КСБВУ и ПСБО - мошеници или не?! дискусия >
КСБВУ и ПСБО - мошеници или не?! дискусия >
Искам да задам следния въпрос:
Как е възможно КСБВУ Студентски град да са такива. Изгониха страшно много народ от Студентски град като си измислиха невероятно високи успехи за класиране на Първа и Междинна класация. По този начин хиляди студенти са принудени да напуснат общежитията си през лятото и да се впуснат в проблема за търсене на квартира.
Първо, КСБВУ губи от това, че стаите ще стоят необитаеми и няма да получават по 60лв на месец от 1 студент, което умножено по няколкостотин студента прави супер добър приход.
Второ, студентите губят от това, че трябва да дават по 120лв на месец за квартира.
Но от друга страна, управата на КСБВУ си докарва страшни пари от предоставянето на площи за незаконно строителство. Не знам Боян Биолчев спи ли или и той е в играта. Броят на незаконните строежи в Студентски град расте невероятно бързо. Сградите закриват прозорците на общежитията, заемат междублоково пространство, оставяйки само път за минаване, шумът баровете и колите се увеличава, Симеон Даков и Петър Горанов сигурно вече имат по 5 вили на морето.
Наесен пак ще чакаме по опашки и ще се разправяме с тези титани от КСБВУ, които ще искат да им се молим за една стаичка, в която да си пребиваваме и да учим цяла година.
Респект за търпението на хората, които чакат по цели дни на опашка!!!
dimo: Направих леки корекции в тона и вида на съобщението. Мога само да кажа, че съжалявам, че се забавих толкова - бях в чужбина. Мога само и да се надявам, че на stnle няма да му се налага занапред да поема отговорност за съдбата и щастието на толкова много хора, колкото КСБВУ, за да видим как самият той ще се справи.
Как е възможно КСБВУ Студентски град да са такива. Изгониха страшно много народ от Студентски град като си измислиха невероятно високи успехи за класиране на Първа и Междинна класация. По този начин хиляди студенти са принудени да напуснат общежитията си през лятото и да се впуснат в проблема за търсене на квартира.
Първо, КСБВУ губи от това, че стаите ще стоят необитаеми и няма да получават по 60лв на месец от 1 студент, което умножено по няколкостотин студента прави супер добър приход.
Второ, студентите губят от това, че трябва да дават по 120лв на месец за квартира.
Но от друга страна, управата на КСБВУ си докарва страшни пари от предоставянето на площи за незаконно строителство. Не знам Боян Биолчев спи ли или и той е в играта. Броят на незаконните строежи в Студентски град расте невероятно бързо. Сградите закриват прозорците на общежитията, заемат междублоково пространство, оставяйки само път за минаване, шумът баровете и колите се увеличава, Симеон Даков и Петър Горанов сигурно вече имат по 5 вили на морето.
Наесен пак ще чакаме по опашки и ще се разправяме с тези титани от КСБВУ, които ще искат да им се молим за една стаичка, в която да си пребиваваме и да учим цяла година.
Респект за търпението на хората, които чакат по цели дни на опашка!!!
dimo: Направих леки корекции в тона и вида на съобщението. Мога само да кажа, че съжалявам, че се забавих толкова - бях в чужбина. Мога само и да се надявам, че на stnle няма да му се налага занапред да поема отговорност за съдбата и щастието на толкова много хора, колкото КСБВУ, за да видим как самият той ще се справи.
Последно промяна от stnle на 27 Авг 2005, 03:15, променено общо 3 пъти.
- Гост
- Пишеща машина
Re: KSBVU - glupaci + mafia!
E то КСБВУ са си мафия...А това за високите балове по първа и междинна е вярно. Общежитията пустеят, а студенти си търсят квартири.
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Хехехехе, Студентски град не принадлежи само на КСБВУ
Това е инстанцията на СУ, но все пак има и други университети и от къде си сигурен,че точно СУ и КСБВУ разрешават незаконните строежи? Постът ти е писан в пристъп на гняв от явното ти некласиране.
Аз също не съм класирана. Не съм и го очаквала с успех 3,88. Наистина успехът според мен е твърде завишен,така беше и миналата година.
Аз също не съм класирана. Не съм и го очаквала с успех 3,88. Наистина успехът според мен е твърде завишен,така беше и миналата година.
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Днес се опитах да намеря отговор на вълнуващите ви въпроси , относно КСБВУ.
