Геология

Подфорум към Геолого-географския факултет

Модератори: peterdi, Mushmul

Публикувай отговор
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Геология

Мнение от invisible »

да .. на следващата година вика му се прехвърляне
ако си решил че изобщо не ти се занимава с нея има така нареченото повторно кандидатстване .. пак на следващата година .. там получаваш бонус че не плащаш семестриалната/ите такси на първата специалност но пък губиш 1 година :roll:
Изображение
Аватар
evichka
В началото бе словото
Специалност: Геология
Курс: първи

Мнение от evichka »

Не е вярно, че късат , всичко си зависи дали ще седнеш и ще си научиш като хората... естествено е, че наука като тази не е лесна и всеки, който се захване да я учи е желателно да се отнесе със сериозност към нея. Ако разбираш материала и си обясняваш нещата логично, никой няма да те ощети с оценка, а напротив дори ще те стимулира, защото ще види, че имаш потенциал и учиш с желание. Никой не е казал, че да си студент е лесно, още повече, когато влагаш усилия и искаш да постигнеш максимални резултати. Аз съм на мнение, че човек или прави нещо като хората или въобще не трябва да се захваща. Тази специалност е страхотна от където и да я погледнеш.... съприкосновение с природата, обясняваш си всички процеси, които са протичали някога още от самата зора на Вселената и , които протичат днес... как са изчезвали и са се появявали океани и континенти, какви са били организмите обитавали някога Земята, как се е формирал цялостния облик на нашата планета. Какъв е състава на почвата и на скалите, по които стъпваме и живеем. Какви са природните сили, които действат на всичко около нас и колко разрушителни и полезни едновременно с това могат да бъдат...... сиурно мога да си изброявам още хиляди неща, които Геологията обяснява и колко важна е, колко сложна и колко обширна. Най-естествената наука, по-естествена дори и от Медицината! :) Човек вкуси ли малко от чара на тази наука, остава пристрастен завинаги. Това е моето мнение. :cheers: :astronomer1:
Въображението е по-важно от знанието. А. Айнщайн
Аватар
evichka
В началото бе словото

Мнение от evichka »

Впрочем...... предстоят ми Петрография и Стратиграфия... хора, стискайте палци! :)))) Поздрави от втори курс!!!! :)
Аватар
svetla_KIRILOVA
В началото бе словото

Мнение от svetla_KIRILOVA »

Код Специалност Форма на обучение Бал Места Приети minБАЛ
1 1 77 Геология редовно 22.15 30 34 12.31

Хора това значи ли че в геологията са ги приемали с тройки :shock: ?
I have to believe in a world outside my own mind. I have to believe that my actions still have meaning, even if I can't remember them. I have to believe that when my eyes are closed, the world's still there....We all need mirrors to remind ourselves who we are. I'm no different.
Аватар
canis lupus
В началото бе словото
Специалност: геология

Мнение от canis lupus »

svetla_KIRILOVA написа:Код Специалност Форма на обучение Бал Места Приети minБАЛ

Естествено, че точно това означава.
Това е поредната слабост на системата за прием в специалност Геология.
Понеже не може да се кандидатства с изпит по Геология - не се учи в училищата.
Каквото отпадне от приемните изпити за специалности Туризъм и География идва в Геологията. И естествено е основно плява.

Докато не се въведе прием в специалност Геология с тест от типа TOEFL или SAT работата няма да се оправи.

Големият проблем идва от консервативното мислене на повечето от преподавателите в специалността. Според тях понеже Геологията е непопулярна специалност, действащата система е единствения начин да си запълнят бройките.

Според мен, дори и да не въведат тестов прием, спокойно могат да помислят върху това, дали не биха могли да обявят 100 места и още на първата година да ударят едно яко сито и да останат 30-тина човека, които наистина биха имали интерес да учат геология.
!!!
Аватар
svetla_KIRILOVA
В началото бе словото

canis lupus написа:
svetla_KIRILOVA написа:Код Специалност Форма на обучение Бал Места Приети minБАЛ

Естествено, че точно това означава.
Това е поредната слабост на системата за прием в специалност Геология.
Понеже не може да се кандидатства с изпит по Геология - не се учи в училищата.
Каквото отпадне от приемните изпити за специалности Туризъм и География идва в Геологията. И естествено е основно плява.

Докато не се въведе прием в специалност Геология с тест от типа TOEFL или SAT работата няма да се оправи.

