за пичовете от първи ред вдясно в 272, които пристигаме в 7

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Публикувай отговор
Аватар
aahz
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: за пичовете от първи ред вдясно в 272, които пристигаме в 7

Мнение от aahz »

Ама ти сериозно не четеш това,което пиша... Добре, просто казано - ти виждаш в псувните, които не един човек ръси срещу тия отпред завист, разочерование и т.н., аз просто казвам, че няма нищо общо, никаква идея си нямам какви са резултатите на хората напред(а дори да ги знам, малко са резултатите, на които мога да завидя), затова и ми се струва, че първото ти мнение, дали поради това, че не си чел мненията на другите, дали защото не си видял на живо за какво става дума, е неподходящо и невярно. Как да го напиша по-просто, за да ме разбереш?(Дам, прдстави си, спорът не е само за това защо човек отива напред, но айде, явно не можеш да разпознаеш собствените си думи и да видиш явното противоречие с моите).

По отношение на сложните текстове - пак казвам, аз си правя труда да отговоря на всяка точка от думите ти, докато обратното не става, кажи ми къде е проблемът в комуникацията?

За опита - така, ако се загледаш назад, в едно мое мнение съм подхвърлил няколко термина по тема договори, за да ти напомня, че колкото и епизода да гледаш от "Boston legal" това не те прави юрист, и ако искаш да покажеш знания, то трябва да го направиш с конкретни примери, а не с общи приказки от сорта "ако пишеш договро така, клиентите ти ще страдат". И, вече болезнено директно, защото явно не разбираш от намеци и нюанси в изказа, - смятам, че е смешно и високомерно, човек да дава мнения за неща, които не е виждал(защото темата не е чисто теоретична, има си конкретни хора за никовете, към които се обръщам), а още повече да даваш съвети на хора, които са малко по-напред с материала по съвсем ясни причини. И като добавиш снимката на Дени Крейн, кажи ми какво се получава за страничния наблюдате освен надут балон?

П.С.: Или чети отгоре до долу и отговаряй на всичко, или не си прави труда, това не е спор - аз да седя и да ти отговарям, докато ти си пишеш каквото ти скимне.
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

aahz написа:Ама ти сериозно не четеш това,което пиша...
... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

тия големи чаршафи никой не ги чете :wink:
la douleur exquise
Аватар
aahz
Пишете, о, братя

Мнение от aahz »

Има нещо такова, само да не се пренесе това отношение към едни други чаршафи, дето се публикуват в Държавен веестник. :)
This is my life
And these are my dreams
Somebody shake me
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

aahz написа:Ама ти сериозно не четеш това,което пиша... Добре, просто казано - ти виждаш в псувните, които не един човек ръси срещу тия отпред завист, разочерование и т.н., аз просто казвам, че няма нищо общо, никаква идея си нямам какви са резултатите на хората напред(а дори да ги знам, малко са резултатите, на които мога да завидя), затова и ми се струва, че първото ти мнение, дали поради това, че не си чел мненията на другите, дали защото не си видял на живо за какво става дума, е неподходящо и невярно. Как да го напиша по-просто, за да ме разбереш?(Дам, прдстави си, спорът не е само за това защо човек отива напред, но айде, явно не можеш да разпознаеш собствените си думи и да видиш явното противоречие с моите).

По отношение на сложните текстове - пак казвам, аз си правя труда да отговоря на всяка точка от думите ти, докато обратното не става, кажи ми къде е проблемът в комуникацията?

За опита - така, ако се загледаш назад, в едно мое мнение съм подхвърлил няколко термина по тема договори, за да ти напомня, че колкото и епизода да гледаш от "Boston legal" това не те прави юрист, и ако искаш да покажеш знания, то трябва да го направиш с конкретни примери, а не с общи приказки от сорта "ако пишеш договро така, клиентите ти ще страдат". И, вече болезнено директно, защото явно не разбираш от намеци и нюанси в изказа, - смятам, че е смешно и високомерно, човек да дава мнения за неща, които не е виждал(защото темата не е чисто теоретична, има си конкретни хора за никовете, към които се обръщам), а още повече да даваш съвети на хора, които са малко по-напред с материала по съвсем ясни причини. И като добавиш снимката на Дени Крейн, кажи ми какво се получава за страничния наблюдате освен надут балон?