Но уважаемият г-н Б.Биолчев е отпуска.(Казаха, че ще мога да го видя лично много трудно и най-вероятно през септември-октомври) От кабинерта му ме отклониха много любезно към отдел ПР. А там ми разясниха да търся обяснение от СС (на СУ-стая 24) и блок 42 в Студентски град
Но не знам доколко ви е известно :
Настаняването, преместването, изключването и т.н. става със Заповед на ректора
Така че проф. Б.Биолчев е човекът от когото трябва да търсим най-голяма отговорност. А от пресцентъра и кабинета му казват, че не съм прав
Ако някой от вас знае нещо или мисли, че не съм прав , нека ме поправи>Ще съм благодарен
И нека уточня , че КСБВУ се казва само в СУ (КСБВУ се ръководи и от студенти)
В УНСС е - ССО
Но уважаемият г-н Б.Биолчев е отпуска.(Казаха, че ще мога да го видя лично много трудно и най-вероятно през септември-октомври) От кабинерта му ме отклониха много любезно към отдел ПР. А там ми разясниха да търся обяснение от СС (на СУ-стая 24) и блок 42 в Студентски град
Но не знам доколко ви е известно :
Настаняването, преместването, изключването и т.н. става със Заповед на ректора
Така че проф. Б.Биолчев е човекът от когото трябва да търсим най-голяма отговорност. А от пресцентъра и кабинета му казват, че не съм прав
Ако някой от вас знае нещо или мисли, че не съм прав , нека ме поправи>Ще съм благодарен
И нека уточня , че КСБВУ се казва само в СУ (КСБВУ се ръководи и от студенти)
В УНСС е - ССО
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: KSBVU - glupaci + mafia!
Ми да! Така е като не ме избраха за член, сега всички губят!Гост написа:E то КСБВУ са си мафия...А това за високите балове по първа и междинна е вярно. Общежитията пустеят, а студенти си търсят квартири.

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- icaci
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Господинът, започнал темата, изглежда е в пълна мъгла по отношение на институциите, действащи на територията на Студентски град.
1) Институцията, която стопанисва общежитията, се нарича ПСБО (Поделение Социално-Битово Обслужване). Тя е отделно звено на СУ, има си изпълнителен директор (г-н Петко Горанов, а не Петър Горанов), пряко подчинен на ректора, и има малко общо с настаняването и изгонаването на студентите (подписът на г-н Даков в настанителната заповед). С основната част от класирането, разпределението, настаняването и изгонването се занимава КСБВУ (Комисия по Социално-Битови Въпроси на Учащите се), която е орган на Студентски Съвет към СУ, който и избира членовете й. Двете институции, по идея, трябва да работят заедно за правилното функциониране на общежитията.
2) Междублоковото пространство е собственост на общината, а не на ПСБО или на КСБВУ. Разрешителните за строеж се издават от корумпирани общинари, в пълен разрез на всякакви писани и неписани правила за естетика и архитектурно оформление на площите - нещо, което г-н Горанов неведнъж е споменавал във форума на ПСБО, но кой да чете?
3) КСБВУ не печелят пари от наемите. ПСБО печели. Комисията може да печели само от рушвети за незаконни настанявания
До alhimikat: основно форумът е на ПСБО, а не на КСБВУ. Последните имат нещо като форум под заглавие "Най-често задавани въпроси".
1) Институцията, която стопанисва общежитията, се нарича ПСБО (Поделение Социално-Битово Обслужване). Тя е отделно звено на СУ, има си изпълнителен директор (г-н Петко Горанов, а не Петър Горанов), пряко подчинен на ректора, и има малко общо с настаняването и изгонаването на студентите (подписът на г-н Даков в настанителната заповед). С основната част от класирането, разпределението, настаняването и изгонването се занимава КСБВУ (Комисия по Социално-Битови Въпроси на Учащите се), която е орган на Студентски Съвет към СУ, който и избира членовете й. Двете институции, по идея, трябва да работят заедно за правилното функциониране на общежитията.
2) Междублоковото пространство е собственост на общината, а не на ПСБО или на КСБВУ. Разрешителните за строеж се издават от корумпирани общинари, в пълен разрез на всякакви писани и неписани правила за естетика и архитектурно оформление на площите - нещо, което г-н Горанов неведнъж е споменавал във форума на ПСБО, но кой да чете?
3) КСБВУ не печелят пари от наемите. ПСБО печели. Комисията може да печели само от рушвети за незаконни настанявания
До alhimikat: основно форумът е на ПСБО, а не на КСБВУ. Последните имат нещо като форум под заглавие "Най-често задавани въпроси".
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
dsa
А Петър Горанов вместо да пише по форуми и да се крие, може примерно да стане по-достъпен за студентите (с работно време по-дълго от няколко часа на месец) и да не прехвърля отговорността на аморалния си заместник от байтошово време г-н Даков. Начинът, по който работи тази организация е страшно безмислен и остарял, нужни са само няколко уволнения, малко подбор на интелигентни и честни хора и ще бъдат спестени много притеснения и безмислени проблеми на студентите, чакащи по опашки.
И ако пак промените заглавието на темата, ще кажа, че форумът е абсолютно недемократичен!
dimo: Мисля, че темата "Що е туй демокрацията" все още е доста неясна, дори и 16 години след като живеем в нещо като нея.
На кратко тя включва права и задължения. Може би моя е грешката, че на първа страница не пише с големи букви какви са те тук, но все пак се надявах да е ясно. Пък и мога да поправя тази си грешка.
Какви са правата тук - всеки може да изрази мнението си, културно и в рамките на добрия тон, дори и то да е негативно. Всеки може да защити мнението си по същия начин. Всеки може да попита, каквото го интересува и да получи отговор от някой, който вече знае.
А какви са задълженията. Мисля че са прекалено прости и от само себе си ясни - добрият тон и избягване на обиди и лични нападки. Това все пак е форума на СУ. Тук за обиди, анонимни нападки, псувни, мръсни думи няма място..
И ако пак промените заглавието на темата, ще кажа, че форумът е абсолютно недемократичен!
dimo: Мисля, че темата "Що е туй демокрацията" все още е доста неясна, дори и 16 години след като живеем в нещо като нея.
На кратко тя включва права и задължения. Може би моя е грешката, че на първа страница не пише с големи букви какви са те тук, но все пак се надявах да е ясно. Пък и мога да поправя тази си грешка.
Какви са правата тук - всеки може да изрази мнението си, културно и в рамките на добрия тон, дори и то да е негативно. Всеки може да защити мнението си по същия начин. Всеки може да попита, каквото го интересува и да получи отговор от някой, който вече знае.
А какви са задълженията. Мисля че са прекалено прости и от само себе си ясни - добрият тон и избягване на обиди и лични нападки. Това все пак е форума на СУ. Тук за обиди, анонимни нападки, псувни, мръсни думи няма място..
-
П. Горанов
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: dsa
На този, който толкова добре знае името ми и работното ми време, ще кажа: промяната на заглавието на темата не е въпрос на свободата на словото (т.е. - не е демократичен проблем), а е проблем на нормалното общуване между хората в една глобална среда.stnle написа:А Петър Горанов вместо да пише по форуми и да се крие, може примерно да стане по-достъпен за студентите (с работно време по-дълго от няколко часа на месец) и да не прехвърля отговорността на аморалния си заместник от байтошово време г-н Даков. Начинът, по който работи тази организация е страшно безмислен и остарял, нужни са само няколко уволнения, малко подбор на интелигентни и честни хора и ще бъдат спестени много притеснения и безмислени проблеми на студентите, чакащи по опашки.
Петко Горанов - Изп. директор на Поделение "Социално-битово обслужване" при СУ "Св. Климент Охридски"
-
Калин Павлов - КСБВУ
- В началото бе словото
Вижте,
Нека мързела на хората не е оправдание за високите балове по 1-ва класация. Не са виновни колегите от КСБВУ-то, защото ако не знаете тази година по Ректорска заповед е увеличен % на местата от контингента полагаем за 1-ва класация от 55% на 60 %. Под въпрос е и тази година какво става с блок 8- започнете оттам да диплите, а не да плюете Петър Горанов, КСБВУ-то, строежи, рушвети и фантазни простотии.
От КСБВУ не са нито титани, нито идиотчета, заповядайте елате да ни видите- ще ви посрещнем и ще поговорим, защото е лесно да си лаеш в далечината без да предлагаш нищо конструктивно.
Нека мързела на хората не е оправдание за високите балове по 1-ва класация. Не са виновни колегите от КСБВУ-то, защото ако не знаете тази година по Ректорска заповед е увеличен % на местата от контингента полагаем за 1-ва класация от 55% на 60 %. Под въпрос е и тази година какво става с блок 8- започнете оттам да диплите, а не да плюете Петър Горанов, КСБВУ-то, строежи, рушвети и фантазни простотии.
От КСБВУ не са нито титани, нито идиотчета, заповядайте елате да ни видите- ще ви посрещнем и ще поговорим, защото е лесно да си лаеш в далечината без да предлагаш нищо конструктивно.
- Гост
- Пишеща машина
Добре ето ти фактите. Мен общежитията не ме интересуват, така чеКалин Павлов - КСБВУ написа:Вижте,
съм горе-долу безпристрастен. Но факт е, че сега има много празни
стаи, а доста студенти са се изнесли на квартира. Просто е глупаво.
