Избори 2009

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено

За кого ще гласувате ?

Коалиция за родината
1
2%
Синята коалиция
14
25%
Български национален съюз
0
Няма гласували
Национално движение за спасение на отечеството
0
Няма гласували
Обединение на българските патриоти
0
Няма гласували
Другата България
0
Няма гласували
Политическо движение "Социалдемократи"
0
Няма гласували
Зелените
1
2%
Партия на либералната алтернатива и мир
0
Няма гласували
Българската лява коалиция
0
Няма гласували
НДСВ
6
11%
Съюз на патриотичните сили „Защита"
0
Няма гласували
Коалиция за България
1
2%
Атака
2
4%
ДПС
0
Няма гласували
ГЕРБ
27
49%
ЛИДЕР
1
2%
Ред, законност и справедливост
1
2%
Няма да гласувам
1
2%

Общо гласове: 55

Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Избори 2009

Мнение от Scorpion »

С Tommy не се спори - той е фанатик, или казано на български политически жаргон - "върл СДС-ар"... В състояние е да изкара всичките от неговата партия като праведни апологети на демокрацията, сред които няма ни един агент на бившата ДС. А тяхното управление по неговите думи е недостижим връх в българската политическа и икономическа история... Пичът е член на СДС и е негово задължение да агитира и пропагандира на всяко място и по всяко време. Ясна е работата...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

gletcher написа:Tommy, нима Сините са по-компетентни от НДСВ? Помниш последните 2 години от управлението на Костов? След възходът в периода 1997-99 дойде момента да се краде. Всички са един дол дренки, сега ГЕРБ ще е същата чекия, с извинение...

В лицето на НДСВ, аз лично виждам кадърни хора, които въпреки грешките, които са правили, могат да помогнат на България. Нали това е най-важното...
Помня времето на ОДС вероятно по-добре от теб, а и мога да разгранича лъжата за това колко са откраднали от истината. Факт е, че през първите две години беше най-силният напредък, но той продължи с устойчив темп и до края на техния мандат. Като доказателство можеш да видиш Покачването на доходите и смъкването на инфлацията, което не става изведнъж, както и раздаването на 13-ти заплати. Като стана въпрос за тези заплати, ОДС бяха предвидили и бюджет за да се раздават и през следващите четири години и ги бяха посочили в програмата си, докато когато НДСВ спечелиха, тези пари, предвидени точно за увеличения и бонуси изчезнаха.
По втората част - как помогнаха от 2001г. досега - като са в постоянна коалиция с БСП и ДПС ли? Забелязъл ли си, че влиянието на ДПС в парламента до 2001г. е около 6-7%, а след идването на НДСВ е 12%.
Да помогнат на държавата си е важно, но ако искаха да го направят, имаха осем години поне да започнат. Всиките им действия, ако се вгледаш, винаги са били съгласувани с интереса на БСП и Доган.
Knights of the Cross
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Да, разбира се, ОДС измъкна България от дупка :colors: Не говори глупости, с появата на валутният борд, дори аз да бях премиер, щях да постигна резултати, сходни с тези на Костов
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Относно влиянието на ДПС - това няма АБСОЛЮТНО нищо общо с НДСВ. Всичко идва от активната местна дейност на Доган
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Подкрепям Tommy

Ще ви кажа само едно - ако Костов беше толкова лош, защо ГОДИНИ наред комунягите по обвиняват и правят кампания против него ? Виждам, че ви е леко трудно и ще ви помогна - защото ги е СТРАХ от него.Дойде ли пак Костов, върхушката на комунягите, обсебила държавната администрация СИ ОТИВА.Чичовци, стринки, сестри, братя, дето са се набутали по постовете на държавната администрация и само се чешат по оная работа ще си ходят
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Scorpion написа:С Tommy не се спори - той е фанатик, или казано на български политически жаргон - "върл СДС-ар"... В състояние е да изкара всичките от неговата партия като праведни апологети на демокрацията, сред които няма ни един агент на бившата ДС. А тяхното управление по неговите думи е недостижим връх в българската политическа и икономическа история... Пичът е член на СДС и е негово задължение да агитира и пропагандира на всяко място и по всяко време. Ясна е работата...
На ДСБ, не на СДС.
Имам много за какво да критикувам управлението на ОДС, но моитте критики обокновено се различават от тези на "24 часа" и "Труд", откъдето повечето хора си вадят, като че ли, информацията за случващото се в страната. Самият факт, че никога не съм си пестял критиките към тях (за нбещата, за които са ги заслужавали обаче), изключва факта, че съм "син фанатик". Въпреки това, все пак намирам тяхното управление за най-доброто в последните години по много причини, които съм изброявал вече не знам колко пъти.
Бивши агенти на ДС наистина няма, поне в ДСБ, за СДС не отговарям.
Критиките ми към НДСВ са абсолютно обосновани, дори техни привърженици не отричат тези неща. Просто при НДСВ, на същия принцип като в БСП много хора ги подкрепят заради лични финансови и бизнес интереси, като замяна на ясната идеология.
Къде си видял да агитирам, или да пропагандирам - някъде да съм казал "Гласувай за еди-кого си"? Задължения за такъв вид агитация не са сред приоритетите нито на мен, нито на партията, която подкрепям, което си личи и от тяхната кампания.
Knights of the Cross
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

