Размисли и страсти c Jamesmagno
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: Размисли и страсти c Jamesmagno
Иво, ти си... ерудиран човек. Водиш динамично ежедневие, завързваш много познанства и т.н. и т.н....
Това би трябвало да те прави доволен от живота ти, нали? Има ли нещо, от което да си недоволен, което да искаш да промениш? Кое, как...
От друга страна, защитаваш ли тезата, че скромността краси човека? С други думи, даваш ли необходимата свобода на егото си или си в някоя от двете крайности - твърде малко/много? Питам според твоята лична преценка, защото тя понякога се различава от чуждата такава или от обективната.
Съществува ли нещо, което би могло да потисне самочувствието ти, да снижи самооценката ти?
Това би трябвало да те прави доволен от живота ти, нали? Има ли нещо, от което да си недоволен, което да искаш да промениш? Кое, как...
От друга страна, защитаваш ли тезата, че скромността краси човека? С други думи, даваш ли необходимата свобода на егото си или си в някоя от двете крайности - твърде малко/много? Питам според твоята лична преценка, защото тя понякога се различава от чуждата такава или от обективната.
Съществува ли нещо, което би могло да потисне самочувствието ти, да снижи самооценката ти?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Колегите са супер пичове - млади, отворени, добре изглеждащи и модерно мислещи хора. Женските колеги, като изключим няколко леопардови чалга-пръчки, са толкова чудесни и преобладаващо красиви, че мандибулата ми е свиканал да стои отпусната, с капещи от нея слюнки. Не преувеличавам - очите ти остават по коридорите, риъли.Scorpion написа:Как са колегите в НБУ? А качеството на образованието там?
Качеството на образованието: изцяло зависи от студентите. Простотията е, че ако искаш, можеш да минеш между капките, да не ходиш на лекции, да не знаеш какво учиш и пак да вземеш диплома. Якото е, че преподавателите са доста мотивирани и само чакат някой заинтересован и мотивиран младеж, за да му предадат цялото си знание. Всеки ден, през половин час, отворени лекции, семинари, прожекции, дискусии, гости, кръгли маси, изложби, представяне на книги, проекти, идеи, спорове, пътувания в чужбина и всичкото това на едно място.
Заключението ми е следното: Нов български университет е идеалното място, ако искаш да получиш нещо от университета си. Трябва просто интерес и мотивация. Поискай и ще ти се даде. Всичко.
Последно промяна от Jamesmagno на 31 Мар 2009, 21:49, променено общо 1 път.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Как успяваш да запазиш такива чудесни взаимоотношения с бившите си?
Като казах бивши -- как е малкото, сладко Ванчи
И като заговорих за връзки -- с какво момиче се виждаш след... да речем, 2 години?
И като заговорих за връзки -- с какво момиче се виждаш след... да речем, 2 години?
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Бригада. Малко над 4 месеца. Цяло лято. Щата Мейн. Град Йорк. ЙейScorpion написа:В Щатите на бригада ли беше или по друг повод? Къде по-точно?
Сега пак отивам, но в Северна Каролина, щатът, където вчера няк'ъв луд изпозастреля дузина инвалиди и персонал в един старчески дом
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е, кой не иска да промени света, честно?MidwinterSun написа:Иво, ти си... ерудиран човек. Водиш динамично ежедневие, завързваш много познанства и т.н. и т.н....
Самооценката ми е висока, не вярвам в прекалената скромност. Но не мисля, че съм нещо повече от когото и да било, затова и не смятам, че е нужно снижаване. По-скоро се опитвам да повдигам чуждата увереност. Да, скромноста краси човека със сигурност. И го прави по-мъдър. Аз не търся мъдрост в скромността - нямам време да съм скромен. Затова пък искрено се радвам на скромни хора. Скромен съм в смисъла на фразата "Аз знам, че нищо не знам". Все повече частта с "...но други и това не знаят" отпада с общуването ми с хората. научавам се да ценя и търся мнението на всеки, винаги. Ама на всеки. Затова някои от приятелите ми ме обвиняват, че дружа с идиоти, луузъри, гийкове, нърдове, недостойни за тяхното внимание. Аз откривам във всички онези хора точно толкова ценности, колкото и у металите, клубните лъвове, отрепките, музикантите, четящите, рапърите, зубърите, шофьорите, възрастните, младите. Звучи смешно и клише, но наистина го чувствам. Истината е, че хората са много различни, но още повече - еднакви. Откривам доброто и същественото, не стоя на повърхността. И колкото повече го правя, толкова по-лесно става. И хубаво.MidwinterSun написа:От друга страна, защитаваш ли тезата, че скромността краси човека? С други думи, даваш ли необходимата свобода на егото си или си в някоя от двете крайности - твърде малко/много? Питам според твоята лична преценка, защото тя понякога се различава от чуждата такава или от обективната.
Който иска, да се смее.
Free your mind and the rest will follow...
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Как успяваш да запазиш такива чудесни взаимоотношения с бившите си?
Дипломатичност, усмивка, аналитичен подход, опит в общуването, чар, липса на активно лошо отношение и провинения във времето заедно - на такива неща го отдавам.
Добре е, онзи ден бяхме на караоке
Студентства си детето, има си гадже - нелошо, симпатяга е, не знам какви са им отношенията, постарах се да не оставя душевен и емоционален демидж когато решихме да прекъснем...
Нямам ама НИКАКВА представа. Пълно е с девойки - умни, красиви, с чувство за хумор, културни и пр. Като нищо ще се спра на нещо в скоро време. Или пък не. Имам разни любови по чужбина, там също нищо не се знае... Най-много искам пак да се влюбя. Ама истински - така че всичко да е пролет и романтика и в главата ми да е само нейният образ... Не знам дали е възможно вече. Поне не толкова чисто и романтично, както едно време... Лъв съм, имам нужда от постоянно разнообразие и поддържане на интереса. Едно от момичетата, които ме познават най-добре от всички, може би наистина най-добре, твърди, че за мен жена няма. Може и да е права. А може и да не е
Дипломатичност, усмивка, аналитичен подход, опит в общуването, чар, липса на активно лошо отношение и провинения във времето заедно - на такива неща го отдавам.
Добре е, онзи ден бяхме на караоке
Нямам ама НИКАКВА представа. Пълно е с девойки - умни, красиви, с чувство за хумор, културни и пр. Като нищо ще се спра на нещо в скоро време. Или пък не. Имам разни любови по чужбина, там също нищо не се знае... Най-много искам пак да се влюбя. Ама истински - така че всичко да е пролет и романтика и в главата ми да е само нейният образ... Не знам дали е възможно вече. Поне не толкова чисто и романтично, както едно време... Лъв съм, имам нужда от постоянно разнообразие и поддържане на интереса. Едно от момичетата, които ме познават най-добре от всички, може би наистина най-добре, твърди, че за мен жена няма. Може и да е права. А може и да не е
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Judy Ramone maybe?Jamesmagno написа: Едно от момичетата, които ме познават най-добре от всички, може би наистина най-добре, твърди, че за мен жена няма. Може и да е права. А може и да не е
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Хъх... Ама те не се познават лично дори, май... 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не "май", ами изобщоMidwinterSun написа:Хъх... Ама те не се познават лично дори, май...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Не че ви сватосвам с Джуди, но смятам, че визуално ще си подхождате 
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34