-
Калин Павлов - КСБВУ
- В началото бе словото
Ами не е така, защото мога да ти споделя, че сме класирали доста хора по местата им, но техен е избора кога ще се настанят. Това, че физически не са се настанили не означава, че местата са празни ами ги очакваме до 21.09.2005 да се настанят, тъй като по Ректорска заповед им се пазят до завръщането им за да не плащат грешен наем за този дето духа. Това създава погрешната представа, че местата са празни. Сега съгласи се, че не можеш да сложиш двама студенти в общежитие, единия пълен с двойки, а другия сдухан от четене. Това е така,защото в СУ няма достатъчно места за всички, затова и се правят класации и затова има и КСБВУ-то. Така че недей се опитва да спориш. На местата на тези, които не са се класирали сме сложили такива, които имат успех така че няма свободни места които да пустеят. Ясно ли е?
Ти да не би да се навиеш на идеята да си класиран за дадена стая но да не си в София ама щото имаш много пари държиш да си плащаш и летните наеми без да ползваш стаята си, а? Така че когато не си в кухнята на нещата по-лесно ти е да раздаваш безсмислени въпроси отколкото да дойдеш на място и да разбереш прави ли са ти думите - и това се отнася за всички, които не са компетентни.
Хайде чакам да ми пишеш
Ти да не би да се навиеш на идеята да си класиран за дадена стая но да не си в София ама щото имаш много пари държиш да си плащаш и летните наеми без да ползваш стаята си, а? Така че когато не си в кухнята на нещата по-лесно ти е да раздаваш безсмислени въпроси отколкото да дойдеш на място и да разбереш прави ли са ти думите - и това се отнася за всички, които не са компетентни.
Хайде чакам да ми пишеш
Последно промяна от Калин Павлов - КСБВУ на 03 Авг 2005, 17:40, променено общо 1 път.
кратка ретроспекция
Аз съм бивша слава Богу студентка,минала цялата бюрокрация на "великото КСБВУ"!Добре бе Калинчо,като пишеш там за 6-ци и слаб успех!Ти като се вясваше от дъжд на вятър в БФ,как все ползваше хубава стая в 55бл,а други които имаха по-висок успех от теб чакаха ли чакаха(като мен)А наи-накрая,когато се настанят едва ли не трябваше да опъваме по едно килимче пред ония "западното крило" и да пеем песен от благодарност!И ако обичаш не бъди лицемер моля те!Знам а и моите респ.нашите колеги,които не си ползваха правото за общежитие ти как ги настаняваше,а в същото време живееха други хора!Така е и сега и ще продалжава да бъде!Така,че моля те не се прави на светец и тези закончета ги цитираи на маичето си от Добрич дано тя йеницата да ти повярва
П.С.И ако обичаш не се прави на "Честната Мара от горната махала"защото аз ти знам всичките далавери,както и всичките ни колеги от Биологическия факултет!
П.С.И ако обичаш не се прави на "Честната Мара от горната махала"защото аз ти знам всичките далавери,както и всичките ни колеги от Биологическия факултет!
по-добре без крила в рая,отколкото с крила на патка:)))
.....и още нещо!Абе хора някой от вас питал ли се е за сметките за ток и вода!!!!!!Аз миналата година ,като издавах стаята платих 15лв студена вода и 10лв "услуга затопляне на вода"!А наи-парадоксалното е,че в Студ.град нямаше никаква вода!
Та това ме навежда на едни мисли,такива хубави,че г-н Горанов е идвал у нас носил ми е водичка и с личното си бързоварче ми я е топлил
Благодаря ти чичко Петко!Знам,че си за нас!Ами така де там всички сме от прованса ама това не означава,че трябва да намирисваме!
Апропо,занесох си касовите бележки на баща ми тои работи във ВиК,та човека се смя,много се смя!Ами тези плачат за проверка!А таксата за електромер от 1.90лв всеки месец?За 6 год. имам право да сън акционер в ЧЕЗ(електроразпределение за София)
Та да не стане в един момент да се усети някое току що завършило юристче в СУ да направи делото на живота си
Ми то ще си бъде съдебен иск само да не се вкл.много студенти,че тогава чичко Петко няма да може да си оправи къщичката в Суходол
Апропо,занесох си касовите бележки на баща ми тои работи във ВиК,та човека се смя,много се смя!Ами тези плачат за проверка!А таксата за електромер от 1.90лв всеки месец?За 6 год. имам право да сън акционер в ЧЕЗ(електроразпределение за София)
Та да не стане в един момент да се усети някое току що завършило юристче в СУ да направи делото на живота си
Ми то ще си бъде съдебен иск само да не се вкл.много студенти,че тогава чичко Петко няма да може да си оправи къщичката в Суходол
по-добре без крила в рая,отколкото с крила на патка:)))