Здравословно хранене

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Здравословно хранене

Мнение от MidwinterSun »

Мога да ви уведомя, че току що хапнах нещо много здравословно - половин чашка разтопен шоколад, в която си топях парченца пресен банан и ягоди. Пълно е с витамини и въглехидрати, както и други полезни минерали, които са ми особено нужни в момента, предвид факта, че съм болна и с температура, а също така е и наистина хранително.
Хлъц! :drunken:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Здраве да е, Сис!

:lol:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

В този ред на мисли: познавате ли някой, който да не обича шоколад? :lol:
В смисъл изобщо да не кусва? Аз не съм много по сладкото, ама като ми се прияде, почти винаги си взимам чисто шоколадче :drunken:
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Аз познавам едно момиче, дето не обича шоколад...

Е, познавам е силно казано, разбрах за нея, като ходихме да я линчуваме, че не обича шоколад...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология

Мнение от Libra »

dismisstorka написа:В този ред на мисли: познавате ли някой, който да не обича шоколад?
Не. :lol:

И аз не съм много по сладкото, мога да не ям шоколад със седмици или месеци дори. Но когато ми се приядеее.... олеле майко :lol: :lol:
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от Bagatur »

:arrow:
Изображение
Strength and honor.
ТеодораКостадинова
В началото бе словото

Мнение от ТеодораКостадинова »

Здравейте , пиша с молба да отделите 5 минутки да за участвате в проучване , което е с учебна, нестопанска цел. По-надолу е линкът към въпросника , който се състои от 10-на въпроса.Темата на проучването е ЗАВЕДЕНИЯ ЗА БЪРЗО ХРАНЕНЕ, а КРАЙНИЯТ СРОК за участие до 14.04.2013.Предварително ВИ благодаря за отделеното време.

http://www.ehac-cluster.com/iwr.asp?project=FASTFOOD1
Аватар
Geri.A
Форумозавър Рекс
Специалност: ВО

Мнение от Geri.A »

Отделените минути са по-малко от 5 ;)
dismisstorka написа:В този ред на мисли: познавате ли някой, който да не обича шоколад? :lol:
Да. (Една съученичка. Не обича никакво сладко.)

Мисля, че трябва да се направи и една тема дуплика - "вредно хранене". Не знам обаче какво ще обсъждаме в нея - ще обменяме опит по преяждане с junk food, сладко и т.н. ..? :mrgreen:
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

То няма вредно или полезно хранене - всяка храна е полезна в определено количество и определени рецепти.

Има и индивидуализация - на някои хора не им понасят дадени храни, или имат определен метаболизъм.

Най-важното е: яжте с мярка от всичко, ако не се харесвате като фигура - спортувайте. Или правете секс, ако сте скарани със спорта от дете... :(
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

McDonalds е полезно в точно определено количество - нула :mrgreen:. Иначе направих анкетата, на мен KFC ми е слабото място, но гледам повече от веднъж в месеца да не ям там. Иначе се радвам, че KFC не са в този списък: http://www.moreto.net/novini.php?n=195480.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Това са чисти спекулации. Точно големите вериги ресторанти имат тонове изисквания, които спазват заради "слуховете" срещу тях. Така е в Америка, така е и при нас. Защото имат да бранят имидж и не мога да си позволят нито 1 човек да повърне от тяхна храна, или ХЕИ да затвори обект.

Точно на другия полюс са разни дупки, в които критериите са занижени до минималните. По-вероятно е да се натровите в стола на СУ например. Но той не е франчайз и не гони милиони печалба, затва му е все таз. Винаги ще има постоянна клиентела и все му е тая, дали месото е от кон или плъх или нещастен камбоджанец продаден за органи в Турция.

Хората затлъстяват от фастфуда, не защото е вреден, а защото го ядат с кофи, всеки ден, до пръсване. Но същия ефект би имало ако всеки ден ядете огромно количество филии с лютеница. Но тях няма кой да ги обяви за вредни, нали?
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Лично познавам човек, повърнал от McDonald's :P. И две момичета, работили за тях - в България, и в UK, които настоятелно ме съветват да не се храня там никога. Всички знаем, че продуктите им са тотална химия, няма как да е безвредно. А за съмнителните ресторантчета не твърдя обратното, знам че "хигиена" е непозната дума в повечето. Аз лично предпочитам да се храня вкъщи, ама е доста неприложимо.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ако храната им беше некачествена, щеше да има скандали, забрани да продават в редица държави, затворени вериги, смъртни случаи от отравяния и прочее. Моето мнение е, че храната ако е вредна, няма изобщо да е "храна", а ще е забранена да стига до консуматорите. Никой продавач на храна не би рискувал да пробутва целенасочено кофти храна, знаейки какво го чака, ако го хванат.

Но ако говорим за приготвянето на храната - много ясно, че има пластмаса и тем подобни неща. В това не се съмнявам изобщо, но и не си правя илюзии, че в магазините няма такива храни или че на други места не купуват същите продукти. Бих посъветвал също така да не ядете нищо, приготвено от мен! Не гарантирам, че ще е здравословно или няма да се отровите. Просто защото не съм доил лично кравите, не съм месил аз хляба и не притежавам градинка с домати или картофи. Не мога да дам никаква гаранция, че храна приготвена от мен няма да ви прецака стомаха. В този ред на мисли, кой може да гарантира нещо такова?
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Kristo написа:Ако храната им беше некачествена, щеше да има скандали, забрани да продават в редица държави...
Извадено от статията по-горе: "В списъка засега е само една от веригите за бързо хранене и тя е очаквано “Макдоналдс”. Неслучайно в някои страни в Азия и Латинска Америка веригите им вече се забраняват със закон". А скандали е имало и с Макдоналдс, и с KFC. За другите вериги не знам.
Някои държави явно са се усетили вече, на други им предстои, а на трети не им пука.
Това, което мога да гарантирм за храната, която сама си приготвям е, че има значително по-малко Е-та, което пак е нещо. В домашния хляб примерно има само брашно без набухватели, сол, захар, олио, мляко и мая. Купешкия го бъкат с какво ли не. Пък за фаст фууд сандвичите да не говорим.
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от Bagatur »

Ако ви се дояде сладко, препоръчвам да пробвате сусамовия тахан, смесен с малко мед. Може бял, може и небелен(пълнозърнест), като вторият леко нагарча, но има повече полезни вещества. Калоричността не е проблем, защото е напълно естествен продукт и тялото го усвоява максимално ефективно заедно с меда. Ще ви убие всякакво желание за сникерси и вафли, които са пълни с рафинирана захар.

Strength and honor.
Публикувай отговор

Обратно към “Кулинарен раздел”