Минималните балове тази година - Трагедия!!!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
lo_flo
Драскач
Курс: втори

Мнение от lo_flo »

summer написа:
lo_flo написа:
Ей екстра.!!!! Ще ме вземеш ли за заместник, моляяяяяяяяяяяяяяяяяя тееееее
хмммм, ще се посъветвам с моите хора :lol:

А иначе тва за семейството и възпитанието-трудно може да се намеси училището тук. Може да има някъв по-строг контрол, но иначе не виждам как.
Имах предвид друго. Моите родители например винаги са ме учили, че стремежът към знание и добиването на познание ще ми отвори много врати към бъдещето. Любовта към училището (по-простичко да го кажа) се възпитава от семейството и въпреки че в началното училище имаше две момичета, които здраво ме тормозеха, никога не се отказах да уча и пак ми се ходеше на училище ( сега някой тук ще каже "тъпо и упорито" :lol: :lol: :lol: :lol: )
Който не пие на екс, да не види секс!!!
Аватар
orion_elira
Да живей словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

Мнение от orion_elira »

Vaskes написа:Темите показват най-вече кой колко може да назубри... :roll: Нищо против хората, явили се на изпит с теми, то просто изискванията в СУ си налагат да се зубри.
Тук мн грешиш вярно, че има мн зубрачи но най -точния начин да изкараш добра оценка е да познаваш мн добре материала и да имаш умението да го анализираш.. как според теб изкарват 6 хора които по БЕЛ са писали в/у цитати.. това не може да го назубриш ;)
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

orion_elira написа:
Page_B написа:НЕ! Вечв съм писала, че нормалният тест оценява много по-добре от всяка тема. Защо мислиш на запад оценяват почти само с тестове?
На запад всеки влиза там, където иска и после първата година отпадат полувината.. тестовете там са, за да се избегне субективността, но не мисля, че ученето за тест ти развива толкова добре мисленето колкото ученето за тема..
Не е така... давам пример с литература. Аз не съм се готвила и грам, а на изпита имам 4,25.... А един тест може да провери много подробно до каква степен познаваш текстовете, анализите и т.н. Нямаш представа какви тесове по литература съм решавала... От класа ми нямаше оценка над 4. Така че моля, недейте да подценявате тестовете. Естествено накрая може да се вкара и едно есе (да се види дали можем да свържем нормален текст ). Но тестът си е тест - най-обективен, изисква най-широки познания (а не като мен на изпита - знаех само Йовков) и много задълбочено четене (БЕЗ ЗУБРЕНЕ)!
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

lo_flo написа: Имах предвид друго. Моите родители например винаги са ме учили, че стремежът към знание и добиването на познание ще ми отвори много врати към бъдещето. Любовта към училището (по-простичко да го кажа) се възпитава от семейството и въпреки че в началното училище имаше две момичета, които здраво ме тормозеха, никога не се отказах да уча и пак ми се ходеше на училище ( сега някой тук ще каже "тъпо и упорито" :lol: :lol: :lol: :lol: )
Да, ясно, че подкрепата от семейството може да има решаваща роля понякога,но аз имах предвид онзи тип семейства, където интереса към образованието е несъществуващ.
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Според мен,за да няма зубрене,по-добре би било,например,на изпит по български и литература да се даде непознат текст и кандидат-студентите да го анализират...а не за учат готови темички...тест по литература също не е добър вариант,защото това не е точна наука,не може нищо там да се отбелязва с "вярно"и " грешно"...един тест по литература може да оцени знанията,но не и уменията на един кандидат-студент....

А в УНСС една приятелка кандидатства с география,но за редовните отиде и на история...една друга приятелка също беше на този изпит и й прати отговорите на теста на sms и тази мойта приятелка сега има 5.86 на ЕПИто по история....смешничко,а :lol:

Колкото до затъпяването...факт е,но не мисля,че може да се говори за затъпяване 84 спрямо 85,87 спрямо 88 и т.н...по-скоро за затъпяване от поколение на поколение...т.е. ние сме доста не по-глупави,а по-скоро по-незаинтересовани и мързеливи спрямо училище от нашите майки и бащи..макар че те са учили в много по-различни условия,отколкото ние имаме възможност да учим

А това за глупаците,които влизат в СУ...винаги има и хора,които не са за там,но по някакъв начин са попаднали..я на късмет,я чрез нещо друго...то така е и в средното училище..но бързо си проличава на кой мястото му е там и на кой не...

За елитните специалности наистина тази година бала се запази почти същия....специално за право,на фона на толкова многото високи оценки и малкото двойки,се учудих,че не се е вдигнал,но си го обяснявам с това,че повечето бройки са компенсирали високия бал и така се е формирал нормален бал,както е бил миналата година
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

Page_B написа:Не е така... давам пример с литература. Аз не съм се готвила и грам, а на изпита имам 4,25.... А един тест може да провери много подробно до каква степен познаваш текстовете, анализите и т.н. Нямаш представа какви тесове по литература съм решавала... От класа ми нямаше оценка над 4. Така че моля, недейте да подценявате тестовете. Естествено накрая може да се вкара и едно есе (да се види дали можем да свържем нормален текст ). Но тестът си е тест - най-обективен, изисква най-широки познания (а не като мен на изпита - знаех само Йовков) и много задълбочено четене (БЕЗ ЗУБРЕНЕ)!
Еми браво имала си късмет :).. не права си от една гледна точка.. просто е много различно.. но виж наистина ако е тест и есе ще е най-точната оценка.. хем проверява дали знаеш фактологията хем дали може да напишеш две изр в логичен текст :)
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

summer написа:
lo_flo написа: Имах предвид друго. Моите родители например винаги са ме учили, че стремежът към знание и добиването на познание ще ми отвори много врати към бъдещето. Любовта към училището (по-простичко да го кажа) се възпитава от семейството и въпреки че в началното училище имаше две момичета, които здраво ме тормозеха, никога не се отказах да уча и пак ми се ходеше на училище ( сега някой тук ще каже "тъпо и упорито" :lol: :lol: :lol: :lol: )
Да, ясно, че подкрепата от семейството може да има решаваща роля понякога,но аз имах предвид онзи тип семейства, където интереса към образованието е несъществуващ.
Точно оттам идва целия проблем!!
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

orion_elira написа:
Vaskes написа:Темите показват най-вече кой колко може да назубри... :roll: Нищо против хората, явили се на изпит с теми, то просто изискванията в СУ си налагат да се зубри.
Тук мн грешиш вярно, че има мн зубрачи но най -точния начин да изкараш добра оценка е да познаваш мн добре материала и да имаш умението да го анализираш.. как според теб изкарват 6 хора които по БЕЛ са писали в/у цитати.. това не може да го назубриш ;)
Разбира се, аз самият познавам такива хора. Но колко са тези, които пишат есета и колко са тези, които пишат съчинения? :wink: Не казвам, че зубренето е единственият начин да изкараш добра оценка, но това е масовата практика.
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

Vaskes написа:
orion_elira написа:
Разбира се, аз самият познавам такива хора. Но колко са тези, които пишат есета и колко са тези, които пишат съчинения? :wink: Не казвам, че зубренето е единственият начин да изкараш добра оценка, но това е масовата практика.
:D:D Е явно на мен това ми е било проблема с темите по БЕЛ, че не мога да зубря :P е днес ще отида да си я видя и ще знам.. но има един др момент ако беше зубрене нямаше да има значение заглавието на темата.. например тази год Йовков.. и всеки пише, това което е назубрил-> всички произведения... а това е най-грешното.. има огромно значение кои произведения точно включваш и как точно ги анализираш, за да са свързани с темата ;)
benitabeni:)
От дъжд на вятър

Мнение от benitabeni:) »

най-накрая някаква нормална тема за дискусия...кви бяха тия бози от рода "кви снимки да си направя?", "как да си попълня документите" и с"майка ми или с баща ми да отида"..и т.н.т... да не сте в детската градина!?!?!
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

orion_elira написа:но има един др момент ако беше зубрене нямаше да има значение заглавието на темата.. например тази год Йовков.. и всеки пише, това което е назубрил-> всички произведения... а това е най-грешното.. има огромно значение кои произведения точно включваш и как точно ги анализираш, за да са свързани с темата ;)
Е, да, има го и това :) Но все някаква четворка можеш да изкараш и само със зубрене (предполагам) :Р

Но да кажем по история, където темите се знаят какви са и знаеш какво трябва да включиш и какво не и пишеш това, което си разработвал предварително.
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

benitabeni:) написа:най-накрая някаква нормална тема за дискусия...кви бяха тия бози от рода "кви снимки да си направя?", "как да си попълня документите" и с"майка ми или с баща ми да отида"..и т.н.т... да не сте в детската градина!?!?!
Понякога разбирам защо хората задават такива тъпи в-си. Напрежението си казва думата. Вчера приятелят ми падна с мотора си и се изподра целия и аз така се бях притеснила, че търсих кислородна вода и бинт в хранителни стоки, защото аптеката беше много далеч а и беше затворила
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

Vaskes написа:
orion_elira написа:но има един др момент ако беше зубрене нямаше да има значение заглавието на темата.. например тази год Йовков.. и всеки пише, това което е назубрил-> всички произведения... а това е най-грешното.. има огромно значение кои произведения точно включваш и как точно ги анализираш, за да са свързани с темата ;)
Е, да, има го и това :) Но все някаква четворка можеш да изкараш и само със зубрене (предполагам) :Р

Но да кажем по история, където темите се знаят какви са и знаеш какво трябва да включиш и какво не и пишеш това, което си разработвал предварително.
е ми по БЕЛ трудно ще изкараш 4 със зубрене :) ако е такава темата.. има някои, които са си стандартни и може :).. а за историята.. да тук има такъв момент ама трябва да си изпечен зубрач, защото имаче накрая всичко ще ти се смеси в главата.. най-сигурния начин там е да учиш и да пр връзка м/у събитията иначе за мене нямаш шанс.. аз никога на съм зубрила .. не казвам, че знам много, но съм доволна от оценката си (точно това което съм си заслужила нито повече нито по-малко ;))
benitabeni:)
От дъжд на вятър

Мнение от benitabeni:) »

lo_flo написа:
benitabeni:) написа:най-накрая някаква нормална тема за дискусия...кви бяха тия бози от рода "кви снимки да си направя?", "как да си попълня документите" и с"майка ми или с баща ми да отида"..и т.н.т... да не сте в детската градина!?!?!
Понякога разбирам защо хората задават такива тъпи в-си. Напрежението си казва думата. Вчера приятелят ми падна с мотора си и се изподра целия и аз така се бях притеснила, че търсих кислородна вода и бинт в хранителни стоки, защото аптеката беше много далеч а и беше затворила
за кво напрежение говорим, при положение, че или си приет, или не си....оттам вече решаваш...но тва да занимаваш цял форум с въпроси от рода каде да отида и кво да направя...отиваш, питаш (четеш в най-добрия случай) и си готов...а съм сигурна, че половината са занимавали мама и тате с глупости, които стават буквално за 5 мин.
П.П. сори за приятеля ти...дано се оправи...
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

benitabeni:) написа:
lo_flo написа:
за кво напрежение говорим, при положение, че или си приет, или не си....оттам вече решаваш...но тва да занимаваш цял форум с въпроси от рода каде да отида и кво да направя...отиваш, питаш (четеш в най-добрия случай) и си готов...а съм сигурна, че половината са занимавали мама и тате с глупости, които стават буквално за 5 мин.
П.П. сори за приятеля ти...дано се оправи...

Всеки човек приема нещата по различен начин и се притеснява. Съдя по себе си, задавала съм мега малоумни в-си, а не смятам, че съм глупава. А приятелят ми ще се оправи, малко се е шашнал и е половината в рани, но го превързвам на 6 часа и ще се оправи :) Мерси за подкрепата
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”