Re: Съществува ли в България морал?
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Има, но само останки.
Едит:
Само да отбележа, че тази тема не съм я пуснал аз, а един изтрит потребител. 2рото мнение е мое и затова изглежда все едно аз съм я пуснал.
Едит:
Само да отбележа, че тази тема не съм я пуснал аз, а един изтрит потребител. 2рото мнение е мое и затова изглежда все едно аз съм я пуснал.
Последно промяна от Methuselah на 28 Юни 2008, 01:26, променено общо 1 път.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- renesanz
- Легендарен флуудър
морал сред обществото не се намира. по-скоро е индивидуален. дискриминиран би могъл да бъде само от хора,на които някакъв вид морал е чужд или не го разбират.... все пак всеки има среда,в която живее и хора,с които общува,които го разбират. като звемем за пример политиката като висш пример за аморално поведение няма какво да се чудиш има ли го или не....
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Съгласен съм с Ренесанс. Обществен морал няма, само тук таме са останали нормални хора, но и те са на изчезване.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Както каза Ренесанс , моралът е индивидуален. Аз имам свои разбирания за морал и никой не може да ги промени, ако аз не пожелая. Освен това моите разбирания за морал не вредят на никого, така че никой не може и копче да ми каже.
Хм, морал - педалски паради в София... Това остана от морала в България
По принцип не питая някаква огромна почит към личността на Негово Светейшество (което не важи за призванието му), но тук е напълно прав.Патриарх Максим изпрати писмо до кмета на София Бойко Борисов по повод гей парада, който ще се проведе в събота. С писмото се призовава кметът да съдейства да не бъде проведен този гей парад, „който е съблазън за всички, които ще бъдат волни или неволни зрители на това аморално и греховно шествие”.
„Стоейки в правотата на Христовото учение и следвайки словата на св. ап. Павел: „Не участвайте в безплодните дела на тъмнината; напротив – изобличавайте ги” (Еф. %:11) ние се обръщаме с молба към вас да спрете това недостойно и срамно шествие, противоестествено на всяко християнско съзнание. Изживявайки последованието на Петровия пост и очаквайки отново идването на трите чудотворни икони, пред които всеки православен християнин ще изпроси помощта и закрилата на Божията майка, ние сме принудени да бъдем свидетели на това безчинно и нечестиво сборище, което ще наблюдават и деца”, пише в писмото на Софийския митрополит и Български патриарх Максим. /БГНЕС

-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Всеки човек има право на избор, всеки има своя морален кодекс, според който действа.
Въпроса за Моралност/Аморалност винаги е бил и ще бъде на лична основа.(става въпроs за хора без психически изкривявания http://www.youtube.com/watch?v=WIsou0IRIQU )
Докато човек спазва едно поведение, което не вреди психически или физически на някого и това поведение не е наложено от вън, то тогава той спазва една морална норма, която е обществено приемлива. стана ми трудно и сам да разбера какво точно искам да кажа, за това ще приключа)
Въпроса за Моралност/Аморалност винаги е бил и ще бъде на лична основа.(става въпроs за хора без психически изкривявания http://www.youtube.com/watch?v=WIsou0IRIQU )
Докато човек спазва едно поведение, което не вреди психически или физически на някого и това поведение не е наложено от вън, то тогава той спазва една морална норма, която е обществено приемлива. стана ми трудно и сам да разбера какво точно искам да кажа, за това ще приключа)
Последно промяна от gogigagagagigo на 27 Юни 2008, 18:18, променено общо 1 път.
My will be done!!!
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Разбира се не съм очаквал да прочета нещо умно от патриарх Максим. Оказах се прав (отново, по дяволите!)Boromir написа:Хм, морал - педалски паради в София... Това остана от морала в България![]()
По принцип не питая някаква огромна почит към личността на Негово Светейшество (което не важи за призванието му), но тук е напълно прав.Патриарх Максим изпрати писмо до кмета на София Бойко Борисов по повод гей парада, който ще се проведе в събота. С писмото се призовава кметът да съдейства да не бъде проведен този гей парад, „който е съблазън за всички, които ще бъдат волни или неволни зрители на това аморално и греховно шествие”.
„Стоейки в правотата на Христовото учение и следвайки словата на св. ап. Павел: „Не участвайте в безплодните дела на тъмнината; напротив – изобличавайте ги” (Еф. %:11) ние се обръщаме с молба към вас да спрете това недостойно и срамно шествие, противоестествено на всяко християнско съзнание. Изживявайки последованието на Петровия пост и очаквайки отново идването на трите чудотворни икони, пред които всеки православен християнин ще изпроси помощта и закрилата на Божията майка, ние сме принудени да бъдем свидетели на това безчинно и нечестиво сборище, което ще наблюдават и деца”, пише в писмото на Софийския митрополит и Български патриарх Максим. /БГНЕС
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Какво пък толкова прочете дето да е глупаво?pora_e_priqtel написа:Разбира се не съм очаквал да прочета нещо умно от патриарх Максим. Оказах се прав (отново, по дяволите!)Boromir написа:Хм, морал - педалски паради в София... Това остана от морала в България![]()
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
В свещен град като Йерусалим организираха гей-парад въпреки протестите на юдеи, християни и мюсюлмани, пък какво остава за София...
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

ГГФ: Господи, Готин Факултет
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Извод: за да спрем войните на религиозна основа трябва да започнем война на сексуална.
Peace is a lie. There is only passion.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Действително е крайно време да започнеш да си премисляш приказките по адрес на църквата и религията като цяло. Това е християнска и православна държава, чийто народ и култура са опазени от тази вяра, ако и това да не ти харесва.pora_e_priqtel написа:
Разбира се не съм очаквал да прочета нещо умно от патриарх Максим. Оказах се прав (отново, по дяволите!)
Като толкова не ти харесва християнският морал и толкова ти харесват педалите, антихристиянската им държава се намира на има-няма 8000 км от тук, почти все на запад.

-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Боромире, предполагам той не е имал това предвид, Просто извинявам се и аз, но патриарх Максим е гаден комунист и чаовек, който е поставено лице на партията, която е избила цялата българска аристокрация, не може да има моето уважение.
Иначе вярвам все още в идеологията на христянството,
но не и в институцията 
Пора: пак пипнах малко правописа, надявам се да не се сърдиш
Иначе вярвам все още в идеологията на христянството,
Пора: пак пипнах малко правописа, надявам се да не се сърдиш
My will be done!!!