Обсебването в любовта
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Обсебването в любовта
Е, драги съфорумци как мислите ? Дали когато партньорът ви постоянно ви звъни за щяло и нещяло и иска непрекъснато да сте с него, с една дума не ви оставя никакво лично пространство е така да се нарече обсебване или е просто някаква по-висша форма на любов и неговият начин да обича. Не е ли това един вид ревност и стремеж за постоянен контрол над половинката или е прекалено притеснение за сигурността на партньора и такива разни мисли........ Е, как мислите ?
Като птичка в небесата 
- rachence
- Паисий
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: Обсебването в любовта
За мен това са детски истории- лиготии.
Или е недорасъл, или наистина иска да наложи някакъв /несъзнателен???/ контрол върху мен.
Или е недорасъл, или наистина иска да наложи някакъв /несъзнателен???/ контрол върху мен.
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Обсебването е резултат не толкова на лоши чувства, колкото на добри такива. Проблема е, че всеки го различно приема...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- rachence
- Паисий
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Явно не са те обсебвали по онзи- гадния начин.Kristo написа:Обсебването е резултат не толкова на лоши чувства, колкото на добри такива.
Иначе никой не би отказал да му сеобръща внимание и да бъде търсен от любимия човек
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
- FightForFreedom
- Паисий
Аз лично имам толкова обхватно лично пространство, че имам спокойствието на един необсебим човек 
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
- DADO
- Легендарен флуудър
Обсебването е когато не можеш да живееш без обекта на желанията си, непрекъснато мислиш за него/нея, но това чуство не те радва. Това е обсебването, което най-често е резултат на магия за любов. Защото истинската любов не може да се постигне с никакви магии, а някакъв по-висок разум я праща тук при нас.
Ibiza DJ
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Обсебването дразни,но когато го няма липсва 
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
Я, ей за това ПЛ скъса с мен.
От тогава реших да ги оставя да си правят каквото искат, стига да получа същото право.
И от тогава повечето, с които съм имала някаква връзка, са твърдели, че съм студена.
Угода няма, явно.
Нямам нищо против да ме обсебват, обаче
От тогава реших да ги оставя да си правят каквото искат, стига да получа същото право.
И от тогава повечето, с които съм имала някаква връзка, са твърдели, че съм студена.
Угода няма, явно.
Нямам нищо против да ме обсебват, обаче
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
аз пък имам против да ме обсебват...не мога да дишам. И тъй като отсрещната страна иска прекалено мн да престирам, по-скоро такива връзки нямат бъдеще при мен...
Toto-I will remember
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка:
По принцип границата на "обсебването" е различна за различните хора...Аз лично имам нужда от повече лично пространство...Това не означава, че не обичам да прекарвам времето си с любимия човек, но същевременно има и други неща, на които също обичам да посвещавам време и емоции. Светът не се изчерпва с другия, както и не е бил "полу-празен" преди той да се появи, нито пък ще остане такъв, след като/ако той (да, и това се случва...) си тръгне.
А специално това с непрекъснатото звънене винаги ме е побърквало!
А специално това с непрекъснатото звънене винаги ме е побърквало!

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
мразя да ме обсебват, но в повечето случаи става въпрос не точно за обсебване, а просто за това, че човека отсреща иска да е повече време с половинката... чисто и просто търси, това което му е приятно 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Изобщо не съм чела отговорите на онези, писали по-горе, но личният ми опит в това отношение ме е опарил така, че за мен това е на първо място в списъка със смъртни грехове в любовта.
Ако обичаш някого (ама наистина и истински), няма да ограничаваш личното му пространство с желание да сте постоянно заедно - да идва в 6 сутринта (!!!) до вас, за да излизате, защото ти си казала, че искаш да имаш и време за други (важни!) неща; да ти прави скандал, задето на 8-ми март си се прибрала 3 часа след часа, който си казала предварително; да те следи след работа, уж защото много те обичал (а причината си беше съвсем друга)... Да си позволява да те натиска пред родителите, за да демонстрира, че си негова, а не си тяхното малко момиченце... Абе, не можеше да ме подели нито с родителите, нито с приятелите ми... оттогава - обеца на ухото. Нито аз така, нито на мен така. При първи подобни признаци, шутът е повече от гарантиран - по-добре да ме обичат малко, но достатъчно, отколкото мнооооого и обсебващо. Това не е любов, а егоизъм.
Ако обичаш някого (ама наистина и истински), няма да ограничаваш личното му пространство с желание да сте постоянно заедно - да идва в 6 сутринта (!!!) до вас, за да излизате, защото ти си казала, че искаш да имаш и време за други (важни!) неща; да ти прави скандал, задето на 8-ми март си се прибрала 3 часа след часа, който си казала предварително; да те следи след работа, уж защото много те обичал (а причината си беше съвсем друга)... Да си позволява да те натиска пред родителите, за да демонстрира, че си негова, а не си тяхното малко момиченце... Абе, не можеше да ме подели нито с родителите, нито с приятелите ми... оттогава - обеца на ухото. Нито аз така, нито на мен така. При първи подобни признаци, шутът е повече от гарантиран - по-добре да ме обичат малко, но достатъчно, отколкото мнооооого и обсебващо. Това не е любов, а егоизъм.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- mеmento
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ами аз съм много обсебваща
но нямам нищо против и мен да ме обсебят... даже ми се иска 
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Не ми допада... не ми се е случвало да съм обсебена, нито обсебваща в любовта, а в приятелството. Дразни ме когато някой постоянно ме търси, иска обяснения защо не съм се обадила, поздравила и прочие.. какво съм правила вчера, когато не съм се обадила и това от приятел...
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Ако си прекалено свободолюбив, никога няма да получиш любов...
- из Моментите, в които съм сериозен и разсъждавам трезво над нещата...
- из Моментите, в които съм сериозен и разсъждавам трезво над нещата...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...