gletcher написа:Относно влиянието на ДПС - това няма АБСОЛЮТНО нищо общо с НДСВ. Всичко идва от активната местна дейност на Доган
Написах ти го по-горе. Воденето на тайни, а не на открити преговори е ясен знак. Можеш ли да ми посочиш, освен това, едно разминаване, една позиция по съществен въпрос, която да тежи на фона на другите, по която НДСВ да са отстояли програмните си принципи пред БСП и ДПС и да не са били в тяхна услуга? Ако има такава, или такива, то сравни ги с отстъпленията от основни точки на заявената от тях политика и после ми говори за принципност в тяхната партия.
Knights of the Cross
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Радвам се, че поддържаш гледната си точка, макар и тя да е илюзорна. Успех!
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

За мен да подкрепяш НДСВ е диагноза
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

gletcher написа:Радвам се, че поддържаш гледната си точка, макар и тя да е илюзорна. Успех!
Ами ако намериш някой довод, с който да ми покажеш, че не съм прав, ще го подложа на обсъждане. Всяко друго мнение, като това, ми прилича повече на писане колкото да напишеш нещо, защото не можеш да обориш едно твърдение.
Knights of the Cross
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Tommy написа:Можеш ли да ми посочиш, освен това, едно разминаване, една позиция по съществен въпрос, която да тежи на фона на другите, по която НДСВ да са отстояли програмните си принципи пред БСП и ДПС и да не са били в тяхна услуга?
Процентовата бариера, заради която оревахте света.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Което беше отговор на манипулациите на БСП срещу НДСВ да не се разцепват преди края на мандата - един вид да потънат заедно. Договорката е следната - който напусне тройната колиция преди изборите, му излизат всичките кирливи ризи наяве. Сам се сещаш, че НДСВ нямат полза от такова нещо и това беше по-скоро техният начин "да си го върнат", отколкото реално опониране. Забележи освен това, че става въпрос за една отстъпка в рамките на осем години и то точно в края на мандат, при положение, че са сигурни, че при този курс, който са поели, няма да са в следващото управление. Нещо като напускане на кораба в последния момент, докато не съберат отново сили заедно да дойдат на власт.
Knights of the Cross
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Ти искаше пичът да ти каже ЕДНА. Аз ти казвам ЕДНА, а ти се хващаш за това, че е само ЕДНА.

Освен това излизаш с довод, че не им било изгодно и си измисляш абсурдна конспирация.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

ники написа:Ти искаше пичът да ти каже ЕДНА. Аз ти казвам ЕДНА, а ти се хващаш за това, че е само ЕДНА.

Освен това излизаш с довод, че не им било изгодно и си измисляш абсурдна конспирация.
Да, но и написах, да ги сравни с всичките отстъпления по основните им позиции. Това е нелека задача за всеки техен симпатизант.
Конспирацията не е абсурдна, а напълно логична. Прекалено е дълго подробното обяснение. Накратко в момента те не могат да се откъснат от тройната коалиция, за да направят кампания, в която да се противопоставят на БСП и ДПС, защото тогава те ще им извадят всичките бакии.
Knights of the Cross
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Имам един въпрос, защото имам затруднения с намирането на съответния сайт. Секциите за гласуване дали остават същите като от изборите за Европейски парламент или местата са сменени?
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”