Арабистика
-
Grimoire
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
цял ден слушам SOAD и се убеждавам в това, колко са прави:
пък и поне не вали...
а последно в понеделник какво правим..?
Пояснение: аз СЪМ единственият дебил, който СЕ ОКЪКА ТОТАЛНО в петък, но няма да се отчайвам , ПЪК.Accidents happen
пък и поне не вали...
а последно в понеделник какво правим..?
Последно промяна от Grimoire на 29 Сеп 2006, 13:20, променено общо 1 път.
- sibirskaya...
- От дъжд на вятър
مرحبن
ЗА ВСИЧКИТЕ КОЛЕГИ ЕТО ВИ ЕДУН МНОГО ИНТЕРЕСЕН, ПОЛЕЗЕН И Т.Н. ФОРУМ
СВЪРЗАНО С АРАБСКАТА МУЗИКА И КУЛТУРА.
пРИЧТНО ВИ РАЗГЛЕЖДАНЕ:)
http://www.krechetalo.com/index.php?showforum=58
ЗА ВСИЧКИТЕ КОЛЕГИ ЕТО ВИ ЕДУН МНОГО ИНТЕРЕСЕН, ПОЛЕЗЕН И Т.Н. ФОРУМ
пРИЧТНО ВИ РАЗГЛЕЖДАНЕ:)
http://www.krechetalo.com/index.php?showforum=58
- Pu
- Пишете, о, братя
- Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...
Mahraba to you all, my companions in hardship!
Макар да не ми се вярва някой да е чак там долу, при моето ниво на представяне. Абе, ш'учиме, к'во ше прайме. Вече ми се привижда арабски навсякъде, а и не мога да си избия глупавата "чанта" от главата. Цял ден си повтарям на ум, пея си на глас "михфадату, михфадату". Вчера гледам някакви джаджи в един етно ориентал дрънкулки магазин и отвън малко врява, продавачката каза на някава при нея "Гледай как арабите се карат..." Аз автоматично наострям уши и изхвърчам като коркова тапа от магазина, заедно с Деси, барем хванем някоя думичка. Комедия.
Ибаахти нервния срив, обаче
Айде за в понеделник, ако имате мераци за откриването да идем към ректората, а после към ЦИЕК-а за лекции.
Иначе бат' Виктор добре каза някъде oт къмто 2 следобяд до къмто 5. Което, казано от човек с така оригинални разбирания за време и точност, някак си не ми дава особено съществена информация от колко започваме... And again, комедия.
Нека бъдем двама.Пояснение: аз СЪМ единственият дебил, който СЕ ОКЪКА ТОТАЛНО в петък, но няма да се отчайвам , ПЪК.
Ибаахти нервния срив, обаче
Айде за в понеделник, ако имате мераци за откриването да идем към ректората, а после към ЦИЕК-а за лекции.
Иначе бат' Виктор добре каза някъде oт къмто 2 следобяд до къмто 5. Което, казано от човек с така оригинални разбирания за време и точност, някак си не ми дава особено съществена информация от колко започваме... And again, комедия.
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
-
Аз, Валерия
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Здравейте!
Обзе ме стихийно желание да се занимавам за в бъдеще с някоя извратения, както досега и някак си реших, че това е арабистиката. Заради мъж, всъщност заради двама мъже. Както и да е. Това не бива да значи веднага, че не съм сериозна и че също така стихийно желанието ми ще отмине. Така преди 4 години ме обзе лудостта да уча древни езици и ей ме на- горд възпитаник на НГДЕК. Вече разбрах колко е ужасно да си арабист и как ще искам да се местя в някоя по- нормална специалност. Искам да знам как се влиза, има ли курсове, организирани от самата катедра, най- простите неща. Пък дето се вика каквото сам си направиш, друг не може да ти го направи.
Може да ми пишете на ЛС, за да се избегнат досадни повторения и да не нарушавам задушевния ритъм на форума.
Айде със здраве
и селям! 
Обзе ме стихийно желание да се занимавам за в бъдеще с някоя извратения, както досега и някак си реших, че това е арабистиката. Заради мъж, всъщност заради двама мъже. Както и да е. Това не бива да значи веднага, че не съм сериозна и че също така стихийно желанието ми ще отмине. Така преди 4 години ме обзе лудостта да уча древни езици и ей ме на- горд възпитаник на НГДЕК. Вече разбрах колко е ужасно да си арабист и как ще искам да се местя в някоя по- нормална специалност. Искам да знам как се влиза, има ли курсове, организирани от самата катедра, най- простите неща. Пък дето се вика каквото сам си направиш, друг не може да ти го направи.
Може да ми пишете на ЛС, за да се избегнат досадни повторения и да не нарушавам задушевния ритъм на форума.
Айде със здраве
Няма невъзможни неща!
Разкажете за контролното, де - много сте пестеливи на описания. Знам, че е било гадно, но по-конкретно нещо ... Какви бяха компонентите, кога го връщат, ей такива неща
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
-
Аз, Валерия
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Контролното се състоеше от 3 компонента: 1. Диктовка на няколко изреченийца, 2. Множествино число на 5 думи и 3. Превод на изречения от бг на арабски.
Като цяло не беше трудно, стига да си учил, а не като мен да гледаш със съквартирантките Бай Брадар и два дена преди контролното да се чувсваш като натоварена камила в обширна пустиня, неизпила достатъчно количесво вода.
Като цяло не беше трудно, стига да си учил, а не като мен да гледаш със съквартирантките Бай Брадар и два дена преди контролното да се чувсваш като натоварена камила в обширна пустиня, неизпила достатъчно количесво вода.
Ако видите иракски военни в Горна Оряховица, ще ги поканите на сърми и пълнени чушки ли?!?
-
Grimoire
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Елена, СУПЕР ЯКО Е ДА СИ АРАБИСТ!!!!!! ЧЕСТНО!!!
Не е необходимо да си отчаян мазохист, но помага..
Не бе, всъщност наистина е яко, макар че засега не мога още да определя защо. Пък и ако толкова ти писне и искаш да се местиш: waterfire е успяла. Така че нищо не е фатално. (с тази реплика се успокоявам от петъка, нещо като мото ми стана)
само че да правиш каквото и да било заради мъж.. хм...
е, щом са двама, пак по-основателно.
Контролното, ако си си учил, беше лесно (мн числа и превода). Е, аз не бях и съответно...
Но все още не мога да проумея как по дяволите другите направиха диктовката!! КАК го правите бе хора, дайте некъв хинт да се науча и аз... подсмрък.
айде кажете кога ходим в Ректората последно? А?
Не е необходимо да си отчаян мазохист, но помага..
Не бе, всъщност наистина е яко, макар че засега не мога още да определя защо. Пък и ако толкова ти писне и искаш да се местиш: waterfire е успяла. Така че нищо не е фатално. (с тази реплика се успокоявам от петъка, нещо като мото ми стана)
само че да правиш каквото и да било заради мъж.. хм...
е, щом са двама, пак по-основателно.
Контролното, ако си си учил, беше лесно (мн числа и превода). Е, аз не бях и съответно...
Но все още не мога да проумея как по дяволите другите направиха диктовката!! КАК го правите бе хора, дайте некъв хинт да се науча и аз... подсмрък.
айде кажете кога ходим в Ректората последно? А?
- Pu
- Пишете, о, братя
- Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...
Ох на мама
Ей аз заминавам след малко, наш'те подвикват от вратата, та мн ми се искаше се разберем нещо за утре.
Първо, че не разбрах от 11 ли, от 13 ли, от 13:30 или от къмто около 2 някъде така. Силно подозирам, че нашето от 13:30 ще е в ЦИЕК-а.
Та, молбата ми, айде ако имате предложения за място и час, драснете едно лс, ще дойда. Ще закъснея с 5 минс, но ще дойда, обезателно.
Ае. Студентски град, махраба ти отново!
Ей аз заминавам след малко, наш'те подвикват от вратата, та мн ми се искаше се разберем нещо за утре.
Първо, че не разбрах от 11 ли, от 13 ли, от 13:30 или от къмто около 2 някъде така. Силно подозирам, че нашето от 13:30 ще е в ЦИЕК-а.
Та, молбата ми, айде ако имате предложения за място и час, драснете едно лс, ще дойда. Ще закъснея с 5 минс, но ще дойда, обезателно.
Ае. Студентски град, махраба ти отново!
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.