SKA,SKA,SKA,SKA!
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
Re: SKA,SKA,SKA,SKA!
Има много готини неща от 3тата вълна. Особено ска-кора. 
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- humanityisthedevil
- Постоянно присъствие
- Специалност: китаистика
- Курс: втори
Скакорът (такова понятие не съществува всъщност) е адски гнусна работа.
Not because the fox barks...
Съществува, щом вече е широко-разпространено. А според мене си е много жива и нестандартна музичка. Всеки според вкуса си. 
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- humanityisthedevil
- Постоянно присъствие
Kво значи широкоразпространено? Аз знам само 1 известна банда свиреща нещо подобно - Evil Empire.
Това, че ти не знаеш, не означава, че не съществува. А който търси - намира. 
Това е най-яката част от ска-то. Онея негри в Ямайка от първата вълна и аз не ги слушам.
Това е най-яката част от ска-то. Онея негри в Ямайка от първата вълна и аз не ги слушам.
- humanityisthedevil
- Постоянно присъствие
А точно те са най-яките. Това, което идва след тях изобщо не е ска.Prudence написа:Това, че ти не знаеш, не означава, че не съществува. А който търси - намира.
Аз си казвам мнението. То тяхното си е скинхед реге, истинкото ска, ставащо за слушане идва по-късно. Абе, въпрос на вкус. 
- humanityisthedevil
- Постоянно присъствие
Тук не става въпрос за мнение, а за факти.Prudence написа:Аз си казвам мнението. То тяхното си е скинхед реге, истинкото ска, ставащо за слушане идва по-късно. Абе, въпрос на вкус.
Скинхед регето е по-яко от ска. <–- това е мнение.
Истинската ска музика са негрите от ямайка. <-- това е факт.
Истинската ска музика?!
Негрите в Ямайка са дали началото - факт. Но ска музиката се развива и до днес. Доказателство са многото разновидности на тази музика.
А скинхед регето мен ми е много противно. Предпочитам по-бързо и малко по-агресивно ска.
Негрите в Ямайка са дали началото - факт. Но ска музиката се развива и до днес. Доказателство са многото разновидности на тази музика.
А скинхед регето мен ми е много противно. Предпочитам по-бързо и малко по-агресивно ска.
- humanityisthedevil
- Постоянно присъствие
Развива се, но отстъпването от корените е убийство на съответния стил, както и негово обезличаване.
Олд скуул звученето на който и да е стил ВИНАГИ е по-добър от новото звучене на съответния стил, главно защото е, това което е, а не някаква измишльотина като "ска-кор, мелодичен поп кор, оперно-фалцетен диско електро-кор" и др. подобни глупости.
Олд скуул звученето на който и да е стил ВИНАГИ е по-добър от новото звучене на съответния стил, главно защото е, това което е, а не някаква измишльотина като "ска-кор, мелодичен поп кор, оперно-фалцетен диско електро-кор" и др. подобни глупости.
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Хайде тогава да слушаме само бушмени, които свирят на джембета, малимби, тарамбуки и пр., те са яко олдскуулhumanityisthedevil написа:Развива се, но отстъпването от корените е убийство на съответния стил, както и негово обезличаване.
Това също е мнениеhumanityisthedevil написа:Тук не става въпрос за мнение, а за факти.
Скинхед регето е по-яко от ска. <–- това е мнение.
а не факт.humanityisthedevil написа:Олд скуул звученето на който и да е стил ВИНАГИ е по-добър от новото звучене на съответния стил
Не ме разбирай погрешно, в много случаи и аз предпочитам олдскуул звученето (главно в метъла, при ска музиката любимите ми банди са Mark Foggo's Skasters, No Sports, Bad Manners и Madness, като първите две са third wave, а другите две - 2 tone, хах), но просто се изказваш твърде категорично
- humanityisthedevil
- Постоянно присъствие
Много ясно че всичко е мнение. Дори това нещо, което приемаме като "истина" също е мнение. Мисълта ми е, че олд скула си представлява ядрото на съответното явление, а всяко развитие се отдалечава от него.
Олд скуул метъла е велик!
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Това си е така, тук няма какво да споряhumanityisthedevil написа:Мисълта ми е, че олд скула си представлява ядрото на съответното явление, а всяко развитие се отдалечава от него.
А метъл с тромпети има ли?
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
за тромпет не знам, но...

http://www.youtube.com/watch?v=Ad-l54T_kYY
чуй го :д суинг/симфоник/не'намсиквосиметъл
яка група са.
http://www.youtube.com/watch?v=Ad-l54T_kYY
чуй го :д суинг/симфоник/не'намсиквосиметъл
яка група са.