Теми Литература 1990-2007
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: трети
Re: Теми Литература 1990-2007
Това за оценките не е вярно. За балообразуването в СУ се взима по-високата оценка - от дипломата или от матурата. Тоест, ако в дипломата по БЕЛ имаш 6.00, дори и 3.00 да имаш на матурата, няма никакво значение. Така, че не си мисли, че заради матурите нашите балове ще са по-ниски.Batbayan написа:Абе не знам за вас, ма на мен конкуренцията не ме притеснява много-много.Сега с тия матури и шитни трудно се постига успех 6.00 от предметите в даскало, но поне аз имам доста добра диплома и на преметите дето ми ги искат за право в СУ имам две 6-ци.Сегашните випуски много трудно изкарват такива оценки от матури и т.н.Така, че аз дори и да кривна с до 1 бал пак го наваксвам с дипломата.А човек, който има 1 бал минус на дипломата трябва да наваксва с изпита, което е супер трудно.Сиреч ако може да навакса на изпитите и да вземе 6.00 то бала от дипломата няма как да му е 5.00.Ако пък има петица в дипломата най-вероятно най-много да се додрапа до 5.00-5.25, което пак не урежда напълно ситуацията с класирането и ако изкарам идентична оценка , човека минава след мен,.Да не говорим, колко хора вече директно се ориентират към други университети в ЕС, щото верно малко повече пари, ама пък образованието е по-престижно в световен мащаб.
Но наистина късмет е, че си момче, направо ви завиждам с колко по-ниски балове влизате в голяма част от специалностите.
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Право
Как може още да има хора, които не са наясно какво се изисква при кандидатстване. Хора, как научавате n-брой теми от по n-брой листа, a 2-3 елементарни изречения на административна тематика да не успеете да разберете.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Дори и така да е, сегашните випуски са прецакани доста.Имат задължителни матури - значи трябва да готвят по 3-4 изпита с тези в университета.При това положение хората, които ще успеят да изкарат отлични оценки в дипломата или на матурите са доста малко.А освен това остават и изпитите в СУ.Мен не ме притесняват пълните отличници, защото я има 20-30 човека, я не.И то говорим и на матури/оценки_от_дипломата и на изпитите в университета.iliyana_blg написа:Това за оценките не е вярно. За балообразуването в СУ се взима по-високата оценка - от дипломата или от матурата. Тоест, ако в дипломата по БЕЛ имаш 6.00, дори и 3.00 да имаш на матурата, няма никакво значение. Така, че не си мисли, че заради матурите нашите балове ще са по-ниски.Batbayan написа:Абе не знам за вас, ма на мен конкуренцията не ме притеснява много-много.Сега с тия матури и шитни трудно се постига успех 6.00 от предметите в даскало, но поне аз имам доста добра диплома и на преметите дето ми ги искат за право в СУ имам две 6-ци.Сегашните випуски много трудно изкарват такива оценки от матури и т.н.Така, че аз дори и да кривна с до 1 бал пак го наваксвам с дипломата.А човек, който има 1 бал минус на дипломата трябва да наваксва с изпита, което е супер трудно.Сиреч ако може да навакса на изпитите и да вземе 6.00 то бала от дипломата няма как да му е 5.00.Ако пък има петица в дипломата най-вероятно най-много да се додрапа до 5.00-5.25, което пак не урежда напълно ситуацията с класирането и ако изкарам идентична оценка , човека минава след мен,.Да не говорим, колко хора вече директно се ориентират към други университети в ЕС, щото верно малко повече пари, ама пък образованието е по-престижно в световен мащаб.![]()
Но наистина късмет е, че си момче, направо ви завиждам с колко по-ниски балове влизате в голяма част от специалностите.
А относно добрето да си момче - зависи за коя специалност става въпрос.За хуманитарните - да , така е, но за някои природо-математически нещата са точно обратните.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Е,Batbayan,ти какво ще кандидатстваш?Защото по постовете ти съдя,че ще е хуманитарна специалност и затова казваш,че няма да имаш много голяма конкуренция.
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
Спорен момент е до колко сме прецакани, все пак матурата не изисква кой знае каква подготовка. Човек, който готви литература за СУ, без никакво усилие може да изкара на матурата от 5,80 нагоре. Но все пак не разбирам защо намесваш отличните оценки от дипломата и от матура. Те просто нямат никакво значение . Примерно за право ме интересуват само оценките от дипломата ми по история и литература. Няма никакво значение дали като цяло дипломата ми е отлична или не, нито пък колко съм изкарала на матурите. До колкото знам същото важи и за теб, независимо, че не си държал матура.Batbayan написа:Дори и така да е, сегашните випуски са прецакани доста.Имат задължителни матури - значи трябва да готвят по 3-4 изпита с тези в университета.При това положение хората, които ще успеят да изкарат отлични оценки в дипломата или на матурите са доста малко.А освен това остават и изпитите в СУ.Мен не ме притесняват пълните отличници, защото я има 20-30 човека, я не.И то говорим и на матури/оценки_от_дипломата и на изпитите в университета.iliyana_blg написа:Това за оценките не е вярно. За балообразуването в СУ се взима по-високата оценка - от дипломата или от матурата. Тоест, ако в дипломата по БЕЛ имаш 6.00, дори и 3.00 да имаш на матурата, няма никакво значение. Така, че не си мисли, че заради матурите нашите балове ще са по-ниски.Batbayan написа:Абе не знам за вас, ма на мен конкуренцията не ме притеснява много-много.Сега с тия матури и шитни трудно се постига успех 6.00 от предметите в даскало, но поне аз имам доста добра диплома и на преметите дето ми ги искат за право в СУ имам две 6-ци.Сегашните випуски много трудно изкарват такива оценки от матури и т.н.Така, че аз дори и да кривна с до 1 бал пак го наваксвам с дипломата.А човек, който има 1 бал минус на дипломата трябва да наваксва с изпита, което е супер трудно.Сиреч ако може да навакса на изпитите и да вземе 6.00 то бала от дипломата няма как да му е 5.00.Ако пък има петица в дипломата най-вероятно най-много да се додрапа до 5.00-5.25, което пак не урежда напълно ситуацията с класирането и ако изкарам идентична оценка , човека минава след мен,.Да не говорим, колко хора вече директно се ориентират към други университети в ЕС, щото верно малко повече пари, ама пък образованието е по-престижно в световен мащаб.![]()
А относно добрето да си момче - зависи за коя специалност става въпрос.За хуманитарните - да , така е, но за някои природо-математически нещата са точно обратните.
-
lacuna_coil
- Писаружяк
В последните години не, но помня, че е бил контролна тема. 
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: завършил
Защото прегледах от 1991 до 2005-та темите и не го видях
Абе колкото и да налучквам няма да успея
Абе колкото и да налучквам няма да успея

Що, за бай ви Ганя ли ви се пише?

I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Само фейлетоните значиBoleyn написа:Ъъ не...не го искам
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Мне, за Бай Ганьо има много повече мегдан за писане...
Хей, изпита не е концерт по желание 
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice