Ми с колеги може ли не става когато бяхме на изпит при Дачев една колежка трябваше да гони влак и искаше да влезе с 1ва група..ми не стана...казаха и "тука има списък" и така....никой не му се изкаше да се прости с много ценното си място...от тази гледна точка ми се ще да има някакво разпределение,което да отг на реда на идване.аз съм отговорник на втора група и трееше да правя списъци и да се занимавам да се редя и накрая ми се каза ми 1ва група са първи по правило (абстрактно)uchtiv_galfon написа:Толкова ли са обтегнати отношенията във вашата група, че трябва да ходиш в 31231 часа, за да влезеш с първите. Има далеч по-лесен начин " Колеги, може ли.."Jack Skull написа:Ем ако предпочиташ да нощуваш-няма проблем.Но все пак искам да те попитам не смяташ ли че трябва да има някакав ред или би предпочел ти да нощуваш в унито а некой който е дошъл в 9 без нещо да мине преди теб защото номера му е ...45 а твоя ..46ако искаш така то моля заповядай.....последен
Абе този учебник и Дачев не го пуснахте начи -бой ще стане по темата-недейте така
Право първи курс 2009-2010г
- Jack Skull
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Курс: втори
Re: Право първи курс 2009-2010г
May I eat your eyes?
- uchtiv_galfon
- В началото бе словото
- Специалност: Pravo
- Курс: първи
И аз съм на менение , че 1ва група трябва да влезе преди втора. Гадното в ситуацията е това ,че не са пуснали вашата колега. Следващия път си направи сметка, с колко трябва да закъснееш, че като пристигнеш да е твоята група 
Право I / гр.8
- iNCodE
- От дъжд на вятър
хахах отиде влака,коня,каруцата
горкото момиче 
- Jack Skull
- От дъжд на вятър
ти да не си от 1ва група
аз съм на мнение че тази логика е странна-идваш нз и аз нареждаш се и влизаш-а откровено да си кажа не искам да попадна на радразнен токушев което ми е най големия проблем...иначе нямам проблем да чакам-никакъв.Когато пристигнах (аз винаги пристигам или последна или почти последна) всички идват при мен и ми викат прави списък айде те първа направиха...е добре де направих ама те бяха дошли преди нас и минаха преди нас.Но имаше и едно друго момиче което беше там от 7:30 защото така се стекли обстоятелствата и тя седя до 10:30 без нищо да прави и се притесняваше-е не може така трее да иам толеранс......
May I eat your eyes?
- uchtiv_galfon
- В началото бе словото
Отиваш и пиеш едно кафе/чайче/бозичка : )) Пушиш 3-5-10-15 цигари и времето минаваJack Skull написа:ти да не си от 1ва групааз съм на мнение че тази логика е странна-идваш нз и аз нареждаш се и влизаш-а откровено да си кажа не искам да попадна на радразнен токушев което ми е най големия проблем...иначе нямам проблем да чакам-никакъв.Когато пристигнах (аз винаги пристигам или последна или почти последна) всички идват при мен и ми викат прави списък айде те първа направиха...е добре де направих ама те бяха дошли преди нас и минаха преди нас.Но имаше и едно друго момиче което беше там от 7:30 защото така се стекли обстоятелствата и тя седя до 10:30 без нищо да прави и се притесняваше-е не може така трее да иам толеранс......
Право I / гр.8
В тази специалност по начало се събират доста странни натури. Не мога да си обясня този стремеж да си първи на всяка цена, да предредиш, а ако може и да прецакаш колегата. От това, което пишат някои от съфорумците лесно може да се забележи болната амбиция, граничеща, може би, единствено с мания за себедоказване. Типично по български да си правим сметки без кръчмар, да не спазваме протокол, а да си правим списъци кой да влезнел първи. Излишна е тази психоза, а отстрани дори щеше да бъде комична, но е жалка, когато е налице в трезвомислещ човек. Което на свой ред довежда въпроса доколко е трезв и особено мислещ този човек..
Последно промяна от joewider на 03 Фев 2010, 21:27, променено общо 1 път.
май некой малко е попрекалил с философията а...
колеги що не си земете един лист и всеки като дойде да се записва така хем ще има ред, хем всеки ще знае кога горе-долу е
а между другото кога са първите по ИБДП?
колеги що не си земете един лист и всеки като дойде да се записва така хем ще има ред, хем всеки ще знае кога горе-долу е
а между другото кога са първите по ИБДП?