Големият проблем идва от консервативното мислене на повечето от преподавателите в специалността. Според тях понеже Геологията е непопулярна специалност, действащата система е единствения начин да си запълнят бройките.

Според мен, дори и да не въведат тестов прием, спокойно могат да помислят върху това, дали не биха могли да обявят 100 места и още на първата година да ударят едно яко сито и да останат 30-тина човека, които наистина биха имали интерес да учат геология.
Аз имам ОГРОМНО желание да уча Геология, още в 10-клас си го бях решила. Изкарах изпита с 5.50 и написах Геологията на 1-во място и останах ЗАШЕМЕТЕНА като разбрах че съм влязла с най-висок бал. Та така много ме страх,защото мислех че в колегите си ще намеря хора които също крият страст към тази наука и изведнъж виждам приети с тройки и ме е страх защото ако не намеря поне 1 човек който е там защото това му се учи а не просто, за да учи нещо как ще изкарам 4 години с тия хора?
I have to believe in a world outside my own mind. I have to believe that my actions still have meaning, even if I can't remember them. I have to believe that when my eyes are closed, the world's still there....We all need mirrors to remind ourselves who we are. I'm no different.
Vladislav
В началото бе словото

Мнение от Vladislav »

svetla_KIRILOVA не се шашкай.Аз имам бал 20 и съм на 5-то място та бъдi сигурна , че ще има поне 5-има с които да лавиш.
Аватар
svetla_KIRILOVA
В началото бе словото

Vladislav написа:svetla_KIRILOVA не се шашкай.Аз имам бал 20 и съм на 5-то място та бъдi сигурна , че ще има поне 5-има с които да лавиш.

Ехеее успокои ме, аз бях се панирала. Много се радвам , че изглежда ще има и хора, които ще подсказват на изпити :lol: :lol:
Аватар
canis lupus
В началото бе словото
Специалност: геология

Мнение от canis lupus »

Struva mi se, 4e to4no v tazi specialnost trudno se podskazva i prepisva. Izpitite sa kato sybesedvane.
!!!
Vladislav
В началото бе словото

Мнение от Vladislav »

NEMA DA SE PLASHITE!!!
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Кирилица не ползвате ли?
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
evichka
В началото бе словото

Мнение от evichka »

Да наистина няма да се плашите, начинът по който се провеждат изпитите в края на всеки семестър е на ниво. И само да спомена, че аз също исках да влезна Туризъм, вярно не беше с тройка, а с петица, но след като попаднах в тази специалност и видях за какво става въпрос реших , че това е нещото, с което искам да се занимавам. И аз имам колеги, които също са влезнали с тройки, но са имали желание да учат точно това. Така, че не е е от значение с колко си влезнал, важното е какво ще постигнеш и ще покажеш в процеса на обучението си. :)
Аватар
Nikolchova
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Nikolchova »

Геологиятя наистина е много увлекателна наука към която трябва да се подходи с желание и усет. Не съм съгласна, че ако не ти е първо желание, а влезеш то нямаш интерес и си "плевел". Аз винаги съм искала да уча медицина, но неуспях и замисляики се кое друго би ме удовлетворило се спрях на геологията. Що се отнася до оценката с която влизаш - тя не трябва да е определяща колко ти си заинтересован от науката, може човек влязъл с 3ка един ден да покаже на тези влезли с 6 колко по - добър е от тях или да се "закопае", но това важи и за 6ците нали? КСК е едва началото ще има още много изпити и изпитания в които всеки ще се изяви и покаже дали това е мястото му.
До приемния изпит - хора на нас ни куца цялата система. Това което се предлага за 100те приети и отсяването на принципа на фуниятя се обсъжда и в медиценските ВУЗ-ове и това е основна практика в Европа, но дали ще стане и каде това е въпрос на добре обмислена реформа? А такава май няма
Не съм готова днес да те обичам,
Сърцето, заприличало на дрипа,
не ще успее да те побере.
Vladislav
В началото бе словото

Мнение от Vladislav »

Добре а може ли да ме просветлите следното ... кога почваме , как , къде , кво , що ,3-то , 5-то ...?
Аватар
hamilcar
В началото бе словото

Мнение от hamilcar »

Здравейте и от мен.
Значи с някои от тук присъстващите потребители ще се видим на първи октомври. Имах удоволствието да ме приемат в специалност Геология, което и исках.

До скоро ... :)
Публикувай отговор

Обратно към “ГГФ”