Голяма тема за срещите
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Голяма тема за срещите
Добре. Айде да се пробвам аз.
Виждате се някъде - примерно заведение в по-голяма компания. За пръв път, имам предвид. Ставате си интересни. Евентуално си разменяте координати и след някой и друг ден се чувате с уговорката да се видите само двамата. Към този момент не се познавате добре (да не кажа и че не се познавате почти), но и двамата сте сингъл (в идеалния случай) и наличните симпатии (които не е нужно да са заявени открито, разбира се) са от такова естество, че очевидно нямате намерение да ставате "приятелчета".
Та ей това виждане разбирам аз под " първа среща", не знам за другите. И нататък - каквото стане.
Виждате се някъде - примерно заведение в по-голяма компания. За пръв път, имам предвид. Ставате си интересни. Евентуално си разменяте координати и след някой и друг ден се чувате с уговорката да се видите само двамата. Към този момент не се познавате добре (да не кажа и че не се познавате почти), но и двамата сте сингъл (в идеалния случай) и наличните симпатии (които не е нужно да са заявени открито, разбира се) са от такова естество, че очевидно нямате намерение да ставате "приятелчета".
Та ей това виждане разбирам аз под " първа среща", не знам за другите. И нататък - каквото стане.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Намерението за секс, ако е достатъчно силно, ще те накара да искаш да се видите с тоя човек само двамата някъде. Но това виждане, както правилно отбелязвате, би могло да протече по два начина - 1. ела у нас и носи презервативи; 2. хайде навън и носи рози. При директна покана за секс на първа среща, на 99% съм сигурна, че тия отношения няма да прогресират повече от ниво секс. Поне не в романтична насока; в приятелска - може би, макар че пак не е особено добра идея. Нормалните срещи са това, което дава предпоставка за развитието на връзка. Поне аз така го виждам.Illuminati написа:Да и аз това се учудих. Ако беше само намерението за секс, може направо да се уговорите по телефон, да се видите у някого, да го направите и край (а самия отговор "намерение за секс" по мое мнение (не искам да обидя никого), но имате твърде елементарни възгледи). За какво е цялото това усилие за еднократно удоволствие (или за многократно, но необвързващо)?Jamesmagno написа:Като искате секс с рандъм непознати (защото явно намерението за секс дефинира срещата - според тази тема)

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
ОК, да речем, че това е първа среща. Какво тогава е просто "среща" и може ли да има такава, ако няма първа, която изглежда по гореописания начин?
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Нямах предвид, че трябва да струват 10+ кинта, а напротив. Харченето на луди пари за някакви цветя, които умират почти веднага е безсмислица. Като цяло не обичам да харчат луди пари за мене по какъвто и да е повод.The Stig написа:егати претенциите - да живеели по седмица минимум, да стрували 10+ кинта... що направо не си вземете по един наръчник на младия ботаник и да се оправяте и да заебем цялата история с цветята?
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Само дето аз всичко това на първа среща едва ли ще го видяMidwinterSun написа:Приеми го така - жестът, с който един мъж подарява цвете на жена, е равноправен на жеста, с който жената изскубва всяко последно косъмче от тялото си, после минава една самобръсначка отгоре, за да заглади с категоричност положението, а след това си слага съвършено неудобното дантелено бельо с жартиери, чорапите от които постоянно се измъкват и падат надолу - всичко това с цел да предизвика ефекта "уау", когато се съблече.
Само дето нас ни боли много повече в процеса.
А за еманципацията се пошегувах нали
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
:/ Тая тема каква я мислех, тя каква стана. Аз повече теми няма да пускам и без това всичко се обръща на мъже vs. жени. А истината е, че вместо срещу, много по-хубаво се получава, ако има "и" или "с"...
Whatever.
Whatever.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Айде пак, кой не е чел внимателно? Никой, никъде и по никое време в тази тема не е написал, че сексът е единствената самоцел на срещата, както го изкарахте вие. Беше попитано - какво отличава срещата с човек, с когото просто искаш да се забавляваш и да сте приятели от т.нар. "среща" и ви беше отговорено - намерението за секс. Това е разлика, драги мои, само и единствено разлика. Не мога да си представя какъв точно мисловен процес е протекъл в умовете ви, за да го изкарате като самоцел.Illuminati написа:Да и аз това се учудих. Ако беше само намерението за секс...Jamesmagno написа:Като искате секс с рандъм непознати (защото явно намерението за секс дефинира срещата - според тази тема)
Йеп, за уважение говорим, както и за желанието да зарадваш човека срещу себе си. Това е първончалният подтик. На една жена не й пука дали е космясала или не, но прекрасно знае, че мъжът, с когото се е озовала в леглото, надали е особен фен на космати крака и подмишници. По същия начин ме съмнява, че на много от мъжете им идва отвътре да подаряват цветя. Да, на някакъв етап това започва да ни харесва - жените се грижат за себе си, защото им е кеф да изглеждат добре (макар че първоначалният критерий за добър външен вид е формиран под външни влияния), на мъжете не знам дали някога започва да им харесва да подаряват цветя; аз досега съм го наблюдавала само в един или два случая.Плазмодий написа: Само дето аз всичко това на първа среща едва ли ще го видяА цветята за мен са заявяване на уважение...
А дали ще го видиш на първа среща зависи от много неща. Така или иначе ние не си говорим само за първата среща, а за срещите като цяло - които въобще не е задължително да са само една на брой.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: завършил
Темата се превърна в "знаете ли какво е среща".
Мъж харесва жена (или обратното).Подозира за симпатии в отсрещната страна (след определени разговори или намеци).Казва "искаш ли да се видим/да пием кафе/да отидем на кино" и прочие.Това е среща.
Мъж харесва жена (или обратното).Подозира за симпатии в отсрещната страна (след определени разговори или намеци).Казва "искаш ли да се видим/да пием кафе/да отидем на кино" и прочие.Това е среща.

