Какво да уча - съвети?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Joker
Легендарен флуудър

Re: каде и какво да уча?

Мнение от Joker »

Ако си сигурна, че няма да се реализираш по специалността си, омъжи се! Това е идеалът на викторианската жена...
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Аз - Право. Ники също. Пише го в профилите ни. :D
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Tanq
В началото бе словото

Мнение от Tanq »

Жалко тогава че не съм разгледала профилите ви
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Мнение от macharok »

И аз да кажа сериозно и най-отговорно: като гледам какви ги пишеш, и то в рамките на 1-2 реда, недей рискува да кандидатстващ каквото и да е, за което се иска изпит по български език!
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

И аз много се чудих преди да се хвана на кандидатстудентското хоро. Истината е, че много хора, които не знаят какво искат да учат, се насочват към правото, защото всички си мислят, че това е една неизчерпаема златна мина. Ако и ти мислиш така, хващай се на хорото.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Ааа, скорпион, тук не! Повечето хора се хвърлят към компютрите, защото е модерно. В краен случай всички знаят, че има и унсс.
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Глупаво ли е да искаш да учиш?! :shock:
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Според мен, ако сам се виждаш, че не ставаш за нещо повече от продавач, е глупаво - загуба на време и средства.
Tanq
В началото бе словото

Мнение от Tanq »

Благодаря на тези които се опитаха да ми помогнат.А останалите които решиха че тези забележки са мн уместни,пролича си колко е вашия умствен багаж.А младежа който ми препоръча да уча за сервитьорка само ще му кажа че дори цял жижот да съм сервитьорка пак ще имам повече в главата си от теб.Отново благодаря на хората които разбраха същноста на въпроса.
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

И реши ли какво и къде искаш да учиш? :P
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:mrgreen: А можеш ли да държиш 4 пълни чинии с една ръка? Защото аз мога! :wink:
Аватар
null-byte
Пишете, о, братя

Мнение от null-byte »

Tanq написа:Благодаря на тези които се опитаха да ми помогнат.А останалите които решиха че тези забележки са мн уместни,пролича си колко е вашия умствен багаж.А младежа който ми препоръча да уча за сервитьорка само ще му кажа че дори цял жижот да съм сервитьорка пак ще имам повече в главата си от теб.Отново благодаря на хората които разбраха същноста на въпроса.
Аз не го разбрах 8)
Не ги слушай по-добре фолк певица :roll:
0x00000000
hromatid
В началото бе словото

Re: Какво да уча - съвети?

Мнение от hromatid »

Според мен правото си заслужава наи-много.Като за начало мога ви кажа 4е правото в СУ НЯМА ни6то об6то с това в УННС(пародия на университет)Второ-въпреки множеството изказвания от рода на "Всеки втори е правист" са на хора учещи тъпата икономика,която вече бълва от всякъде.Когато завършиш право може6 да работи6 си4ко.Правото дава на 4овек съвсем друг ориентир за живота и му помага да се справя с беззаконието.което витае навсякъде околко нас и ни съпътства през целия ни живоот.Затова моят съвет е :учете право, пък после ще видим кой ще се смее последен.
Аватар
explorer
Да живей словото
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

hromatid написа:Според мен правото си заслужава наи-много.Като за начало мога ви кажа 4е правото в СУ НЯМА ни6то об6то с това в УННС(пародия на университет)Второ-въпреки множеството изказвания от рода на "Всеки втори е правист" са на хора учещи тъпата икономика,която вече бълва от всякъде.Когато завършиш право може6 да работи6 си4ко.Правото дава на 4овек съвсем друг ориентир за живота и му помага да се справя с беззаконието.което витае навсякъде околко нас и ни съпътства през целия ни живоот.Затова моят съвет е :учете право, пък после ще видим кой ще се смее последен.
Силно изказване... Първо, УНСС не е пародия на университет. Не съм им адвокат, но познавам невероятни икономически кадри, завършили там. За правото не мога да кажа - може и да е пародия, но такова обобщаващо изказване е най-малкото неуместно. Второ, аз уча право в СУ и въпреки това не ми е много трудно да ти кажа, че вече наистина "всеки втори е правист". Друг въпрос е кой колко е правист и за какво е учил в Университета. Защото дори и сега си личи, че има хора в правото, които не знаят точно по какъв повод са там. Трето, можеш ли да работиш като ядрен физик, ако завършиш право?! (цитат: "с право може6 да работи6 си4ко"). Да, сигурно ти дава "друг ориентир" (каквото и да значи това), ама ако наистина мислиш, че като учиш право, ще се справиш с беззаконието, по-добре направо се откажи... :roll: И да - съгласен съм, че накрая ще видим кой ще се смее последен.

P.S. На клавиатурата има букви "ч" и "ш" - използвай ги! ;)
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
hromatid
В началото бе словото

Мнение от hromatid »

А ти като си толкова негативно настроен какво правиш изобщо там и защо вземаш мястото на някой който наистина иска да го учи.Защо не си се записал в УНСС да станеш и ти класен икономист.Мога да ти кажа 4е познавам преподавателИ от УНСС които не стават за ни6то.Омръзна ми да слушам фаливото мнение на си4ки като теб които са си скъсали гъза от у4ене за да влезнат там а сега се оплакват.Докато има такива като теб наистина професията адвокат 6те зжу4и размито на хората.
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”