Франкофони,появете се!
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- DanaO
- От дъжд на вятър
- Специалност: френска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Франкофони,появете се!
Къде сте,френски чада?
Никой ли няма да се излъже да кандидатства с френски,па и да попише във форума? 
"Всички сте жаби и аз просто не мога да проговоря езика ви сам!"
- jolly_f
- Да живей словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: втори
Re: Франкофони,появете се!
Малко хора са с френски май... Аз се извъгах да се явя на 3-та матура по френски
На изпит няма да ходя, защото не смятам, че ще се оправя... Не съм се и готвила, защото в моя скапан град нямаше кой да ме подготви...
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
Изумяваш меjolly_f написа:Малко хора са с френски май... Аз се извъгах да се явя на 3-та матура по френскиНа изпит няма да ходя, защото не смятам, че ще се оправя... Не съм се и готвила, защото в моя скапан град нямаше кой да ме подготви...
0x00000000
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
мама е франкофонка ама не успя да ме направи и мене...съжалявам..
ама има от моя град има няколко човека дето ще кандидатстват ама нз дали в СУ
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- renesanz
- Легендарен флуудър
аз кандидатствах с френски,ама сега уча португалски.но ако има франкофонски бал не бих отказала 
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
- DanaO
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
То е ясно,че има...Въпроса е,че са се изпокрили
Ренесанз,първа година ли си?
Ренесанз,първа година ли си?
- renesanz
- Легендарен флуудър
да, ама се отказах от френската филология. 
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
- jolly_f
- Да живей словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: втори
Един въпрос - във Френска гимназия ли си учил/а?dimage написа:И аз кандидаствах с този "любовен език" миналата година... И изпита беше доста елементарен... тази година ми се струва че ще е ощеее по-лесен... Успех франкофончета...
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
- DanaO
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
В годината,в която щях да кандидатствам...съвсем не сме очаквали лесен изпит.Да се надяваме,че 2008-ма ще е благополучнаdimage написа:И аз кандидаствах с този "любовен език" миналата година... И изпита беше доста елементарен... тази година ми се струва че ще е ощеее по-лесен... Успех франкофончета...DanaO написа:Къде сте,френски чада?Никой ли няма да се излъже да кандидатства с френски,па и да попише във форума?
Ренесанз, и се набута да шшшшъткаш?
-
coolman
- Драскач
- Обратна връзка:
Стига бе, стягайте се! Онези english мизерници вече са изписали 8 страници, а тук още няма никой. Франкофоните компютри не ползват ли? 
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология
2010 - AIESEC is finally coming to SU!
http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ
"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
- borianka
- В началото бе словото
Аз мисля да се пробвам с френски да кандидатствамDanaO написа:Къде сте,френски чада?Никой ли няма да се излъже да кандидатства с френски,па и да попише във форума?
Иначе се подготвям усилено-ходих и на ДЕЛФ февруари т.г. и си го взех там, четвъртото ниво-B 2
Абе, от колко компонента се състои изпита?
Guardo il cielo e non vedo altro colore, solo grigio piombo che mi spegne il sole...L'unica cetezza è gli occhi che io ho di te
като не е бил труден, ти колко,казваш, си изкаралаdimage написа:5 и не беше никак труден миналата година!
- borianka
- В началото бе словото
Още нещо да попитам
Извинявам се за любопитството, обаче класната ми ни каза, че се прави и превод на самата диктовка и отделно има текст за превод-вярно ли ни е информирала?
А самия текст труден ли е?
А самия текст труден ли е?
Guardo il cielo e non vedo altro colore, solo grigio piombo che mi spegne il sole...L'unica cetezza è gli occhi che io ho di te
- borianka
- В началото бе словото
Аз пък за есето не се притеснявам толкова, колкото за превода
Имам чувството, че той ще ми е най-труден...Много зависи и от текста, който ще се падне-дано наистина да бъде по-лесничко 
-
coolman
- Драскач
- Обратна връзка:
Ако можеш да напишеш хубаво есе... не виждам защо се притесняваш от превода? Ако е заради думите - недей. Първо защото не дават особено сложни понятия и второ, защото дори и да дават можеш да ги "заобиколиш" някак макар и това да ти е в някакъв "минус".
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология