gottalovefmi написа:
Извинявайте, но това е супер смешно. Като искате стипендии си изкарайте 6.00 и спете спокойно. Изключително странно ми е и, че този agenta дето е сред хората, които определят какво ще става( О,БОЖЕ! ) очевидно е изкарал 5 и нещо и иска да си промени нещата, така че и той да добута до заветните 90(50-60) лева.

И изобщо някой би ли могъл да даде логична мотивация за това да се намалят парите, които взимат хора, които наистина са си учили, за да може и тези с 5.60 да взимат стипендии. Извинявам се, но ако човек иска да направи нещо просто се хваща и го прави. Ако искате да ги взимате тези стипендии - учете и изкарайте 6.00. Ако не можете да изкарате и да се класирате - не мисля, че са ви криви правилата на университета, намаленият бюджет и тн...
Аз не искам нищо за себе си! Не са ми необходими тези пари!
Логичната мотивация за това да се намалят парите е, че НЯМА ПАРИ! Не знам колко пъти да го кажа вече! Мислите ли, че на Комисията по стипендии и е много леко, просто не мога да повярвам, че има още студенти в СУ, които не знаят какво е положението на Университета.
Хайде, моля да не си говорим за правила в Университета. А примерно знаете ли, че преди 5-6 години е нямало коефиценти, а е имало задължително да се декларира доход, независимо каква стипендия получаваш. Ако не вярвате има документи.
PaniQue написа:Аз лично съм на мнение, че най-добрия вариант е да не се намалява броя на студентите, взимащи стипендии и ако се прави, то да е с възможно най-малко на брой хора. Добър вариант това да се случи е диференциацията (90/80/70/60/ че дори и 50лв), като тя естествено трябва да се прилага отделно за всяка специалност по някаква формула (след като се изчисли минималния бал за дадена специалност, се разделят хората на 4/5 групи и така). За мен, а мисля и за повечето хора, нещо винаги е по-добре от нищо, а моралното удовлетворение винаги го има. А относно долната граница и хората оставащи под чертата ... конкуренцията в крайна сметка е вътре в специалността, тъй че за всички условията са равни и няма кой от какво да се оплаква.
Мисля, че доста хора казаха за това диференциране на стипендията. /Пример - правилата на ТУ-София/
Но не знам как ще се получи това разпределение във всяка специалност. Комисията по стипендии няма изходни данни, търсеше такива, но те не се водят, а се намираме в 21-век.
П.С. Проектът "Европейски стипендии и награди" сигурно ще бъде продължен, но има някой пречки това да стане от този семестър, защото МОМН си удължи срока за приключване до 03.11.2010г., а след това трябва да представя отчети в Управляващия орган.
Скоро ще имаме повече информация и тя ще бъде споделена с Вас!