Teма за КС въпроси от различно естество

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Въпроси относно кандидатстването

Мнение от _sonrisa_ »

Няма смисъл, това така или иначе е правилното решение- нали в крайна сметка целта на матурите е да са общи за всички, за да се уеднакви критерият " оценка от диплома". В крайна сметка всички знаем колко драстична е разликата в оценяването от едно училище до друго.. ;)
ot_burgas
В началото бе словото

Мнение от ot_burgas »

Лично на мен не ми харесва, щото от дипломата ми по английски ще се получи 5.75, а пък на матурата...не се знае...а ще кандидатствам с английски...не искам да ми пада бала..не е хубаво така :lol:
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Това е по-доброто решение от миналата година.Аз в моята диплома от училище имам 5.00 по БЕЛ, ако не беше матурата аз губех 1 едица от бала.Както каза _sonrisa_, оценяването в различните училища си е доста различно.Така тия дето са си изкарвали оценките само с показ на тетрадка и защото "си ми симпатичен" ще видят малко зор на матурата, или най-малкото, няма да имат 6-ци при балоообразуването ;)
ot_burgas
В началото бе словото

Мнение от ot_burgas »

То е ясно...сега на приказки немога да докажа, че с кръв и пот съм си вадил оценките по английски (ама буквално с кръв и мн нерви :lol: ) ... просто ме е яд и има мн такива други дето ги е яд....и все пак има и индивиди с мн ниски оценки в дипломата, пък ако на матурата препишат и извадят по-висока оценка, тъпичко нали. Просто винаги има прецакани :lol:
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

Така си е то, но относно преписването на матурата (което няма как да бъде спряно особено в малките градчета) единствено противодействие е силният кандидатстудентски изпит. Аз съм на този принцип.
ot_burgas
В началото бе словото

Мнение от ot_burgas »

Аз съм на принципа "будни студенти - честни и еднакви изпити за всички - и всички долни животни долу в прахта!" ... това е! :lol: :lol: :lol: .... просто ми писна от нерви и простотии...бели коси ще ми поникнат до юли месец.
ПП - Искам да яхна една Катюша и в двете ръце по един шмайзер и да раздавам правосъдие :twisted: :lol:
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

VelinaShine написа:Така си е то, но относно преписването на матурата (което няма как да бъде спряно особено в малките градчета) единствено противодействие е силният кандидатстудентски изпит. Аз съм на този принцип.
Стига с тея "малки градчета" - навсякъде се преписва. Може във Френската гимназия или в НГДЕК квесторите да са си на мястото, ама в съседното изпаднало техникумче работата е като на селоу...
Facebook
Изображение
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Аз на матурата по английски бях във Френската.....квесторите бяха от Химията :lol: :lol: Правих матурата на половината стая хахах :lol:
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Това имам предвид :wink: Даже в това отношение "малките населени места" са ощетени, щот там няма и един дет да чатка нещата, та поне от него да препишат :lol:
Facebook
Изображение
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Е да, но пък направо учителите им помагат.Всъщност, то някъде се беше оказало, че хванали не само учителите да подсказват, ами те вадели и учебниците за справки, демек и те не знаели верните отговори :lol: :lol:
Аватар
Monkey D. Luffy
Драскач
Специалност: Висящ по дърветата

Мнение от Monkey D. Luffy »

happyswift написа:Аз на матурата по английски бях във Френската.....квесторите бяха от Химията :lol: :lol: Правих матурата на половината стая хахах :lol:
Е това много ме дразни. С много усилия положени от мен, накрая да ме измести друг с някакви си стотни, който е просто преписал...не че се правя на умен де :mrgreen: :mrgreen: :monkey:
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

Изображение
ot_burgas
В началото бе словото

Мнение от ot_burgas »

Та явно това, което съм казал в един от първите си постове не е било мн вярно. Това с матурите отдавна е трябвало да се въведе май, така било наредено от МОН (МОМН :lol: ) , но просто не е било обявено и затова се получи явлението - като гръм от ясно небе :lol: :lol: ...с две думи...стягайте се за матурите братя и сестри
svetlio.varna
Легендарен флуудър

То си е така ОТДАВНА. Още от 2008 г. Явно никой не е кандидатствал скоро в Пловдивски университет. Просто в СУ преминаха по-плавно към това като първо дадоха предимсвто на по-високата оценка. И това нещо не може да се реши от МОН, защото ВУЗ-овете са автономни и сами решават тези неща.
ot_burgas написа:но просто не е било обявено и затова се получи явлението - като гръм от ясно небе
Или по-скоро никой не се е поитересувал. Никой не я е скрил, нито премълчал тая информация. Както казах, в редица университети си е така много отдавна. И как според теб е трябвало да го "обявят"? Може би да го обнародват в Държавен вестник? Между другото решенията на МОН са си там, само дето няма кой да прочете, та сега му идва като гръм от ясно небе. Там си пише, че всеки университет сам решава тоя въпрос и на сайта на всеки университет можете да разберете къде как са решили нещата.

Аз също не очаквах да направят такава промяна тая година, ама тва не е причина да плюете МОН или СУ или някой друг, че не е обявил информация или не знам си какво...
Facebook
Изображение
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация

Мнение от VelinaShine »

Идеята ми беше, че едва ли не им казват "Айде препишете да не ви избутат от другаде."
Специално в моето училище не се поощрява преписването, за да се държи известна (?) форма на елитарност... за другаде не знам :)
Всичко опира до квесторите в крайна сметка :)
Marin Petrov
В началото бе словото

Трябва ми съвет от някой много вещ по история отностно .....

Мнение от Marin Petrov »

Здравейте!Преди време попаднах на този сайт http://valtcheva.com/index.php?option=c ... e&Itemid=1
където има разработе ни теми за прием в ПУ .Може ли да ми кажете да ли са добри и дали можеда ми усигорят приема ако ги науча добре :cheers:
Последно промяна от Marin Petrov на 07 Мар 2010, 14:35, променено общо 1 път.
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”