- uchtiv_galfon
- В началото бе словото
Не виждам поле за възмущениеjoewider написа:В тази специалност по начало се събират доста странни натури. Не мога да си обясня този стремеж да си първи на всяка цена, да предредиш, а ако може и да прецакаш колегата. От това, което пишат някои от съфорумците лесно може да се забележи болната амбиция, граничеща, може би, единствено с мания за себедоказване. Типично по български да си правим сметки без кръчмар, да не спазваме протокол, а да си правим списъци кой да влезнел първи. Излишна е тази психоза, а от страни дори щеше да бъде комична, но е жалка, когато е налице в трезвомислещ човек. Което на свой ред довежда въпроса доколко е трезв и особено мислещ този човек..
Право I / гр.8
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Точно това щях да напиша- единственият логичен списък, който може да се направи, е, когато някой пристигне ( по възможност първият човек), вади един лист, пише си името отгоре и по същата процедура и останалите. Така няма да има " аз дойдох 40 мин след тебе, ма ще влеза първи"
Малко е по-различно положението при първа и втора група- в смисъл, че не знам дали има изискване винаги да влиза 1-ва..
Малко е по-различно положението при първа и втора група- в смисъл, че не знам дали има изискване винаги да влиза 1-ва..
Оборихте ме с доводи.
Направо един Правилник за заемане на стартова позиция за изпита по ИБДП да направиме (ама тука само наши хора във форума), където да изброим изчерпателно всяка една процедура, за да не се обърка нещо.
Направо един Правилник за заемане на стартова позиция за изпита по ИБДП да направиме (ама тука само наши хора във форума), където да изброим изчерпателно всяка една процедура, за да не се обърка нещо.
- iNCodE
- От дъжд на вятър
...,а ако някой обърка- смърт 
- uchtiv_galfon
- В началото бе словото
Хахаах! Колега като гледам надгробният камък( на аватара) е готов 
Право I / гр.8
-
RA[sgB]
- Да живей словото
И защо всички си мислят,че първите, влезли при Токушев имат голямо преимущество...Тогава ще е още свеж,ще слуша внимателно и ще те поправя за щяло и нещяло...Все си мисля,че последните ще са изслушвани по-отгоре отгоре и може и по-голям късмет да се извади!А и ако влезеш последен в кабинета ще сте само с професора и асистента и няма да има чакащи твои колеги в стаята,които допълнително да изнервят обстановката и да ти гледат сеира
Колкото по-малко души в кабинета толкова по-добре-поне аз така ги виждам нещата!Но всичко е прекалено субективно,така или иначе ...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Защото влезлите първи при проф. Токушев в действителност имат предимство. Сутрин той е свеж и в добро настроение, което е изключително важно. Колкото повече време минава, колкото повече хора и групи минават, колкото повече изпитни дни се натрупват, толкова по изморен и изнервен става професорът. И вашата първа сесия още не е минала, но университетът горе-долу е мястото, където да зарежете бележкарството (изключая хората, които се борят за стипендия и общежитие, защото от това зависи образованието им, но това е различно). Не е въпросът в това просто да ви пишат шестичката. Или вие да сте учили прилежно и накрая да ви врътнат някоя четворка или тройка и този факт с цялата си несправедливост да ви съсипе деня, седмицата или месеца. Въпросът е просто да минете. Да вземете изпита, да го оставите зад себе си и да продължите нагоре.
В тази връзка, проф. Токушев е страшен, когато се изнерви и измори, защото започва да къса, дори когато не заслужавате да ви скъса. И тогава трябва да се явявате на поправка и това де факто ви проваля втората половина от лятото.
Всички професори, които ще срещнете по-нагоре в образованието си и които са известни със строгостта си и с това, че късат много студенти, всъщност са страшни, защото може и да сте учили и пак да не си вземете изпита при тях. Защото ситуацията, в която не сте се подготвили, почти винаги ви гарантира поправителна сесия, а ситуацията, в която сте подготвени, изобщо не може да ви гарантира липсата на такава.
Пожелавам ви успех по ИБДП и гледайте просто да си вземете изпита. Ако не го вземете (защото скъсани ще има и те няма да са двама-трима за целия курс), ще го вземете септември. И толкова.
В тази връзка, проф. Токушев е страшен, когато се изнерви и измори, защото започва да къса, дори когато не заслужавате да ви скъса. И тогава трябва да се явявате на поправка и това де факто ви проваля втората половина от лятото.
Всички професори, които ще срещнете по-нагоре в образованието си и които са известни със строгостта си и с това, че късат много студенти, всъщност са страшни, защото може и да сте учили и пак да не си вземете изпита при тях. Защото ситуацията, в която не сте се подготвили, почти винаги ви гарантира поправителна сесия, а ситуацията, в която сте подготвени, изобщо не може да ви гарантира липсата на такава.
Пожелавам ви успех по ИБДП и гледайте просто да си вземете изпита. Ако не го вземете (защото скъсани ще има и те няма да са двама-трима за целия курс), ще го вземете септември. И толкова.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

-
RA[sgB]
- Да живей словото
От всичко казано-не завиждам на 16 група