Зарежи. Това няма общо с темата.george.merlin написа:Нямаше те...Ураган много се надяваше да дойдеш...
Инициатива против орязването на парите за Образование
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел, Шепот
- prizivzaborba
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Re: Да протестираме!
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Все се надявам, че prizivzaborba е циливизован и няма да се потдаде на първични щения към физическа разправа. Дано не се окаже, че греша, де.
То верно, че момчетата по принцип са си една идея лудички, но да не засягаме тази тема...
Сега сериозно, началото наистина е добро, инициативата звучи разумна и обоснована, без излишен патос и може би дори малко прекалено беззъба (все си мисля, че трябваше да се включи искане за самите стипендии, все пак от този проблем тръгна всичко). Ще помагам (надявам се с Георги Мерлин
) за ФЖМК, пък да видим какво ще излезе.
Сега сериозно, началото наистина е добро, инициативата звучи разумна и обоснована, без излишен патос и може би дори малко прекалено беззъба (все си мисля, че трябваше да се включи искане за самите стипендии, все пак от този проблем тръгна всичко). Ще помагам (надявам се с Георги Мерлин
~ Кътчето ~
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Според мен трябва да се изтъкне и фактът, че таксите ежегодно биват увеличавани, като се нарушават нормите изградени от СУ, а.к.а - "заварено положение". И за сметка на това стипендиите всяка година се намаляват като бройка и количество. Митак, ако и другите са съгласни /аз и Шепот сме/ можеш да го добавиш в декларацията.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
това за завареното положение не го разбрах
аз например съм прекъсвал една камара пъти и тая година като си възстанових правата ми взеха някаква скромна таксичка /каквито са били когато съм бил първи курс/ мисля че нямаше и 200лв 
Най-същественото нещо, което трябва да се направи е да има прозрачност в тоя Студентски съвет. Вече съм 2ри курс и не знам кои са моите представители там, какво правят, колко са на брой и т.н. и т.н. Всички сме в такова информационно затъмнение. Така, че в тази декларация трябва да бъдат вписани конкретните искания-създаване на сайт с качена информация за всички взети решения, състав, структура и правилник на СС, новини, отчети и т.н.
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Това със завареното положение е един голям локум.
Приетите след 07/08 плащат еднакви такси с новоприетите,
което е +20-30 лева на семестър, не съм екзактна в сумите,
защото не ми се рови из "ценоразписа" на СУ да сравнявам,
а и книжката не е пред мен. Би трябвало да завършиш на
таксата, на която си приет, но не знам пише ли го някъде
черно на бяло или само ние така си мислим, че трябва да е.
Приетите след 07/08 плащат еднакви такси с новоприетите,
което е +20-30 лева на семестър, не съм екзактна в сумите,
защото не ми се рови из "ценоразписа" на СУ да сравнявам,
а и книжката не е пред мен. Би трябвало да завършиш на
таксата, на която си приет, но не знам пише ли го някъде
черно на бяло или само ние така си мислим, че трябва да е.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Значи в този случай ще трябва да се провери
G, ами точно това е идеята на втората подписка, която ще пуснем, заедно с тази за стипендиите. Норвежеца не го ли написа някъде
G, ами точно това е идеята на втората подписка, която ще пуснем, заедно с тази за стипендиите. Норвежеца не го ли написа някъде
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
А защо трябва да има две подписки и само да разнасяме насам натам листа ? Мисля, че най-удачно е да се набележат 4-5 пункта в някаква декларация и една от точките да е за СС. Подписката ще има има за цел да подкрепи цялата декларация. Мисля, че иначе само ще си се подписваме и ще е губене не време.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Ти видя ли текста на декларацията? Ако го сложим на едно... Ще изгубим много време само за да го прочетат хората, които ще се подпишат. Днес Митака ще го карам да я съкрати и наистина да отбележи например 5-6 точки които засяга декларацията, защото ... наистина става обемно.
- george.merlin
- Драскач
- Специалност: книгоиздаване
ти хубаво, но аз вече принтирах по 30 копия. Тази вечер ще се виждам с единия от двамата Димитровци да му дам копията.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Ами... няма значение тогава
. Колко общо имаш ?
- LillyD
- В началото бе словото
- Специалност: Индология
- Курс: първи
Идеята е супер, надявам се наистина много хора да подкрепят каузата. А за ЦИЕК имате ли доброволец? 
Лилия Драгоева
кандитат за член на СС
I курс, спец. Индология, ФКНФ, ЦИЕК
Избори - 02.12.2009г.
кандитат за член на СС
I курс, спец. Индология, ФКНФ, ЦИЕК
Избори - 02.12.2009г.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Май не. Ако си съгласна ми пиши на скайпа issuesster, в сряда ще е срещата на всички доброволци, тогава ще определим кой, кога и как.LillyD написа:Идеята е супер, надявам се наистина много хора да подкрепят каузата. А за ЦИЕК имате ли доброволец?
-
chernata_shapchica
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология, СУ
Аз мисля, че трябва да протестираме с всички средства, защото ако сами не си търсим правата, няма кой да ни помогне. Не е редно заради "мерките против финансовата криза" да удрят хората, които на практика нямат доходи. На студентските ни книжки ни има печат "Държавна поръчка"! Това означава, че държавата иска ние да учим и поема ангажименти към нас! Ако ректорът (пак) се скатава, трябва да го прескочим и да опитваме нагоре да правим нещо. Защо депутатите не орежат собствените си заплати или не приберат имотите на Доган?! Да видим тогава за един месец колко повече пари за държавната хазна ще има от нашите 360 000лв. ! Да не говорим, че немалко хора доста разчитат на тези пари. А истината е, че със 120лв. на месец всъщност почти нищо не може да се направи. Размерът на стипендията и в този вид буди по-скоро смях, отколкото стимул за учене, а какво остава, ако я намалят?! Таксите растат, преподаватели пълнят гушите от частни уроци, бюджетните пари за Университета на никого не е ясно къде точно отиват и защо (или по-скоро потъват!), а средства няма точно за огромните стипендии на студентите, известни със завидното си материално положение...