Международни отношения

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Alejandro!
В началото бе словото

Международни отношения

Мнение от Alejandro! »

Привет, това май ми се пада първи пост в този форум. Накратко: уча международни отношения но не в България, и въпреки че форумът се хоства от СУ, реших да пусна една обща темичка, че и без това почти нищо за България не ми е ясно и нямам контакти с хора, учещи International Studies/Relations. Ето и малко храна за размисъл:

Има ли някой информация за стажове в България и въобще в ЕС, достъпни за хора, които учат МО? Някой познава ли хора, които са си намирали стаж/работа в кое да е посолство, или реализацията е просто мит? Аз наскоро видях в Капитал една обява от корейското посолство, търсеха стажанти мисля - ако някой се интересува.

Друго, в кои други сфери човек би могъл да се реализира с МО, освен в посолства и МВнР? Аз поне във ВУЗ-а уча МО на английски и отделно испански, в гимназията учих English + Deutsche, сега съм захванал арабския, може пък да стана преводач един ден. :lol:

И въобще, къде другаде човек може да се срещне с други хора от "бранша" (МО) в България, освен в СУ? Има ли примерно Клуб на международниците в България, или клуб на студентите, или някаква подобна младежка организация? Ако няма ... давайте да я правим час по-скоро и да набираме сила!:)
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Re: Международни отношения

Мнение от HeyGod »

Има дипломатически клуб към Юр.Факултет.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Re: Международни отношения

Мнение от д-р_Хауз »

САИМО-Студентска Асоциация за Изследване на Международните Отношения

Я изброй основните дисциплини, които учиш, да сравним учебните планове
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”