Академия на МВР

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
stelian_hristov
В началото бе словото

За оценките

Мнение от stelian_hristov »

aerodinamic ти откъде разбра какви оценки имам? Аз като ги изчислявах отстават 114 души, 19 от тях имат със сигурност по-нисък бал от моя, така че минималната позиция, която мога да заема е 95 място. Сигурно ще трябва да изчакам второ класиране. Първо да се запишат тези във Сигурност и после да се вдигна с 28 места. Моите изчисления са такива, ако греша поправете ме.
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Re: За оценките

Мнение от AlexHI »

stelian_hristov написа:aerodinamic ти откъде разбра какви оценки имам? Аз като ги изчислявах отстават 114 души, 19 от тях имат със сигурност по-нисък бал от моя, така че минималната позиция, която мога да заема е 95 място. Сигурно ще трябва да изчакам второ класиране. Първо да се запишат тези във Сигурност и после да се вдигна с 28 места. Моите изчисления са такива, ако греша поправете ме.
Споко бе човек, вътре си. И аз ти погледнах оценките, не знам защо се притесняваш. Е, вече от дипломата ти си знаеш какви са балообразоващите, но според мен само си хабиш нервите.
aerodinamic
В началото бе словото

Мнение от aerodinamic »

В сайта са публикувани всички оценки и са видими за всеки, който пожелае да ги види. Аз лично видях и на още няколко приятели, повторенията са досадни особено когато им знаеш само първите имена, но.. :)
AlexHI, ако си запознат можеш ли да ми обясниш в момента как се извършва класирането. Жизнено ме интересува, защото съм писал Полиция на 1во място, а искам да вляза в Сигурност. Балът ми е 27.67 :roll:
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

aerodinamic написа:В сайта са публикувани всички оценки и са видими за всеки, който пожелае да ги види. Аз лично видях и на още няколко приятели, повторенията са досадни особено когато им знаеш само първите имена, но.. :)
AlexHI, ако си запознат можеш ли да ми обясниш в момента как се извършва класирането. Жизнено ме интересува, защото съм писал Полиция на 1во място, а искам да вляза в Сигурност. Балът ми е 27.67 :roll:
Що гледаш да се набуташ там? Става ти се темерут ли? И двамата ми приятели, които учат в Академията са в "Полиция" и споделят мнение, че просто не си заслужава да се мести човек в "Сигурност".
Иначе - по същество, доколкото ми е известно единственият ти шанс да отидеш в Сигурност, е да не се запишеш в Полиция на първо класиране, а да отиваш направо на второ класиране, ама нали знаеш, че ако не се освободи място от първото класиране / както стана миналата година/ - увисваш тотално, нищо че си с голям бал.
Ония с тройчиците след теб през това време ще ти заемат местенцето / и много ще са ти благодарни/. Хей, това са мои разсъждения, човече!
От наредбата не става ясно каква е процедурата, но ако спазват общият принцип - този, който е прие по първо желание и не се запише си лапа мухите после.
Не съм сигурен обаче на 100%, така че търси още инфо от Академията.
aerodinamic
В началото бе словото

Мнение от aerodinamic »

А какви по-точно са ти впечатленията от факултета Сигурност? Имам впредвид реално как стоят нещата.
Иначе много интересно защо масово всички натискат за там (включително и аз, воден от хорската маса). Честно ти казвам мислил съм си го. Явно в съзнанието на хората тайния агент(разузнавач) е издигнат на пиедестал. Може би друга причина е, че местата са малко и това предполага да е по престижна професията. Според мен местата са малко, защото просто страната ни няма такива нужди от към специсти в тази област.
Виж Полиция си е друго :) Като гледам и ти си писал Полиция на 1во място, и затова поздравления :) Та кажи какви впечатления имаш от другия факултет - "Сигурност"?
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

aerodinamic написа:А какви по-точно са ти впечатленията от факултета Сигурност? Имам впредвид реално как стоят нещата.
Иначе много интересно защо масово всички натискат за там (включително и аз, воден от хорската маса). Честно ти казвам мислил съм си го. Явно в съзнанието на хората тайния агент(разузнавач) е издигнат на пиедестал. Може би друга причина е, че местата са малко и това предполага да е по престижна професията. Според мен местата са малко, защото просто страната ни няма такива нужди от към специсти в тази област.
Виж Полиция си е друго :) Като гледам и ти си писал Полиция на 1во място, и затова поздравления :) Та кажи какви впечатления имаш от другия факултет - "Сигурност"?
Не е редно да обявявам публично впечатленията си, защото не искам да обидя никого. Но затова пък имам наблюдения /не ме питай откъде, ама вярвай съвсем директни и всекидневни са /.
Според мен е въпрос и на характер - аз съм открит и контактен човек и някак не се виждам като "човек на службата " Сигурност". Не искам да се товаря и обременявам цял живот с неща, които мога и да си спестя.
Не страдам и от излишни грандомански амбиции. Гледай на теб какво ти е на сърцето, не слушай хората. Аз така направих и съм много доволен, че удържах позицията си. Радвай се на живота / точно сега му е времето/и не се тормози с излишни глупости.
Забравих да ти кажа, че голям процент от този факултет не стават "разузнавачи", а висят по всяко време на денонощието да дебнат или охраняват някого. Е, не съм си мечтал това да ми е работата, определено.
amvr
В началото бе словото

Мнение от amvr »

