Президентски избори 2006 в България: вот без изненади?
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- mecho
- Постоянно присъствие
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
hazel, ти сам казваш, че в настоящата ситуация президентът няма право на истинско вето. Ако погледнем реално на нещата, каквито и допълнителни правомощия да се отпуснат на президента, реалната власт си остава в парламента. Не казвам, че трябва да е така, но това е положението. Така че действително не виждам каква ще е разликата, ако президентът се избира от депутати. Ще се спестят поне част от разточителните харчове. В промените, които ти и СИЛВЪР АРОУ предлагате има резон, но не вярвам такива да настъпят скоро, никой няма да го позволи.
http://jorik.blog.bg/
...............................
...............................
- hazel
- Стенограф
- Специалност: МО
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Абе като се замисля май-май всички пътища на политическите проблеми имат 1 източник - Конституцията. Аз лично поставям Конституцията над всичко (над нея стои само народът), но си мисля, че онези 39 депутати от ВНС, които отказаха да я приемат, са се оказали най-правите и най-далновидни хора в България тогава. Ако бяха приели свястна Конституция тогава, сега нямаше да има такива простотии като имунитет, депутатски кюфтета и "ще се правим на кълбета"...или поне такива абсурди щяха да са по-малко и да се отстраняват своевременно.
Мечо, парламентът винаги ще стои най-горе, защото България е парламентарна република, а не президентска. Аз не искам да ставаме президентска република по примера на САЩ или Русия с 1 феодал, който си управялав както си ще, (независимо дали той се казва Буш или Путин) и милиони клакьори, но и не искам разни 240 простаци да ми избират президента, който единствен може да възпре или поне забави техните абсурди. А това че ще спестят пари - мислиш ли, че ще се използват за нещо полезно? Аз - не, по-скоро ще стане като бюджетния излишък от миналата година - ще бъде изяден и поделен от управляващата класа.
Мечо, парламентът винаги ще стои най-горе, защото България е парламентарна република, а не президентска. Аз не искам да ставаме президентска република по примера на САЩ или Русия с 1 феодал, който си управялав както си ще, (независимо дали той се казва Буш или Путин) и милиони клакьори, но и не искам разни 240 простаци да ми избират президента, който единствен може да възпре или поне забави техните абсурди. А това че ще спестят пари - мислиш ли, че ще се използват за нещо полезно? Аз - не, по-скоро ще стане като бюджетния излишък от миналата година - ще бъде изяден и поделен от управляващата класа.

-
SILVER ARROW
- Пишете, о, братя
Аз също съм на мнение, че президентът все пак има някакви правомощия. Затова мислете навреме и гласувайте!
Последно промяна от sedrik на 23 Сеп 2006, 01:23, променено общо 1 път.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.
-
SILVER ARROW
- Пишете, о, братя
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Супер тъпо! Ама супер! Конституцията ти дава право и да се натъпчеш с веро до смърт... К'фо чакаш?!SILVER ARROW написа:Колкото и все пак да мисля че всичко е предрешено ще гласувам. Веднъж ми дава право конституцията на година две да гласувам и да изтърва този шанс няма смисъл, не че като гласувам на другият ден като се събудя живота ми ще се промени ма все пак!
егати как се дразня - знае ми Койчо, че няма да промени нищо, ама гласува щото понеже обаче нали тъй като имал права!
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
SILVER ARROW
- Пишете, о, братя
За последните мнения относно моят последен пост просто няма да коментирам. Проблема си е ваш хора, после ако не ни приемат в ЕС, да не тръгнете първи вие обаче да палите парламента. Както и да е. За случките в Унгария какво да се прави, да им е честито нали са в ЕС, то скоро това и нас чака, след като икономиката на голяма държава като Унгария не може да издържи на реформите покрай изискванията на Великите Сили, нека така ги наречем!

-
SILVER ARROW
- Пишете, о, братя
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка: