Да има ли предварителен изпит по литература в СУ ?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено

Искате ли да има предварителен изпит по Литература ?

Да - справедливо е, щом има по 3 други предмета !
279
83%
Не, ще изчакам редовните изпити през юли.
56
17%

Общо гласове: 335

Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

damien написа:ей хора, сори, че ви прекъсвам сладката приказака за омразната история(...вече съм на Възраждане :lol: ) ма да кажа две думи по темата за предварителния по Лит...
1во пари, пари, пари в хазната на Алма Матер :D
2ро утешение за такива като мене дето една страница не могат да напишат за Вазов(...е с много уговорки :roll: може) или за някой още по-"жилав" автор :? ; се пак щом по история ни се дава 2ри шанс, що не и тука...а есето МОЛЯ не ми го сочете като аргумент( аз есе ли ще се мъча да пиша!? :evil: )
миналата година бях на същото мнение... вземи прочети интервютата, които алхимикът - според представители на университетите, те губят пари от предварителните и са на загуба. Честно казано, предварителният миналата година ми нагнети толкова ИЗЛИШНО напрежение, че да започна ОТНОВО да уча всички теми след това ми беше невъзможно, което оказа кофти резултат на "нормалния" изпит и подготовката, която имах там.

:roll:

ест. това важи само за мен :) и все пак кандидатстването не бива да е на принципа - я ке си дам картечен откос, па поне един шваб да пукне, хайрлия ще е - т.е. няма смисъл да пишем фермани с по 100 изпита, 100 специалност във всеки университет, които ти падне...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
BadCoverVersion
В началото бе словото

Мнение от BadCoverVersion »

ami osven i az da dam edno glas4e v polza na predvaritelen po literatura,poneje naistina mislq,4e e neobhodim,a i taka e spravedlivo...po vsi4ko drugo ,ima z6ato ne i po literatura... ai osven tova edin lek paradoks ,koito se polu4ava... az iskam da kandidatstvam pravo i...imah skromnoto jelanie da otida na kursove i po literatura i po istoriq,no se okaza,4e se zasi4at i kogato popitah za6to e taka...''emi ne mojem da vi obqsnim...izberete si edin ot dvata''...ei tova ne mi se struva 4estno?!!e qsno e ,4e 6te izbera eidn ot dvata,no...pak ne moga da se primirq s tova,no 6te mi se naloji.sujalqvam za otklonenieto ot temata ...:)
*Raya_Alexandra: Пиши на кирилица! Следващото твое мнение на латиница ще бъде изтрито!
Аватар
Umeira
От дъжд на вятър

Мнение от Umeira »

Да, това е много кофти, че се засичат курсовете... Добре е по-предмети, които върят заедно, например история и литература или химия и биология, по единия предмет от двойката да има два пъти курс, така че хората, които ще кандидатстват и с двата предмета да могат да отидат и на двата курса. Много добре са направили от ФЖМК-курсове има 2 пъти-през април и юни. Така че кандидат-журналистите, които ще се явяват на изпит по литература, а след това-на устен и писмен по журналистика, спокойно ще могат да отидат през април на курса по литература, а през юни-по журналистика.
Аватар
slvn
В началото бе словото

Мнение от slvn »

явор написа: Точно най-правилнво си е да има предварителен изпит по литература, защото това е най-субективния предмет, на него може да се прецкаш, въпреки че си учил, могат да ти напишат ниска оценка най-лесно...
Абсолютно "ДА"!Точно пък на литературата,ако нямаш втори шанс или поне възможност да се пробваш,не знам по кое трябва да имаш...
Толкова субективен предмет няма!Въпреки че съм от тези,които догодина ще кандидатстват си мисля,че наистина ще го протакат...Ние сме се мъчили да говорим с разни хора и всички отговори са горе-долу едни и същи: "Можеш да се пробваш на олимпиадата." или "Нали ще имате и матури." и пр. Сякаш има нещо общо!
Imfuckinpossible is nothing... =]
strange
В началото бе словото

Мнение от strange »

Продавам теми по литература.
Разработени са перфектно, стилистично и граматично са издържани, проверявани са от университетски преподавател.
Комплектът включва всички автори от конспекта за изпита по литература във всички ВУЗ-ове.
Teмите струват 50 лв.
За подробности ми пишете на strange@start.bg
или звънете на тел. 0878960026
София
strange
В началото бе словото

Мнение от strange »

Продавам теми по литература.
Разработени са перфектно, стилистично и граматично са издържани, проверявани са от университетски преподавател.
Комплектът включва всички автори от конспекта за изпита по литература във всички ВУЗ-ове.
Teмите струват 50 лв.
За подробности ми пишете на strange@start.bg
или звънете на тел. 0878960026
София
Optimistichen_pesimist
В началото бе словото

Мнение от Optimistichen_pesimist »

libra_kiss написа:аз съм ЗА предварителен изпит по литература не само, защото ще кандидатсвам тази година , а и защото смятам, че ще има резултат от въвеждането на такова нещо.Все пак литературата е един от предметите с който кандидатстват доста хора!не трябва да бъдем ощетени!
Напълно съм съгласен с теб, а и с всички. ЗА! :D :study: 8)
"Няма нищо по-силно от сърцето на доброволеца"
saraf
В началото бе словото

Мнение от saraf »

Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

saraf написа:дам за6тото...
тъпак престани ще ти еба родилката бе
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Май само уктц му се връзва на тоя нещастник :lol:
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

А и го има момента, че автора, паднал се на предварителен, не го броим на редовен...
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
dazi
В началото бе словото

Мнение от dazi »

Просто се чудя, защо няма предварителен изпит по литература! Няма никаква основателна причина да бъде пренебрегвана така от вузовското управление!
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Специалност: БГ Филология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

Без да чета всички постове по-горе, съм твърдо ЗА предварителен по литература! От ръководството на СУ все се оправдават с това, че понеже изпитът бил масов, нямало как да осигурят толкова зали и то по време на сесията на задочните студенти (мисля че горе-долу съвпадат като период) или пък откъм квесторите и проверяващите издишат..... което е тъпо, защото за предварителен по история винаги намират време и сили! Не е честно така! Пррррротестирррраммм!!! :evil: :D
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
Geronimo
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Geronimo »

да, така е ...предварителен изпит по литература ТРЯБВА да има...при положение ,че темите по литература като формат на изпита са много по-трудни от изпита по история...достатъчно е само да се сравнят оценките от история и литуратура, да се сравнята броя кандидати...
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Според мен ВСЕКИ може да изкара изпита по история,стига да зубри и то от добри теми

Но определено НЕ ВСЕКИ може да изкара изпита по литература...

така 4е, да ,тярбва да има предварителен по литература...справедливо е :D
ИзображениеИзображениеИзображение
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”