Изпит по немски

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
flower
В началото бе словото

Мнение от flower »

iCaK написа:добре де, аз също съм издържал ДАФ с 3 5-ци и 4-ка, но тва не ми пречи да съм "слаб" за СУ? Вие се вайкате за оценки между 4 и 5, мен няма да ме допуснат до класирането егати.
И мен така,което страшно много ме ядосва,обърква и въобще побърква :wink: !!!!?!
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

flower написа: А знаеш ли случайно отделните компоненти по еднакъв брой точки ли са :roll: ?
2.00,даже и в кошмарите си не съм го очаквала :?
Мерси за инфото :wink:

Това вече е лошо ... Значи за двете люкета имаш общо 40 точки, най-много са там. После за лезето - 20 и за превода и съчинението по 30.
iCaK написа: Въпрос: анулираните (поради знак или бла-бла-бла) теми като 2-ки ли се броят или си има отделна графа за тях ?
Има си отделна графа, но според мен анулирани работи няма по езиците, поне за миналата година не е имало, не вярвам тази да са анулирали. :roll:
Die Faulheit ist der Fleiß der Träumer!
Аватар
flower
В началото бе словото

Мнение от flower »

*ALINA* написа:
flower написа: А знаеш ли случайно отделните компоненти по еднакъв брой точки ли са :roll: ?
2.00,даже и в кошмарите си не съм го очаквала :?
Мерси за инфото :wink:

Това вече е лошо ... Значи за двете люкета имаш общо 40 точки, най-много са там. После за лезето - 20 и за превода и съчинението по 30.
Да,много :? !!А самите резултати като статистики за анулирани,момчета,момичета,неявили се-може ли вече да се намерят някъде? :roll:
п.с.мерси много за инфото :wink:
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

flower написа: !!А самите резултати като статистики за анулирани,момчета,момичета,неявили се-може ли вече да се намерят някъде? :roll:

Няма защо :) Иначе за статистика - засега май още няма изнесена, поне не съм попадала на такава. Сигурно ще има, но по-нататък.
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

за да те скъсат трябва да имаш под 57%, сиред 67 точки - абе никак не е трудно да ви кажа... почвам да се чудя как па не ми опънаха някоя двойка :roll: :roll:
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Здравейте!!! Доста мнения прочетох и вече и аз не мога да се въздържа, затова ще споделя моето... Та значи по отношение на пародийния изпит по немски: как може хора, завършили успешно немски езикови гимназии, какъвто съм и аз, да изкарват оценки по-ниски от 5.00 . Всички знаем, че нивото на преподаване в немските езикови гимназии е все още много добро (с някои изключения), зубрим дълги и сложни изрази, използваме заплетени конструкции, а изведнъж на люкентекста трябва да попълваме сложни думи, които ги няма в никой речник по простата причина, че това са си измислени Komposita от самия автор на текста.... просто съм sprachlos
Аз имам 4,50 и с тази оценка, както много други трябва да забравя за японистика и скандинавистика, но какво пък , отивам в Дюселдорф да си следвам медицина. :P :lol:
Аватар
flower
В началото бе словото

Мнение от flower »

*ALINA* написа:
flower написа: !!А самите резултати като статистики за анулирани,момчета,момичета,неявили се-може ли вече да се намерят някъде? :roll:

Няма защо :) Иначе за статистика - засега май още няма изнесена, поне не съм попадала на такава. Сигурно ще има, но по-нататък.
Мерси,дано ги хвана :roll: !
Аватар
Allie
В началото бе словото

Мнение от Allie »

*ALINA* написа:
Винсент ван Гог написа:Колко точки имате на ДСД
Аз лично нямах много - 85.5, но с поста си по-горе не визирах себе си, ами хора като CasapA, за когото знам, че е имал 92, пък сега не може и 5 да стигне :!: това за мен е ненормално. Какво, излиза, че изпитите за немска диплома са по-лесни и че немците имат по-малко изисквания към нас от българските преподаватели, така ли :? Ами колко хора ходиха на уроци и то мои познати, за които съм сигурна, че имат знания, и пак не се справиха добре...
85,5 хич не е малко, аз имах 80, на изпита по немски в Търново имам 5.70, а в СУ - 3.80!!! Знам, че компонентите са много по - различни, но извинявайте! 3,80!!! Bye - bye японистика. :?
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

Allie написа: на изпита по немски в Търново имам 5.70, а в СУ - 3.80!!! Знам, че компонентите са много по - различни, но извинявайте! 3,80!!! Bye - bye японистика. :?

Чудесно... значи проблем има и той не е в нас, а в тези, които подготвят изпитите за СУ. Би трябвало според мен всички, които сме с немски дипломи да не изкарваме по-малко от 5 на изпити, но явно какво трябва и какво се случва в СУ са две различни неща!
Аватар
angry
В началото бе словото

Мнение от angry »

абсурдно ли?явно абсурдни неща в бг няма.освен че сам зажаршила успешно езикова гимназия следвах една година психология в германия и сега симпатягите от софийския искат да ме убедят че незнам и трошичка немски щото са ме оценили за 2.00:)))мн интересно как стават тези неща?ама тия не на мен,още утре отивам да си тарся правата...
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

angry написа:абсурдно ли?явно абсурдни неща в бг няма.освен че сам заваршила успешно езикова гимназия следвах една година психология в германия и сега симпатягите от софийския искат да ме убедят че незнам и трошичка немски щото са ме оценили за 2.00:)))мн интересно как стават тези неща?
Е, това вече е върхът на абсурдното, мен ако питате!!! Нямам думи, какво повече мога да кажа след посочения горе цитат :roll: :!: Хората учат в Германия и не знаят немски, аз ли ще претендирам, че го знам :wink: То дори излиза, че едва ли не имам някаква мноого висока оценка по стандартите на СУ.
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Circle Line написа:отивам в Дюселдорф да си следвам медицина. :P :lol: [/b]
Ако мислиш, че отиваш в рая, лъжеш се. Дюселдорф е най-скъпият град в Германия и ще ти се наложи да съчетаеш медицината с бачкане.
Аватар
angry
В началото бе словото

Мнение от angry »

напално сма сагласна.от личен опит,не милси че германия е рая,ако беше мислиш ли че щях да се варна оттам...
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Енгри, ти нещо да не си ядосана на буквата ер голям? :)
Аватар
angry
В началото бе словото

Мнение от angry »

не ме кефи нещо:)
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”