ако си решил че изобщо не ти се занимава с нея има така нареченото повторно кандидатстване .. пак на следващата година .. там получаваш бонус че не плащаш семестриалната/ите такси на първата специалност но пък губиш 1 година
Геология
Re: Геология
да .. на следващата година вика му се прехвърляне
ако си решил че изобщо не ти се занимава с нея има така нареченото повторно кандидатстване .. пак на следващата година .. там получаваш бонус че не плащаш семестриалната/ите такси на първата специалност но пък губиш 1 година
- evichka
- В началото бе словото
- Специалност: Геология
- Курс: първи
Не е вярно, че късат , всичко си зависи дали ще седнеш и ще си научиш като хората... естествено е, че наука като тази не е лесна и всеки, който се захване да я учи е желателно да се отнесе със сериозност към нея. Ако разбираш материала и си обясняваш нещата логично, никой няма да те ощети с оценка, а напротив дори ще те стимулира, защото ще види, че имаш потенциал и учиш с желание. Никой не е казал, че да си студент е лесно, още повече, когато влагаш усилия и искаш да постигнеш максимални резултати. Аз съм на мнение, че човек или прави нещо като хората или въобще не трябва да се захваща. Тази специалност е страхотна от където и да я погледнеш.... съприкосновение с природата, обясняваш си всички процеси, които са протичали някога още от самата зора на Вселената и , които протичат днес... как са изчезвали и са се появявали океани и континенти, какви са били организмите обитавали някога Земята, как се е формирал цялостния облик на нашата планета. Какъв е състава на почвата и на скалите, по които стъпваме и живеем. Какви са природните сили, които действат на всичко около нас и колко разрушителни и полезни едновременно с това могат да бъдат...... сиурно мога да си изброявам още хиляди неща, които Геологията обяснява и колко важна е, колко сложна и колко обширна. Най-естествената наука, по-естествена дори и от Медицината!
Човек вкуси ли малко от чара на тази наука, остава пристрастен завинаги. Това е моето мнение.

Въображението е по-важно от знанието. А. Айнщайн
- evichka
- В началото бе словото
Впрочем...... предстоят ми Петрография и Стратиграфия... хора, стискайте палци!
))) Поздрави от втори курс!!!! 
- svetla_KIRILOVA
- В началото бе словото
Код Специалност Форма на обучение Бал Места Приети minБАЛ
1 1 77 Геология редовно 22.15 30 34 12.31
Хора това значи ли че в геологията са ги приемали с тройки
?
Хора това значи ли че в геологията са ги приемали с тройки
I have to believe in a world outside my own mind. I have to believe that my actions still have meaning, even if I can't remember them. I have to believe that when my eyes are closed, the world's still there....We all need mirrors to remind ourselves who we are. I'm no different.
- canis lupus
- В началото бе словото
- Специалност: геология
Естествено, че точно това означава.svetla_KIRILOVA написа:Код Специалност Форма на обучение Бал Места Приети minБАЛ
Хора това значи ли че в геологията са ги приемали с тройки?
Това е поредната слабост на системата за прием в специалност Геология.
Понеже не може да се кандидатства с изпит по Геология - не се учи в училищата.
Каквото отпадне от приемните изпити за специалности Туризъм и География идва в Геологията. И естествено е основно плява.
Докато не се въведе прием в специалност Геология с тест от типа TOEFL или SAT работата няма да се оправи.
Големият проблем идва от консервативното мислене на повечето от преподавателите в специалността. Според тях понеже Геологията е непопулярна специалност, действащата система е единствения начин да си запълнят бройките.
Според мен, дори и да не въведат тестов прием, спокойно могат да помислят върху това, дали не биха могли да обявят 100 места и още на първата година да ударят едно яко сито и да останат 30-тина човека, които наистина биха имали интерес да учат геология.
!!!
- svetla_KIRILOVA
- В началото бе словото
Аз имам ОГРОМНО желание да уча Геология, още в 10-клас си го бях решила. Изкарах изпита с 5.50 и написах Геологията на 1-во място и останах ЗАШЕМЕТЕНА като разбрах че съм влязла с най-висок бал. Та така много ме страх,защото мислех че в колегите си ще намеря хора които също крият страст към тази наука и изведнъж виждам приети с тройки и ме е страх защото ако не намеря поне 1 човек който е там защото това му се учи а не просто, за да учи нещо как ще изкарам 4 години с тия хора?canis lupus написа:Естествено, че точно това означава.svetla_KIRILOVA написа:Код Специалност Форма на обучение Бал Места Приети minБАЛ
Хора това значи ли че в геологията са ги приемали с тройки?
Това е поредната слабост на системата за прием в специалност Геология.
Понеже не може да се кандидатства с изпит по Геология - не се учи в училищата.
Каквото отпадне от приемните изпити за специалности Туризъм и География идва в Геологията. И естествено е основно плява.
Докато не се въведе прием в специалност Геология с тест от типа TOEFL или SAT работата няма да се оправи.
Големият проблем идва от консервативното мислене на повечето от преподавателите в специалността. Според тях понеже Геологията е непопулярна специалност, действащата система е единствения начин да си запълнят бройките.
Според мен, дори и да не въведат тестов прием, спокойно могат да помислят върху това, дали не биха могли да обявят 100 места и още на първата година да ударят едно яко сито и да останат 30-тина човека, които наистина биха имали интерес да учат геология.
I have to believe in a world outside my own mind. I have to believe that my actions still have meaning, even if I can't remember them. I have to believe that when my eyes are closed, the world's still there....We all need mirrors to remind ourselves who we are. I'm no different.
svetla_KIRILOVA не се шашкай.Аз имам бал 20 и съм на 5-то място та бъдi сигурна , че ще има поне 5-има с които да лавиш.
- svetla_KIRILOVA
- В началото бе словото
Vladislav написа:svetla_KIRILOVA не се шашкай.Аз имам бал 20 и съм на 5-то място та бъдi сигурна , че ще има поне 5-има с които да лавиш.
Ехеее успокои ме, аз бях се панирала. Много се радвам , че изглежда ще има и хора, които ще подсказват на изпити
- canis lupus
- В началото бе словото
- Специалност: геология
Struva mi se, 4e to4no v tazi specialnost trudno se podskazva i prepisva. Izpitite sa kato sybesedvane.
!!!
NEMA DA SE PLASHITE!!!
- evichka
- В началото бе словото
Да наистина няма да се плашите, начинът по който се провеждат изпитите в края на всеки семестър е на ниво. И само да спомена, че аз също исках да влезна Туризъм, вярно не беше с тройка, а с петица, но след като попаднах в тази специалност и видях за какво става въпрос реших , че това е нещото, с което искам да се занимавам. И аз имам колеги, които също са влезнали с тройки, но са имали желание да учат точно това. Така, че не е е от значение с колко си влезнал, важното е какво ще постигнеш и ще покажеш в процеса на обучението си. 
- Nikolchova
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Геологиятя наистина е много увлекателна наука към която трябва да се подходи с желание и усет. Не съм съгласна, че ако не ти е първо желание, а влезеш то нямаш интерес и си "плевел". Аз винаги съм искала да уча медицина, но неуспях и замисляики се кое друго би ме удовлетворило се спрях на геологията. Що се отнася до оценката с която влизаш - тя не трябва да е определяща колко ти си заинтересован от науката, може човек влязъл с 3ка един ден да покаже на тези влезли с 6 колко по - добър е от тях или да се "закопае", но това важи и за 6ците нали? КСК е едва началото ще има още много изпити и изпитания в които всеки ще се изяви и покаже дали това е мястото му.
До приемния изпит - хора на нас ни куца цялата система. Това което се предлага за 100те приети и отсяването на принципа на фуниятя се обсъжда и в медиценските ВУЗ-ове и това е основна практика в Европа, но дали ще стане и каде това е въпрос на добре обмислена реформа? А такава май няма
До приемния изпит - хора на нас ни куца цялата система. Това което се предлага за 100те приети и отсяването на принципа на фуниятя се обсъжда и в медиценските ВУЗ-ове и това е основна практика в Европа, но дали ще стане и каде това е въпрос на добре обмислена реформа? А такава май няма
Не съм готова днес да те обичам,
Сърцето, заприличало на дрипа,
не ще успее да те побере.
Сърцето, заприличало на дрипа,
не ще успее да те побере.
Добре а може ли да ме просветлите следното ... кога почваме , как , къде , кво , що ,3-то , 5-то ...?
- hamilcar
- В началото бе словото
Здравейте и от мен.
Значи с някои от тук присъстващите потребители ще се видим на първи октомври. Имах удоволствието да ме приемат в специалност Геология, което и исках.
До скоро ...
Значи с някои от тук присъстващите потребители ще се видим на първи октомври. Имах удоволствието да ме приемат в специалност Геология, което и исках.
До скоро ...