[КСК 2012] Английски език

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
antoniakochos
От дъжд на вятър
Курс: първи

Re: [КСК 2012] Английски език

Мнение от antoniakochos »

Coco , според мен с този бал имаш да влезеш АФ,ако не на 1во класиране,то на 2ро.По-добре изчакай за СУ,отколкото да учиш в ПУ-нивото на преподаване и коренно различно.
We are all mad here.

https://www.facebook.com/antoniakochos
Мими
В началото бе словото

Мнение от Мими »

sunny.v.b написа:Добре, а да питам. Само не си мислете, че се заяждам или нещо такова, просто ми е интересно. Като така или иначе не искате да се запишете в другите университети, защо ходите на изпити там и си подавате документи за класиране?
Ами как може да сме на 100% сигурни, че ще влезем в СУ?!! Аз като чета тук, повечето хора са мн учудени и изненадани от оценките си..нищо не е сигурно...нямаше как да съм сигурна, че ще изкарам добра оценка..пък и като зная какъв наплив е за СУ, и това намалява шансовете... и макар че СУ ми е първият избор, не е единственият добър университет в Б-я. :D
Аватар
Coco
В началото бе словото

Мнение от Coco »

Аз лично на изпити не съм ходила, кандидатствах с матура, която замества оценката от самия изпит.
Иначе кандидатствах там заради нашите, защото не бяха съгласни да кандидатствам само в СУ, както аз исках. И така :)
Съгласна съм antoniakochos. Нивото им на преподаване в ПУ е под всяква критика. Дори госпожата ми по английски ми каза чааааак в краен случай да отивам там :)
Аватар
antoniakochos
От дъжд на вятър

Аз съм от Пловдив,имам приятели,които учат в ПУ и..какво да ти кажа.Имам чувството,че самия факт,че учиш в ПУ ти стъпква самочувствието и ти пречи да се реализираш.Да не говорим,че не научаваш нищо.(Когато баща ми ми каза откъде намират китайците за Китаистиката и какъв китайски говорят,се отказах даже да я пиша в желанията.)
Естествено,има и амбициозни хора,които учат и успяват да се реализират,но честно казано не са особено много.
We are all mad here.

Аватар
antoniakochos
От дъжд на вятър

Да уточня,че под успешна реализация имам предвид работа по специалността с хубава заплата и шансове за развитие,а не просто някаква работа със заплата за отбиване на номера..
We are all mad here.

Аватар
Coco
В началото бе словото

Мнение от Coco »

Наистина си е до самия човек дали ще успее или не, но все пак фактора с преподаването е доста важен. Ако не ти се дават нужните знания, то трябва да си ги набавиш сам чрез допълнителни курсове, които не са евтини. И след това ако кандидатстваш за работа с диплома от ПУ, но има още един кандидат за мястото със същата диплома но от Су, естествено, че ще предпочетат този от СУ.
Затова се боря за СУ, колкото и рисковано да е.
Аватар
antoniakochos
От дъжд на вятър

Какви са ти другите желания?
We are all mad here.

Аватар
Coco
В началото бе словото

Мнение от Coco »

По принцип на 1во беше Скандинавистика, но се сбогувах с нея след като си разбрах оценката - 4.92 :? На 2ро е Аф, след нея следват Арабистика, Португалска филология, Иранистика, Арменистика и такива неща. Учат ми се езици и много ме е яд, че след 7ми клас влезнах в МГ, а не в езикова ама здраве да е :)
Аватар
Derpina
В началото бе словото

Мнение от Derpina »

antoniakochos, разбра ли какъв е бил проблемът с балообразуването?
Be the change you want to see in the world - M. Gandhi
Аватар
antoniakochos
От дъжд на вятър

Coco , може да сме колежки в Арабистиката . :)

Иначе проблема за балообразуването е заради глупавото ръководство за ЕГ "Иван Вазов" в Пловдив.Принципно аз държах 3 матури - по БЕЛ,испански и английски език,като английски в училище не съм учила(само руски и испански) и понеже нямах нужния брой часове,не можех да го държа като редовна матура.Издадоха ми удостоверение като си взех матурата,че всичко е легитимно,може да ми служи за кандидатстването и така нататък.Обаче отивайки в ПУ преди да отива в СУ ми казаха,че тази трета матура няма тежестта на матура,а само на балообразуваща оценка(нещо,което от ръководството на гимназията не ми казаха и ме прецакаха съответно.)Сега оценката от матурата по английски ми е вписана като оценка от дипломата,а тази по испански-като оценка от матура.И както си му е реда в балообразуването ми взета оценката от матурата.Разликата е 25 стотни(по испански имам 5,60,по английски-5,85),но е съществена за специалности като Скандинавистика и Японистика.
Сега съм супер прецакана,защото не бях на море с класа,държах 3 матури,които си изискват подготовка,изгорях със сума пари,защото до последно никой не ми каза кога ми е матурата и си бях платила морето и в последния момент,дни преди класирането,аз разбирам,че бала ми е по-нисък от колкото трябва да е.

Не го пожелавам на никой това,което ми се случва на мен.Аман от хора на ръководни позиции,които не се чели законите и говорят наизуст. :scratch:
We are all mad here.

Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

antoniakochos, съжалявам много... Супер гадно си е. Евала,че имаш такава висока оценка по език,който не си учила и пак много съжалявам,че са те подложили на тия истории
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Аватар
antoniakochos
От дъжд на вятър

добре,че по испански имам сравнително висока оценка,като се имат предвид оценките ми през годините,защото тогава изобщо нямаше и да помириша Софийски университет !
We are all mad here.

Аватар
Derpina
В началото бе словото

Мнение от Derpina »

ее, кофти история се е получило.. жалкото е, че заради такива грешки страдат ученици, които едва ли са го заслужили.. но това е за друга тема вече
Be the change you want to see in the world - M. Gandhi
sandwich
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от sandwich »

Успех на всички бъдещи (надявам се) колеги!
Май и аз ще се размина с екзотичните филологии с моя бал от 22.68 :/
Но пък мисля, че ще успея Социология с 26.33 или Психология с 28.46 ;P (за момче)
На изпита изкарах 5 и 60, някой да знае на колко точки съответства оценката?
Аватар
zlatina_dosheva
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от zlatina_dosheva »

sandwich написа:Успех на всички бъдещи (надявам се) колеги!
Май и аз ще се размина с екзотичните филологии с моя бал от 22.68 :/
Но пък мисля, че ще успея Социология с 26.33 или Психология с 28.46 ;P (за момче)
На изпита изкарах 5 и 60, някой да знае на колко точки съответства оценката?
Една точка се равнява на 0,08,така че може да сметнеш : ]]
Отначало се зачудих ,че 22,68 няма да ти стигне ,но щом видях,че си момче-ясно :} Успех ти желая :}
Титлите са украшения за глупаците,на великите хора им е достатъчно тяхното собствено име. [Фридрих II ]
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”