Културология?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Istorika
В началото бе словото

Мнение от Istorika »

Ще помоля Момчил Тодоров да напише малко повече за културологията като специалност и за неговите впечатления от нея , имали практики извън София
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Само да спомена,че и този един език не се учи сериозно,миналата година ходих на немски с културолозите,на мен е факултатаивен,на тях задължителен,ем за поддържане на ниво става,за научаване определено не....за другите предлагани езици да не говорим
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
momchil todorov
В началото бе словото

Мнение от momchil todorov »

Тази програма вече не е актуална - тя беше за миналата година. За вас е направена нова, но не съм сигурен точно каква е, защото я пазят в строга тайна. Знам само, че Етика, Естетика, История на философията, Обща социология и двата вида Древни култури стават избираеми, но с какво ще ги заменят, за мен е пълна енигма.

Относно езика - задължителен е само един и само той влиза в общата оценка! Но, който желае може да изучава и десет, но аз не виждам смисъл в това, защото едва ли ще научите нещо. Знам единствено, че преподавателката по немски е много строга и държи на предмета си, но другите езици са пълна трагедия (както повечето неща в специалността, според мен).

Както вече казах, на мен специалността и обучението не ми харесват. Не искам, обаче, да ангажирам никой с мнението си - на вас може да ви харесат нещата, които на мен не. А и, за да ви дам конкретни отговори, ми задавайте конкретни въпроси, защото иначе няма смисъл да ви затрупвам с излишна информация.
Istorika
В началото бе словото

Мнение от Istorika »

има ли практики извън софия?
трябва ли да се ходи редовно на училище или може да ходиш когато си искаш?
а и още нещо в философския факултет ли се ходи на лекции
Ivette
В началото бе словото

Мнение от Ivette »

...само един колеГА ли се усмели да се покаже ? :lol:
"I'll always take care of my boy" Hollywoodland
mariah
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от mariah »

momchil todorov написа: Относно езика - задължителен е само един и само той влиза в общата оценка! Но, който желае може да изучава и десет, но аз не виждам смисъл в това, защото едва ли ще научите нещо. Знам единствено, че преподавателката по немски е много строга и държи на предмета си, но другите езици са пълна трагедия (както повечето неща в специалността, според мен).

Какво негативно изказване
:roll:

А що се отнася до езика, колкото и да е некадърен преподавателя, аз ако имам желание и мотивация ще се го науча :P
La vita e un continuo prdersi e ritrovarsi e questo non puo che dipendere da noi...
Аватар
Дукеса Простакеса
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Дукеса Простакеса »

И се пазете от класиците ви колеги там... чуете ли, че се навъртат, знайте, ядат хора :D
Лъкът прошепва на стрелата, преди да я пусне: "Твоята свобода е моя!"
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

moshenichka написа:И се пазете от класиците ви колеги там... чуете ли, че се навъртат, знайте, ядат хора :D
То и в ИФ е така... :lol:
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
momchil todorov
В началото бе словото

mariah, какво му е негативното на мнението? Пак повтарям, това е лично мое становище и не ангажирам никой с него? Като мине първият семестър ще се радвам да чуя и ти какво мислиш. Наистина се надявам да ти хареса! Но това няма как да стане при сегашната ситуация.

За практиките мога да кажа, че има такива. След първи курс има практика по История на българската култура (Тракология) в Югоизточна България и в Турция. На нея, преподавателката взима само отличници, но ако няма такива ще вземе и други, по нейна преценка :lol:
mariah
В началото бе словото

Мнение от mariah »

momchil todorov, не знам, просто може би все още съм ентусиазирана относно специалността и се надявам това да не се промени много :wink:
La vita e un continuo prdersi e ritrovarsi e questo non puo che dipendere da noi...
Istorika
В началото бе словото

Мнение от Istorika »

Добре , защо имаш толква негативно отношение към културологията?
кажи нещо конкретно ? да се местим докато е време!!! (този въпрос е към Момчил)
mariah
В началото бе словото

Мнение от mariah »

Той сигурно не харесва начина на преподаване, не самата специалност. Поне с такова впечатление останах :?
Istorika
В началото бе словото

Мнение от Istorika »

Аиде колеги нещо се изгубих ме
momchil todorov
В началото бе словото

Вижте, ако имате въпроси, пишете ми на имейла (todorov.momchil@gmail.com)! Вие ме питахте и аз ви казах какво мисля. Но това си е само мое мнение. А вие започнахте да спекулирате с него. Аз съм застанал с името си и мога да понеса отговорност за думите си, а това, че аз не харесвам специалността и преподаването, не означава, че и на вас няма да ви хареса. А и кой съм аз да ви казвам какво да запишете и какво не?! Щом сте стигнали до тук значи сте дораснали сами да решавате какво ще правите с живота си. Ще се радвам да чуя мненията ви след първия семестър.

Желая ви успех и дано очакванията ви се изпълнят!
mariah
В началото бе словото

Мнение от mariah »

Май дължим извинение :roll:
не се засягай от нашите приказки, ние сме се такива :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”