квоти за прием

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
yanitsa
В началото бе словото
Обратна връзка:

квоти за прием

Мнение от yanitsa »

здравейте, кандидатствам политология с немски и искам да попитам дали тази година ще има квоти за различните предмети, защото може да се кандидатства с английски, френски, немски и история. струва ми се малко несправедливо една оценка по немски да се съревновава с една оценка по история примерно, затова се чудя дали ще има някакви ограничения в бройката. ще се радвам ако има някой по-запознат от мен, който да осветли малко въпроса
Assasiyah
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Assasiyah »

Според мен, а и съм чувала, че има квоти, но истината е, че явно нямаме достъп до подобна информация. Поне аз не съм намерила, а търсих, защото и мен ме интересува.
Изображение
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Ще има предполагам.
Мога да дам пример с УНСС , тъй като днес ходих и питах (но доколко ясно ми разсяснено - това е друг въпрос)
Разбрах за УНСС следното
да речем , че

с английски кандидатстват 1000 души, а с Руски 200
ами има съответна квота ,която се определя след математически операции в изчислителен център
и влизат съответно 20 и 4 човека
а не по равно кандидатстващи и с двата изпита
същото е и при БЕЛ и Математика да речем

Това,което мисля, че разбрах - квотите там се разпределят в съответствие с местата за прием, броя кандидати с даден изпит и прочие

например при мен е следното кандидатствам с БЕЛ и Руски
след сложни изчисления в някакъв център секретарката (поне беше любезно-лоша) ми вади списък и казва :
"Има само едно място за прием с БЕЛ и Руски в МИО - това е при положение, че имам 5,60 (БЕЛ) и 5,10 (Руски) и най-любезно ми заявява - "Може и да не си ти споко"
представяте ли си - абсурд едно място братче - Е***И изчисленията май ще ми развалят сметките :evil:

предпоплагам, че и в СУ ще е нещо подобно за езиците, което те касае в частност теб

за най-добра информация питай в СУ или по телефона
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Assasiyah написа: явно нямаме достъп до подобна информация. Поне аз не съм намерила, а търсих, защото и мен ме интересува.
Аз в УНСС им казах , че ни спестяват подобна информация , а тя отговори :
"Не е вярно има я в справочника"
пак абсурд
ако някой е срещал подобна информация из справочниците да ми каже , че да не роптая срещу тях , а всъщност да са прави
Но все си мисля, че са ни я спестили тази информация :!: :!: :!:
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Съжалявам пичове и пички, но до колкото знам в СУ няма квоти!
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Добре де може и така да е
Аз да разясня в УНСС поне как е (определено е сложно - делят се местата на броя кандидати с един изпит и после на броя изпити и малееее....)

А за СУ дано се намери някой да потвърди ...........или пак ще трябва да ходя да вися по на хората вратите :oops: :lol:
(май така ще стане)
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Kвоти за политология няма 100%.
Има само за предмети като стопанско управление с англисийски, с немски, с френски...
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Именно и аз за това говоря, за специалности с няколко изпита
UNWE
В началото бе словото

Мнение от UNWE »

Квотите по изпити и спецалности в УНСС вече са определени. След като бъдат утвърдени ще бъдат публикувани на сайта http://priem.unwe.acad.bg.
alhimikat написа:"...Има само едно място за прием с БЕЛ и Руски в МИО - това е при положение, че имам 5,60 (БЕЛ) и 5,10 (Руски) и най-любезно ми заявява - "Може и да не си ти споко"
представяте ли си - абсурд едно място братче - Е***И изчисленията май ще ми развалят сметките :evil: ...
На първо класиране вх.№1392 ще бъде приет МИО - руски език.
Assasiyah
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Assasiyah »

Еми, ако няма квоти, бих казала поредната недомислица... Започвам много да се разочаровам и да се замислям сериозно къде да прекарам следващите 5 години... :evil:
Изображение
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

UNWE написа:Квотите по изпити и спецалности в УНСС вече са определени. След като бъдат утвърдени ще бъдат публикувани на сайта http://priem.unwe.acad.bg.
alhimikat написа:"...Има само едно място за прием с БЕЛ и Руски в МИО - това е при положение, че имам 5,60 (БЕЛ) и 5,10 (Руски) и най-любезно ми заявява - "Може и да не си ти споко"
представяте ли си - абсурд едно място братче - Е***И изчисленията май ще ми развалят сметките :evil: ...

моят номер :roll:
Последно промяна от alhimikat на 27 Юли 2005, 14:59, променено общо 2 пъти.
UNWE
В началото бе словото

Мнение от UNWE »

Забравих да кажа, че аз съм администратора на сайта http://priem.unwe.acad.bg/
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Това гласи правилникът за прием на студенти в УНСС
Ако на някой му се рови може да извади същата информация от сайта на СУ и да я постне тук - ще съм му благодарен, тъй като нямам време

Чл. 5. (1) Плановите места се разпределят пропорционално на броя на кандидатите с конкурсен изпит по математика, социално-икономическа география на България, български език и литература, история на България, икономика и чужди езици по специалности, категории (мъже и жени).

(2) Местата за специалност "Журналистика и масмедии" се разпределят по категории.

(3) Две седмици след приключване на приема на кандидатстудентските документи се обявява разгърнатият прием (на основание възможността за избор на конкурсните изпити)

:arrow: Целият текст тук

По-късно ще ви дам линк със готовите разпределени места в УНСС по брой кандидати, специалности и Кандидат-студентски изпити, ако разбира се не откажат да дадат подобна информация :!:
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

alhimikat написа:Именно и аз за това говоря, за специалности с няколко изпита
няма квоти...
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

alhimikat написа:
UNWE написа:Квотите по изпити и спецалности в УНСС вече са определени. След като бъдат утвърдени ще бъдат публикувани на сайта http://priem.unwe.acad.bg.

моят номер :roll:
Честито!
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”