П.С.: Или чети отгоре до долу и отговаряй на всичко, или не си прави труда, това не е спор - аз да седя и да ти отговарям, докато ти си пишеш каквото ти скимне.
Пич, научи се да разсъдаваш и да спориш първо, после претендирай да си прав в спора. :wink:
А и аз споря само с хора, които ми дават ясни аргументи по темата (е нападките си ги можеш - то това си пролича) , а от теб такива аргументи не виждам.Хубаво си се заслепил от това , колко способен си, но ти гарантирам, че ако точно тази форумна тема беше дебат със съзтезателна цел - досега вече си сериозно загубил.Вярвай ми печелил съм такъв отборен дебат в чужбина, където моя отбор не можа да насмогне на аргументите на добре подготвения противниковников отбор ( темата беше "За или против смъртното наказание") и след като ми обориха екипа аз трябваше да спасявам нещата и да преборя 4-ма доста подготвени и надъхани колеги.И успях. :wink:
Относно нашия малък спор тук - той приклчи.Не защото си бляснал особено, а защото в повечето ти изказвания няма особена логика и съответно на мен ми писна да споря с такъв опонент.Сега можеш да спиш спокойно. :lol:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
aahz
Пишете, о, братя

Мнение от aahz »

И още веднъж - кой е самохвалко? Как да е, май като цяло твоят метод да спориш е да повтаряш с малки вариации едно и също и да пренебрегваш аргументите на опонента, затова всъщност като цяло това не беше спор, а само надвикване. И не се притеснявай за моя сън, винаги си е бил идеален.
This is my life
And these are my dreams
Somebody shake me
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

:shock:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Виждам, че темата се е превърнала в "aahz пита, Batbayan отговаря" :) .
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

aL` написа:Виждам, че темата се е превърнала в "aahz пита, Batbayan отговаря" :) .
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Двамата имате усилена нужда от скайп-дискусия на частно, но какво беше това желание да ни показвате и на нас?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Без публика е скучноооооо.................... :lol: :lol: :lol:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Е то само на вас двамата ви е интересно. Приемете, че всеки от вас е публика на другия.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
aahz
Пишете, о, братя

Мнение от aahz »

Всъщност то е за публиката, като битка между петли :) , ако никой не гледаше, нямаше да я водим. Затова се наслаждавайте на зрелището, защото хляб няма.
This is my life
And these are my dreams
Somebody shake me
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

aahz написа:Всъщност то е за публиката, като битка между петли :) , ако никой не гледаше, нямаше да я водим. Затова се наслаждавайте на зрелището, защото хляб няма.
Виж тук се съгласявам :salute: - публичните дебати са готино нещо, споренето с един събеседник някъде си е скучна работа.Със същия резултат мога да си изготвам хипотези и сам да си ги уборвам в килера наприомер.Друго е да я има тръпката на дебатирането и публиката... :lol: :lol: :lol:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Не ми е работа да ви се меся, обаче яко сте се превъзбудили с адвокатски сериали. Или както се казва в "Швейк": "Няма по-грозно от това, да се опитваш да налапаш цялата служба наведнъж."
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Швейк още не съм го чел, макар че искам. :mrgreen:
А какво толкоз му е лошото в едно добро спорене?В крайна сметка това е едно качество, което е много полезно за един юрист, но някак си няма лекции и упражнения по това.Даже вече няма и клуб Дебати в СУ :lol: :lol: :lol:Пък и аз по принцип си споря за всичко... :P Така ми по харесва... :lol:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”