Евровизия 2008

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Публикувай отговор
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Евровизия 2008

Мнение от DADO »

Какво е мнението ви за българската песен и на другите страни?
Ibiza DJ
Аватар
Tanparmaiel
Танцуващия с клавиатури
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Евровизия 2008

Мнение от Tanparmaiel »

Нашата песен ми се струва, че е свежа еднодневка и с нея няма да стигнем далеч. Много далече е от уникалността и всичките качества на миналогодишната Вода. Не съм чувала песните на останалите кандидати, така че за тях не мога да говоря.

На мен обаче като цяло не ми харесва конкурсът и по-точно начинът на определяне на победителя. Много по-честно и точно би било, ако се взима предвид целя брой на гласуванията, а не процентно от всяка държава. Щото Македония не е равно на Франция (примерно) :shock:
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Мене ми хареса наща песен. Слушах и тия на Германия, Украйна и Хърватска. Не мисля, че са по-добри, като тази на Хърватска е направо :shock:
medicate, medicate
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Тази година най-много ми харесват песните на Хърватска и Молдова. Особено Хърватска има великолепен текст, жалко че хората няма да го разберат. И двете песни са много артистични и стилни, нивото им е доста високо за Евровизия, затова са в дъното на класациите и няма да стигнат дори до финал...
Нашата песен не ми допада особено.
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

На мен ми харесва тази на Гърция :mrgreen: . http://www.youtube.com/watch?v=fhEXWRCbrOI
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

Гледах я по Балканика.
Нищо особено. Въобще не си личи, че е гръцка.

Евровизия си е най-клозетния конкурс. Аз по-долнопробно състезание не знам. И се явяват разни треторазрядни изпълнители, които после бързо се забравят. Единствено Елена Папаризу поддържа някакъв шум и донякъде Сертаб Еренер.
Иначе скоро какво сте чули за Руслана, даже победителите от миналата година ги забравих. Ами за супер шампионите Лорди?
Изображение
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Не е гръцка, защото Каломира е родена и израснала в Щатите, има изцяло американско влияние (също като певицата от Полша впрочем). Както и да е, нито тя, нито песента ми харесват.
Не участват треторазрядни изпълнители. Участвали са Кейт Раян, Анна Виси, Дима Билан (отново и тази година), Dj Bobo и т.н., не ми се спори в момента, просто не си прав. Това впечатление у теб остава по две причини:
1. В България много малко се знае и говори за Евровизия, и то предимно клюките гравитират около нашето участие, а не мащабно. Откакто се разрових из чужди форуми по темата, където се събират хора от цяла Европа, установих колко сме назад с информацията. Но тук като цяло европейската музика не е много известна. Във Франция например тази седмица полемиките около конкурса са стигнали дори до парламента им.
2. Първокласните певци просто не печелят (евентуално Дима Билан може да направи изключение този път). Евровизия не се печели от най-голямата звезда, участваща в него всяка година. И слава Богу че е така! Не всеки си има Селин Дион.
А Лорди спечелиха с най-големия и рекорден брой точки в 53-годишната история на конкурса. Мога да се обзаложа, че ако пак излязат, пак ще спечелят.
"Клозетен" и "долнопробен" Евровизия би могъл да бъде само защото артистичните и смислени песни не печелят, за разлика от евтините комерсиални боклуци, като на Папаризу и Руслана парчетата. Но така е с всичко масово.
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

ТУРСКАТА ПЕСЕН №1!!! Българската - пълно говно!
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Ще видим, още не съм слушал турската песен, но ако е шит като миналогодишната "шейк ит ап, шъкъдъм" или нещо от сорта, значи нямаш вкус.
Българската не е лоша, въпреки че Елица и Стунджи - "Вода" е много по-колоритна, но и тук имаме оригинални моменти, като това с лазерната арфа.
Ibiza DJ
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Недей ми говори за вкуса, мишко!
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

Xenon написа:оригинални моменти, като това с лазерната арфа.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Бах тоя оригинален момент. Може във форума 2% да знаят, коя е Ивена, примерно (еееех, как се зарибих, довечера ще я гледкам :drunken: ), ама за Жан-Мишел Жар всеки знае.
Изображение
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

на коя дата е финалът в Белград???????
You're one in a million
You're once in a lifetime
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Паган написа:ТУРСКАТА ПЕСЕН №1!!! Българската - пълно говно!
Пагане, ти ли си това? :lol:

Мен пък нашата песен, както миналата година и за разлика от предишните две години си ме кефи. Нищо претенциозно и ангажиращо, но пък свежо - точно като за Евровизия :)
Същото важи и за Шейк ит ъп, шекерим - турската от миналата година - свежа си беше. Не търсете дълбок смисъл и особенс художествена стойност в песните от този конкурс ;)
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Миналата година си беше чисто славянски финал, само турския шит, дето Паганели толкова го харесва беше се вмъкнал сред 5-те славянски страни... деба скапаната турска песен! :evil:
Ibiza DJ
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

Стига срещу турците.
Пък Александър изказва едно добре обмислено мнение, само дето не видях, по какъв критерий определя парчетата, като качествени или не - все пак всеки си има мнение.

А между другото, новата песен на Ruslana е прекалено готина - http://uk.youtube.com/watch?v=t-nU6bECSoc
Аз лично много я харесвам и като музика и като текст. Е, можеше да се спести влиянето на t-pain, ма иначе нямаше да забележим песента, а тепърва ще...
medicate, medicate
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”