сметките ми излезнаха като по-горе някой си Щилян :) в най-лошият случай съм 94ти от 100 места, но не съм писал факултета Сигурност като желание... голям ли е шансът да няма 28 човека преди мен които да са писали факултет Сигурност на първо желание? защото ако това се случи ям варненският...
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

amvr написа:сметките ми излезнаха като по-горе някой си Щилян :) в най-лошият случай съм 94ти от 100 места, но не съм писал факултета Сигурност като желание... голям ли е шансът да няма 28 човека преди мен които да са писали факултет Сигурност на първо желание? защото ако това се случи ям варненският...
Споко, шансът ти е около и над 50%. Поне половината, ако не и повече са писали първо желание - Сигурност.
amvr
В началото бе словото

Мнение от amvr »

ако е така както казваш шансът ми е 100 %
stelian_hristov
В началото бе словото

НСС

Мнение от stelian_hristov »

Първо искам да благодаря на всички за отговорите.
Искам да вметна само една скоба за мен. Оценките ми от дипломата са 4.75 и 5.00. Балът ми е нисък - 22.14, но мисля че ще успея да вляза, както казах тези зад мен имат 3.50 по история и 3.00 по литература, дори и да имат 6.00 от дипломата, балът им е 22.00, така че ако са редовни от Академията влизам.
Искам да попитам (знам че е тъп въпросът), нали всички, които са анулирани, отказали се и неявили се не участват в класирането и тези които имат слаб?

Що се отнася конкретно до класирането, според мен, моето мнение е, че независимо коя специалност ти е първа ти влизаш и в двете класирания.
Факултет Сигурност. Вижте какво, според мен службите за сигурност са най-важната държавна институция, която бди за сигурността и благото на държавата. Това че в нашата НСС има такива които охраняват е отделен въпрос. Според мен няма по-благородна, рискована и отговорна професия от тази в НСС. Отделен е въпросът, че там има много боклуци. Както виждате служби като МИТ (турското разузнаване) ни управляват, нашите политици управляват НСС, лошото е че НСС не е независима. Аз лично бих искал да съм във Сигурност не от суета или друго, а по гореизброените причини, за да не се събудим след 5 години с България до Стара планина.
Тъпо е да говоря за такива работи в две изречения. Темата е огромна. Аз лично се радвам дори и да съм в Полиция, защото пак, макар и по-скромно ще мога да защитавам всичко българско. Пък и по-късно можеш да се издигнеш в йерархията. Нали знаете каква е функцията на главния секретар, който може да е бил примерно в НСП.
Аз искам да отидат читави хора в Сигурност, надявам се да се намерят такива. Благараря Ви.

П.С. Не съм Щилян, а Стелиян :)
amvr
В началото бе словото

Мнение от amvr »

Добре, Стелиян извинявай за грешката :) Иначе дано си прав и има хора които са подали първо Сигурност.Според мен не е както ти казваш че очастват и в двете класирания. Неприятното е че съдейки по статистиката миналата година е станало точно това което най-много ме притеснява. Във факултет Сигурност минималният бал е с 2 единици по-нисък от факултет Полиция. Много е неприятно заради една буква да не ме приемат никъде а хора с по-нисък бал да отидат в Сигурност. Браво за тях, но жалко за мен. Дано от октомври месец сме колеги.
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

amvr написа:Добре, Стелиян извинявай за грешката :) Иначе дано си прав и има хора които са подали първо Сигурност.Според мен не е както ти казваш че очастват и в двете класирания. Неприятното е че съдейки по статистиката миналата година е станало точно това което най-много ме притеснява. Във факултет Сигурност минималният бал е с 2 единици по-нисък от факултет Полиция. Много е неприятно заради една буква да не ме приемат никъде а хора с по-нисък бал да отидат в Сигурност. Браво за тях, но жалко за мен. Дано от октомври месец сме колеги.

Не си проследил в детайли цялото първо класиране на "Сигурност" от миналата година. Там баловете бяха бомбастични с изключение на последния - който е с 6 или 7 единици под другите и си мисля, че там работата е по-друга /гадая в момента, но мисля, че имам основание - последният е влязъл с допълнителните преференции, които дава наредбата, за определени категории/. Иначе останалите приети миналата година в "Сигурност" бяха с балове в интервала 27 и нещо до 29 и нещо.
Следя от три години класиранията и даже съм изтеглил и записал цялата информация някъде на дискети - персонални резултата от изпитити, класирания и т.н.
Така че анализът на миналогодишната кампания, който сте видели на сайта на АМВР ви е подвел в известен смисъл.
amvr
В началото бе словото

Мнение от amvr »

с две думи искаш да ми кажеш че ще има поне 28 кандидати преди мен за факултет Сигурност? :roll:
aerodinamic
В началото бе словото

Мнение от aerodinamic »

AlexHI написа:гадая в момента, но мисля, че имам основание - последният е влязъл с допълнителните преференции, които дава наредбата, за определени категории/.
Мисля, че хората с такива преференции влизат извън класирането т.е. извън определения брой места. Говоря за децата на починалите по време на службата си в МВР служители, сираците и др. Мисля че имаше такъв член от справочника.
:wink:
Много готина тема се заформи, всички са нахъсани за държавна служба и това наистина е хубаво. Дай боже наесен курсанти ;)
Аватар
AlexHI
От дъжд на вятър

Мнение от AlexHI »

aerodinamic написа:
AlexHI написа:гадая в момента, но мисля, че имам основание - последният е влязъл с допълнителните преференции, които дава наредбата, за определени категории/.
Мисля, че хората с такива преференции влизат извън класирането т.е. извън определения брой места. Говоря за децата на починалите по време на службата си в МВР служители, сираците и др. Мисля че имаше такъв член от справочника.
:wink:
Много готина тема се заформи, всички са нахъсани за държавна служба и това наистина е хубаво. Дай боже наесен курсанти ;)
Да - §13 от допълнителните. И наистина не влизат в определените с наредбата бройки, но влизат в общото класиране. Ако си забелязал - в списъка от миналата година имаше 3 души отгоре.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”