[КСК 2013] Връзки с обществеността

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
valk
В началото бе словото
Специалност: нямам
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2013] Връзки с обществеността

Мнение от valk »

Успех и от мен Ер Малка :) Моли се за нас :D
А относно курсовете, някои от ходилите ще обясни ли малко по-подробно?
cacao
В началото бе словото

Мнение от cacao »

tamarsaaD написа:Cacao , каква ти е оценката, че ако си я написал/а , значи ми е обегнала от погледа ?
3.50
емме
В началото бе словото

Мнение от емме »

И на мен ми стана интересно Ер Малка за НАТФИЗ. Понеже аз натам съм се запътила, та... затова. Иначе аз имам 4.5 без уроци и без писане, с умерено четене :)
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Ооо, душиците те! *виртуална прегръщаница за всички* Много благодаря за пожеланията (чувствам се като на рождения си ден :д ), дано всеки наистина си бъде приет, където си иска :р

Хах, амии, с този пуст НАТФИЗ е сложна цялата история. Миналата година не ми стискаше дори да се пробвам, тази година ми стиска, но не искам да си зарязвам хубавата специалност в СУ... такива ми ти истории.
Иначе искам актьорство за куклен театър или актьорство за драматичен театър- все още не знам кое ми е приоритет :mrgreen:
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
moniiiii
От дъжд на вятър
Специалност: ВО

Мнение от moniiiii »

Ер Малка първо поклон за цялата помощ, която ни оказа. От части може би и заради теб имам висока оценка.
Изключително много мисля, че приличам на теб - хаха не знам какво искам. Искам нещо с писане и четене и организиране ако щеш, абе мечтаната ми работа е редактор на книги, ама така като аз си го представям - да чета първа новите книжки, от вкъщи в леглото хмммм (да знам, че работата на редакторите изобщо не е това, но моля ви оставете ме да мечтая) ( а на когото кажа, че искам да работя легнала, си представя съвсем друго.............. :? :? )

Та така де явно те влече към тази специалност - театъра, ама трябва да си адски пробивна и супер добра , за да успееш ( не казвам, че не си - не те познавам) Може би от една страна е по-добре да следваш мечтите си, но от друга - да не стане да учиш 5 години за хоби и после .. А нали знаеш актьор и без диплома се става :) А не е ли възможно задочно в СУ и редовно в НАТФИЗ?

Много ми е интересно родителите ти какво те съветват?

И все пак, което и да избереш, пожелавам ти огромен успех и тайничко се надявам да се запознаем догодина- имам да те черпя поне едно кафе :) :) :)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Мони, извинявай, че ще бъда толкова директна, но това, което пишеш за актьорството, са пълни глупости. По тая логика не ти трябва диплома нито за редактор, нито за журналист, нито дори и за пиар. И в трите случая е достатъчно просто да си грамотен (и по-малко или повече пробивен). Ти защо искаш да учиш във ФЖМК тогава?

Ако си мислиш за холивудската приказка на някой известен актьор, дето са го открили случайно, защото има хубаво лице и не е стъпил в театрално училище, окей. Не е невъзможно. Но в България (и в театъра по принцип) трябва да имаш диплома, за да те наемат изобщо. Най-малкото, годините в НАТФИЗ биха й осигурили "стаж", понеже непрекъснато се правят спектакли и - най-важното - се завързват връзки, които после винаги са от полза. Всъщност, любопитно ми е - как би могла да пробие според теб и да стигне до сцената, ако не е минала през НАТФИЗ (евентуално колежа Любен Гройс или НБУ, но и двете места саааа... :roll: )?

Ерка, ти си знаеш. Стиснала съм ти палец отвсякъде. И пиша като човек, който - както се оказа - е учил 4 години във ФЖМК именно "за хоби". И не съжалява.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Мони, за нищо. Заповядай отново :р На мен ми е хубаво, а и знам, че ви е важно. Май не се е случвало някой да ми пише ЛС и аз да не го отразя, пък и в темата помагам с каквото мога.
(А това за работенето легнала- аз работя в театър и вечер, когато отивам за представление и срещна някой познат, който ме пита къде отивам и му кажа "на работа", дежурният втори въпрос е "'ма ти в стрийптиз клуб ли работиш или нещо по-така" :mrgreen: )
Иначе, да- актьор без диплома се става. Но не всеки е Невена Коканова и не всеки има късмета ѝ. А и не мога да говоря с директора на някой театър и да му кажа "Емии, аз е тука е тей, завърших си СУ с друго нещо, ама пък и Коканова е нямала театрално образование, така че много настоявам да ме вземете". Това си е професия като професия и всеки би предпочел да наеме човек с образование и стаж. Хората от НБУ, ЮЗУ, ПУ и т.н, с диплома за актьор, трудно си намират работа по специалността, защото не са завършили НАТФИЗ. Какво остава за хората без такава диплома изобщо? А и определено НАТФИЗ има на какво да те научи, то не се записва току-така, само за дипломата.
То и Маргарита Михнева не е завършила журналистика.
И не, не е възможно да уча едновременно в СУ и в НАТФИЗ, въпреки че би било най-добрия вариант.
Относно родителите ми: не ме подкрепят в това.
А кафето ще си го чакам :mrgreen: От KeepItClassy вече имам бира :mrgreen:
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
tranceRR
От дъжд на вятър

Мнение от tranceRR »

Ер Малка написа:А кафето ще си го чакам :mrgreen: От KeepItClassy вече имам бира :mrgreen:
Тъй като са те подхванали.. и от мене имаш едно черпене :mrgreen:
”It's not just love for music, it's my passion. It goes beyond liking, and beyond a hobby, it's about a way of living. Music is essential to my life.”
Armin van Buuren
moniiiii
От дъжд на вятър
Специалност: ВО