-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Wrong.MidwinterSun написа:По същия начин ме съмнява, че на много от мъжете им идва отвътре да подаряват цветя.... на мъжете не знам дали някога започва да им харесва да подаряват цветя
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Ми то един мъж като иде на 2-3 погребения и все носи цветя и почва да ги асоциира с гадни емоции...
Как после да ги свържеш с нещо приятно?
Как после да ги свържеш с нещо приятно?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Аз за цветя отказвам да говоря днес. Утре - може би.
моите 4 стинки по темата
моите 4 стинки по темата
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Аз пък хич не обичам да ми подаряват цветя . Винаги ми е изглеждало като: "Бе чувал съм, че пичовете правят така. Получи ли ми се? Получи ли ми се? а? А? А?" и физиономия на кученце, което очаква да го почешат зад ушичките, защото е умничко и послушничко.
Което пък убива и емоция, и всичко. За сметка на това, 3 умрели фрезии си ги държах сигурно цял месец във вазата, щото просто бяха толкова далеч от клишето във всеки един смисъл, че...
*Само едно отклонение. Имаше един Сашо, по когото ужасно си падах, когато бях подготве. Той беше 10 клас, значи е бил 3 години по-голям от мене. После завърши, разбрах какво са го приели да следва и му загубих дирите. И миналата година - май пролетта беше - го видях на спирката на Ректората, очевидно чакаше някого и носеше разкошна роза. Е, рекох си, тая роза можеше и да е за мене. Подминавайки го, му се усмихнах - не даде вид да ме е познал. То вярно, че и аз бая съм се попроменила, повече от 10 години са минали, ама...
Та така. Оттогава всеки път, когато обяснявам, че не обичам цветя, се сещам за тая случка и как би ми се искало тая роза да беше за мене, когато бях в 8-ми клас.
Което пък убива и емоция, и всичко. За сметка на това, 3 умрели фрезии си ги държах сигурно цял месец във вазата, щото просто бяха толкова далеч от клишето във всеки един смисъл, че...
*Само едно отклонение. Имаше един Сашо, по когото ужасно си падах, когато бях подготве. Той беше 10 клас, значи е бил 3 години по-голям от мене. После завърши, разбрах какво са го приели да следва и му загубих дирите. И миналата година - май пролетта беше - го видях на спирката на Ректората, очевидно чакаше някого и носеше разкошна роза. Е, рекох си, тая роза можеше и да е за мене. Подминавайки го, му се усмихнах - не даде вид да ме е познал. То вярно, че и аз бая съм се попроменила, повече от 10 години са минали, ама...
Та така. Оттогава всеки път, когато обяснявам, че не обичам цветя, се сещам за тая случка и как би ми се искало тая роза да беше за мене, когато бях в 8-ми клас.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Ели, твоите разсъждения само доказват тезата ми, че не толкова важно какво, а как : )
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Като почнат с тия червени рози... аман
Мразя червени рози, приемам ги като олицетворение на всичко изкуствено в една връзка
Но колко мъже се сещат да питат жената какви цветя харесва, преди да тръгнат да й подаряват? Просто всички мъже подхождат с презюмпцията, че жените се кефят на всякакви цветя. Това е все едно да кажа, че той е мъж и като такъв трябва да се кефи на всякаква храна, после вместо мусака да му сипя една купа таратор и да му кажа да е благодарен, че изобщо съм му сготвила 

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .