужбина. Не защото тук не ми харесва, а защото ми се струва много романтично... Но винаги бих се връщала. Обичам България и много се гордея, че съм родена тук. Обаче усещането да си далеч е невероятно...
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
Мани ти... Невероятното усещане е като се прибираш - като се видят отдолу Дунав, Балкана и после градовете и пътищата. И като стъпиш на своя земя - тогава е невероятно... Иначе... хм.Дъждът върху лицето написа:Обаче усещането да си далеч е невероятно...

- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Ами да така е, съгласна съм. Бих заминавала само, за да се завръщам. Обаче, когато си навън и България започне да ти липсва и да ти е все по мила, и когато започнеш да я търсиш по улиците, в природата и в хората... Поне при мен е така. Като съм далеч, като че ли ми е много по-близка. Не знам дали ме разбрахте...Boromir написа:Мани ти... Невероятното усещане е като се прибираш - като се видят отдолу Дунав, Балкана и после градовете и пътищата. И като стъпиш на своя земя - тогава е невероятно... Иначе... хм.Дъждът върху лицето написа:Обаче усещането да си далеч е невероятно...
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
не бих се преместила. не защото тук ми харесва, а защото по стечение на обстоятелствата тук съм си градила живота.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Знам точно за какво говориш! Докато бях в Ирландия, ако щеш ми вярвай, но по едно време и кучетата по улиците започнаха да ми липсват. Но това не означава, че няма да се махна от тукашната помия.Дъждът върху лицето написа:Ами да така е, съгласна съм. Бих заминавала само, за да се завръщам. Обаче, когато си навън и България започне да ти липсва и да ти е все по мила, и когато започнеш да я търсиш по улиците, в природата и в хората... Поне при мен е така. Като съм далеч, като че ли ми е много по-близка. Не знам дали ме разбрахте...Boromir написа:Мани ти... Невероятното усещане е като се прибираш - като се видят отдолу Дунав, Балкана и после градовете и пътищата. И като стъпиш на своя земя - тогава е невероятно... Иначе... хм.Дъждът върху лицето написа:Обаче усещането да си далеч е невероятно...
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt

- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Радвам се, че ме разбра.Don Horhe написа:Знам точно за какво говориш! Докато бях в Ирландия, ако щеш ми вярвай, но по едно време и кучетата по улиците започнаха да ми липсват. Но това не означава, че няма да се махна от тукашната помия.
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
Това е тема за заминаването, мисля, а не за завръщането....
Не, не бих, не ме кефи...
Предпочитам да "отскачам" до някоя чужбинска държава, но дълъг престой мноо ме нерви!
Предпочитам да "отскачам" до някоя чужбинска държава, но дълъг престой мноо ме нерви!
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Едното не може без другото, тоест както казах, харесва ми да заминавам, за да мога да се завръщам.Joker написа:Това е тема за заминаването, мисля, а не за завръщането....![]()
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Да бе, ама тука става въпрос за заминаване без завръщане така като гледам...
Емиграцията не е просто като да ходиш на ексукурзийка или на учене или дори на гурбет в чужбина. Като емигрираш отиваш някъде, миеш чинии, копаеш ниви, сечеш дърва, боядисваш тавани или ако си малко по-голям късметлия пишеш програми, караш камиони и ставаш медицинска сестра на зъболекар и всичко това в средите на емигрантите. С две думи - търпиш горе-долу същата мизерия, която търпиш и тук, нямаш кой знае колко големи възможности за по-хубав живот. И така между 5 и 25 години един начален период. След това се стабилизираш, почваш да си намираш и по-хубави работи и в един момент се усещаш, че си си изживял живота, обаче пък поне децатата ти имат възможност да започнат и да живеят на по-хубаво от децата на брат ти, който си останал в България. Евентуално някъде тогава се връщаш и ти, вече като пенсионер, вървиш из родното градче (щото дори да е София това, ако си живял в чикаго ти се вижда като село) и си спомняш с умиление за детските години, прекарани там.
Аз не бих могъл да понеса такова изгнание
Макар че ако бъда принуден може и да се наложи да го направя.
Емиграцията не е просто като да ходиш на ексукурзийка или на учене или дори на гурбет в чужбина. Като емигрираш отиваш някъде, миеш чинии, копаеш ниви, сечеш дърва, боядисваш тавани или ако си малко по-голям късметлия пишеш програми, караш камиони и ставаш медицинска сестра на зъболекар и всичко това в средите на емигрантите. С две думи - търпиш горе-долу същата мизерия, която търпиш и тук, нямаш кой знае колко големи възможности за по-хубав живот. И така между 5 и 25 години един начален период. След това се стабилизираш, почваш да си намираш и по-хубави работи и в един момент се усещаш, че си си изживял живота, обаче пък поне децатата ти имат възможност да започнат и да живеят на по-хубаво от децата на брат ти, който си останал в България. Евентуално някъде тогава се връщаш и ти, вече като пенсионер, вървиш из родното градче (щото дори да е София това, ако си живял в чикаго ти се вижда като село) и си спомняш с умиление за детските години, прекарани там.
Аз не бих могъл да понеса такова изгнание
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Smoking Mirror написа:Да бе, ама тука става въпрос за заминаване без завръщане така като гледам...
Аз не бих могъл да понеса такова изгнаниеМакар че ако бъда принуден може и да се наложи да го направя.
Гошо Риспект
My will be done!!!