Мнение от moniiiii »

Абе за дипломата всъщност ти трябва, по-скоро идеята ми беше, че не се знае колко бъдеще ще имаш, ама като се замисля и за двете специалности в България си е така - ако си от повечето, се скъсваш да работиш за никакви пари, малко са единиците, които успяват и са добре платени. За родителите ти те питам, защото и моите не са много "за" за журналистиката...
Търговец, прави ми впечатление, че басма не цепиш, ама хайде убеди ме,че актьорите в България имат голямо бъдеще, това ми беше мисълта за хобито ;)
Аватар
pifiella
Пишете, о, братя

Мнение от pifiella »

Как се стига до ФЖМК от централна гара?
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Аватар
tranceRR
От дъжд на вятър

Мнение от tranceRR »

pifiella написа:Как се стига до ФЖМК от централна гара?
Най-яко според мен е да си хванеш метрото до СУ и от там пеша по бул. Левски докато не стигнеш до паметника на Апостола, откъдето драсваш наляво по уличката (мисля, че имаше паркинг в началото).. Те там е факултета, горе-долу :mrgreen: Ако не разбра нищо, както предполагам - използвай бгмапс.ком :cheers:
edit: Не само според мен, то фактически си е най-бързото и практично придвижване специално за въпросния маршрут.. А и се возиш у метрото ! Аз лично може би много приличам на този индивид, като се кача - http://content7.flixster.com/question/6 ... 45_std.jpg :lol: :lol:
Последно промяна от tranceRR на 09 Апр 2013, 16:16, променено общо 1 път.
”It's not just love for music, it's my passion. It goes beyond liking, and beyond a hobby, it's about a way of living. Music is essential to my life.”
Armin van Buuren
Аватар
pifiella
Пишете, о, братя

Мнение от pifiella »

tranceRR написа:
Най-яко според мен е да си хванеш метрото до СУ и от там пеша по бул. Левски докато не стигнеш до паметника на Апостола, откъдето драсваш наляво по уличката (мисля, че паркинг имаше в началото).. Те там е факултета, горе-долу :mrgreen: Ако не разбра нищо, както предполагам - използвай бгмапс.ком :cheers:
edit: Не само според мен, то фактически си е най-бързото и практично придвижване специално за въпросния маршрут.. А и се возиш у метрото ! Аз лично може би много приличам на този индивид, като се кача - http://content7.flixster.com/question/6 ... 45_std.jpg :lol: :lol:
:mrgreen: Мерси!
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Аватар
tranceRR
От дъжд на вятър

Мнение от tranceRR »

pifiella написа:
tranceRR написа:
Най-яко според мен е да си хванеш метрото до СУ и от там пеша по бул. Левски докато не стигнеш до паметника на Апостола, откъдето драсваш наляво по уличката (мисля, че паркинг имаше в началото).. Те там е факултета, горе-долу :mrgreen: Ако не разбра нищо, както предполагам - използвай бгмапс.ком :cheers:
:mrgreen: Мерси!
Моля, моля.. :rr: :salute:
Armin van Buuren
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Ама, Мони... Убеди ме ти, че с диплома за ПР има по-голямо бъдеще, особено ако цял живот си мисли как е пропуснала възможността да пробва да реализира мечтата си.
Няма смисъл да убеждавам когото и да било в каквото и да било: театрите са все по-пълни, снимат се сумати сериали (дали са добри или лоши в случая е без значение: въпросът е, че актьорите имат работа), има театрални школи, ръководени от актьори, има реклами, фирмени събития... Места за изява има бол.
Пак казвам - пиша го от позицията на човек, който е завършил 2 висши в СУ - журналистика и социология. Звучи като много добра комбинация, нали? Да, именно. На хартия е така. Освен това не съм нито глупава, нито саката (само малко кьорава, ама какво да се прави) - и не можах да си намеря работа. Така че реализацията с каквато и да е специалност в България в момента е под голям въпрос и нещата опират до огромна степен до късмет.
Аз съм й пожелала успех и тук, и наживо и ако наистина това е, което иска, се надявам да й се случи, защото аз самата бях оставила живота да си минава покрай мен, без да съм дала шанс на най-голямата си мечта и като се усетих, че един ден ще се обърна назад и ще съжалявам, почнах да се боря за нея на 27 години: цели 11, след като се зароди. И не, не съжалявам, че завърших ФЖМК - никога и по никакъв начин няма да съжаля за това. Въпросът е, че порочните практики в България таковат мамата на всеки ентусиазъм. Засега обаче ви е простено, ако не вярвате на думите ми.

Между другото, така като ви чета, ми иде да се обърна на изток и да почна да се кръстя, защото в това отношение (и не само) родителите ми винаги са били невероятно разбрани. Без значение дали ставаше дума за режисура (която и да е от двете, дето ги учех/уча), журналистика, социология, семестърът във Финландия, авантюрата Прага, докторантурата, която правя... нищо от това не е било посрещнато скептично, негативно или скършващо ентусиазма ми. Идеята им винаги е била просто да съм щастлива, без значение с какво се занимавам и са ми имали достатъчно доверие, че ще си намеря своята най-вярна пътека.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Ако мечтата и е точно театъра,то вероятно дипломата ще и бъде от голяма полза,ала като гледам какви "актьори" се мъдрят по телевизията,чак ми става жал за талантите ни в тази област. Ама какво да правят горките? Диляна Попова продава повече. :-?
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Заключено

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”