Франкофони,появете се!

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Специалност: френска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Франкофони,появете се!

Мнение от DanaO »

Къде сте,френски чада? :cry: Никой ли няма да се излъже да кандидатства с френски,па и да попише във форума? :(
"Всички сте жаби и аз просто не мога да проговоря езика ви сам!"
Аватар
jolly_f
Да живей словото
Специалност: Английска филология
Курс: втори

Re: Франкофони,появете се!

Мнение от jolly_f »

Малко хора са с френски май... Аз се извъгах да се явя на 3-та матура по френски :) На изпит няма да ходя, защото не смятам, че ще се оправя... Не съм се и готвила, защото в моя скапан град нямаше кой да ме подготви...
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
Аватар
null-byte
Пишете, о, братя

Мнение от null-byte »

jolly_f написа:Малко хора са с френски май... Аз се извъгах да се явя на 3-та матура по френски :) На изпит няма да ходя, защото не смятам, че ще се оправя... Не съм се и готвила, защото в моя скапан град нямаше кой да ме подготви...
Изумяваш ме :)
0x00000000
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология

Мнение от bubbly_water »

мама е франкофонка ама не успя да ме направи и мене...съжалявам.. :roll: ама има от моя град има няколко човека дето ще кандидатстват ама нз дали в СУ
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

аз кандидатствах с френски,ама сега уча португалски.но ако има франкофонски бал не бих отказала :D
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

То е ясно,че има...Въпроса е,че са се изпокрили :)
Ренесанз,първа година ли си?
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

да, ама се отказах от френската филология. :P
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
jolly_f
Да живей словото
Специалност: Английска филология
Курс: втори

Мнение от jolly_f »

dimage написа:И аз кандидаствах с този "любовен език" миналата година... И изпита беше доста елементарен... тази година ми се струва че ще е ощеее по-лесен... Успех франкофончета...
Един въпрос - във Френска гимназия ли си учил/а?
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

dimage написа:
DanaO написа:Къде сте,френски чада? :cry: Никой ли няма да се излъже да кандидатства с френски,па и да попише във форума? :(
И аз кандидаствах с този "любовен език" миналата година... И изпита беше доста елементарен... тази година ми се струва че ще е ощеее по-лесен... Успех франкофончета...
В годината,в която щях да кандидатствам...съвсем не сме очаквали лесен изпит.Да се надяваме,че 2008-ма ще е благополучна :))) Ако излезеш права,ще те открия и ще те черпя :alien: :alien: :alien:
Ренесанз, и се набута да шшшшъткаш? :))))
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

Стига бе, стягайте се! Онези english мизерници вече са изписали 8 страници, а тук още няма никой. Франкофоните компютри не ползват ли? :lol:
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология

2010 - AIESEC is finally coming to SU!

http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ

"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
Аватар
borianka
В началото бе словото

Мнение от borianka »

DanaO написа:Къде сте,френски чада? :cry: Никой ли няма да се излъже да кандидатства с френски,па и да попише във форума? :(
Аз мисля да се пробвам с френски да кандидатствам :) Надявам се да успея да вляза, де :lol: Чух, че миналата година бил труден изпита, но се надявам тази да не е така
Иначе се подготвям усилено-ходих и на ДЕЛФ февруари т.г. и си го взех там, четвъртото ниво-B 2 :P
Абе, от колко компонента се състои изпита? :bounce: Защото едни ми казват 5(съчинение, граматика, четене с разбиране, превод и диктовка), а други-3-без граматика и диктовка...Кое е вярното?
Guardo il cielo e non vedo altro colore, solo grigio piombo che mi spegne il sole...L'unica cetezza è gli occhi che io ho di te
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

dimage написа:5 и не беше никак труден миналата година!
като не е бил труден, ти колко,казваш, си изкарала :P
Аватар
borianka
В началото бе словото

Мнение от borianka »

Още нещо да попитам :D Извинявам се за любопитството, обаче класната ми ни каза, че се прави и превод на самата диктовка и отделно има текст за превод-вярно ли ни е информирала?
А самия текст труден ли е?
Guardo il cielo e non vedo altro colore, solo grigio piombo che mi spegne il sole...L'unica cetezza è gli occhi che io ho di te
Аватар
borianka
В началото бе словото

Мнение от borianka »

Аз пък за есето не се притеснявам толкова, колкото за превода :roll: Имам чувството, че той ще ми е най-труден...Много зависи и от текста, който ще се падне-дано наистина да бъде по-лесничко :lol:
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

Ако можеш да напишеш хубаво есе... не виждам защо се притесняваш от превода? Ако е заради думите - недей. Първо защото не дават особено сложни понятия и второ, защото дори и да дават можеш да ги "заобиколиш" някак макар и това да ти е в някакъв "минус".
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология

2010 - AIESEC is finally coming to SU!

http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ

"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”