[игра]проверете знанията си по литература
Модератор: Boromir
- teufelchen
- От дъжд на вятър
Аз няма да кандидатствам с литература ...radja написа:кфо значение дали знаем за Петко Тодоров?
Бягай от мен,видиш ли ме бягай колкото ти сили държат,защото настигна ли те ще разбъркам в теб ,ще ти взема най-ценото и ще си отида без да разбереш как е станало дори !
- MechoPuhova
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
-
b_estranged
- В началото бе словото
- MechoPuhova
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
- MechoPuhova
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
За кого Гео Милев е казал следните думи:
"Неговата невероятна съвест разбиваше живота на хиляди въпроси, които се сплитаха около душата му в нажежени и безизходни пръстени. Животът беше за него страдание, а страданието - неговата поезия. Той живееше един страшен живот на съвестта - в онази хлъзгава пътека, дето кракът се бои да стъпи - между волята и безумието."
Успех
"Неговата невероятна съвест разбиваше живота на хиляди въпроси, които се сплитаха около душата му в нажежени и безизходни пръстени. Животът беше за него страдание, а страданието - неговата поезия. Той живееше един страшен живот на съвестта - в онази хлъзгава пътека, дето кракът се бои да стъпи - между волята и безумието."
Успех
- MechoPuhova
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Айде ще подскажа още малко ... Атанас Далчев казва за същия поет следните думи:
"Има откровения, които се купуват с цената на живота, но .той ги купи с цената на своя. Смъртта му разкри тайни, които иначе никога не би постигнал. Това, което той не може да постигне в своя страх и своята мъка, постига го в своето смирение. "
"Има откровения, които се купуват с цената на живота, но .той ги купи с цената на своя. Смъртта му разкри тайни, които иначе никога не би постигнал. Това, което той не може да постигне в своя страх и своята мъка, постига го в своето смирение. "