За или против квотите по пол?

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор

За или против половото разделение и определените борйки

За
320
47%
Против
356
53%

Общо гласове: 676

yMeH
В началото бе словото

Мнение от yMeH »

Обаче Умният позна - източила ги е

Опровергай ме, Найтуишке. Ама с чиста съвест
Това е пределно ясно. Надушвам ги отдалече псевдофеновете. След като прегледах тя дори не членува във фен-клуба на NightWish (няма да правя реклами - спазвам политиката на форума). А това дали няма пари за албум няма да го коментирам, ти ако искаше - щеше да си ги заработиш.

П.С. Изместихме темата... :?
Винаги когато направя сравнение, използвайки качествата лекота и фриволност на гъсеницата в пеперудената и фаза (текстът май натежа), се сещам за стотиците финални етюди на лекота и фриволност по предната ми броня и стъклото в частност...
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

yMeH, къртиш с тея изказвания,
почти успя да ме поставиш на мястото ми :wink:
Потруди се още малко, лседващия път може и да успееш :reindeer:

П.П. къде се кашира Док Холидей, бре?Затъжих се за него :P
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

Виж сега, yMeH, щом не си искал да обидиш всички момичета и жени се доуточнявай. Освен това, щом постът ти разбуни така духовете, значи е имало защо. И друго, щом ще правиш такива изказвания, за да се веселиш на гърба на другите, значи си или ха-хо, или си нямаш друга работа или си комплексар, или имаш извратено чувство за хумор. :roll: Нз, обърках се вече.
П.П. Относно общата култура и това поне да се позаинтересува човек за нещо, ти защо си мислиш, че само мъжете се интересуват, а жените - не! Бъркаш, yMeH, бъркаш! :wink:
П.П.П. Колкото до ръководните кадри - ок, в твоя случай мъжете са по-добри, но в мн други не са. А в първият си пост ти казваш, че едва ли не жените са ви взели хляба. Ами като могат нещо по-добре от един мъж, защо пък да не го направят. :)
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
yMeH
В началото бе словото

Мнение от yMeH »

значи си или ха-хо, или си нямаш друга работа или си комплексар
Определенията, които си използвала крайно ме обиждат за това няма да си губя времето повече с тоя форум и т.н. Благодаря ти все пак, ще намеря по-добър начин за оползотворяване свободното си време на работа от колкото момиче с 10 години по-малко от мен, до сега стояла в ръцете на мама и татко, и дори тепърва кандидатстваща да ме нарича комплексар. Дете, ти на където отиваш, аз от там се връщам. Лошото е, че вместо да слушаш, ти даваш обидни определения, опитвайки се да превърнеш обществения спор в междуличностен конфликт. Аривидерчи...
Винаги когато направя сравнение, използвайки качествата лекота и фриволност на гъсеницата в пеперудената и фаза (текстът май натежа), се сещам за стотиците финални етюди на лекота и фриволност по предната ми броня и стъклото в частност...
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

Виж сега, най-малко съм искала да те обидя, обаче наистина не мога да те разбера защо ти е такова мнението. А това, което съм написала е от един твой пост, в който пишеш ето това:"Напротив, по-скоро беше злободневно, с известни елементи на закачка предвид това колко дами тук ще пропищят. Винаги се получава... Не се ли забавлявате? "
Не виждам какво му е толкова забавното. А относно моите определения към теб, ОК, sorry, не те познавам и наистина нямам право да ги използвам, но и ти нас не ни познаваш, за да казваш разните му там работи (сам знаеш какви). :wink:
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

yMeH написа:
значи си или ха-хо, или си нямаш друга работа или си комплексар
Определенията, които си използвала крайно ме обиждат за това няма да си губя времето повече с тоя форум и т.н. Благодаря ти все пак, ще намеря по-добър начин за оползотворяване свободното си време на работа от колкото момиче с 10 години по-малко от мен, до сега стояла в ръцете на мама и татко, и дори тепърва кандидатстваща да ме нарича комплексар. Дете, ти на където отиваш, аз от там се връщам. Лошото е, че вместо да слушаш, ти даваш обидни определения, опитвайки се да превърнеш обществения спор в междуличностен конфликт. Аривидерчи...
Каква загуба само.... :cry: :lol:
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Паган написа: Каква загуба само.... :cry: :lol:
Живомир президент!!! :D

Четох, четох, четох, и се присъединявам към Паган. Аривидерчи :wave:
Изображение
Аватар
Sally
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Sally »

Ами, дано не сте изчерпали темата вече, тъй като и аз искам да се включа :P
Аз лично не съм ощетена от квотите, тъй като кандидатсвам с математика и искам да следвам или КН, или Софт. инж, или инфо, където момичетата влизат доста по-лесно. (Въпреки че първото ми желание е Информатика в Германия, СУ ми е резервен вариант) Просто интересите от доста години са ми в тази област и явно съм някакво изключение, защото наистина на повечето момичета математиката не им е най-силният предмет:-) А за зубренето - кой повече зубри, честно казано нищо не мога да кажа, тъй като аз лично съм момиче и въобще ме няма в зубренето, не мога и това е, никога една тема не съм зазубряла, един урок не съм научила наизуст, а въпреки това имам мн високи оценки, а не съм някакъв гений. Вярно, че нивото на образование повсеместно пада, но все пак в моето (от 2 дена бивше :x ) училище се смята за елитно и уж по-трудно се изкарват оценките и по някои предмети наистина е така. Според мен не е нужно само да помниш по-добре, за да зазубриш нещо, нужна е и вътрешна мотивация, стимул и висока дисциплина(особено за тия ужасни изпити по литература, география и история). Все едно...

Не е важно колко книги си прочел, а дали си ги разбрал, защото всеки може да прочете "Братя Карамазови", но дали всички прочели книгата наистина разбират посланието й? Хайде да не си говорим за Достоевки, първо, защото ми е любимият автор и второ, защото не е това темата, но все пак - уМеН, ако наистина си чел книгата и някои други на Достоевски и си я разбрал и харесваш посланието - не ти приляга да изказваш толкова крайно мнение.

А последно искам да кажа за това, което мисля по въпроса за системата във ВУЗ-овете, прием, обучение и тн. На мнение съм, че нещата трябва коренно да се променят по подобие на образованието на запад, ще си цитирам нещо, което писах в друга тема, тъй като не ми се пише пак:)

в Германия в последния клас на ГИМНАЗИЯТА(защото, за да влезеш в Университет в Германия, трябва да си завършил гимназия) се провеждат няколко изпита - матури(5-6 до 7-, които после ти влизат като оценки в дипломата, с която кандидатсваш в университетите! За да те приемат някоя по-елита специалност, дори тя да е с неограничен прием, трябва да имаш мн добра диплома. За нас от БГ с един Sprachdiplom и нашите 6-ци в дипломата е мн по-лесно, защото не караме матури, ама на тях хич не им е толкова лесно! В нашето училище има 2 паралелки, които се обучават по тяхната система и карат матури(днеска им беше последната мисля) и хич не им е лесно и немците на всичкото отгоре ги режат от всякъде, ще имат най-много двама - трима с диплома 1.00(равно на 6.00 при нас, че дори и 7 бих казала, защото в БГ дипломата им и 2.00 = 6.00(приблизително), а това за тях си е цяла единица) и масово хората, които са се трепали 10 пъти повече от нас, които си имаме нашето 6.00 бг диплома, ще бъдат ощетени и после доста по-трудно ще ги приемат в Германия.
В Германия хората влизат да учат и в хода на обучението им се вижда кой колко струва, има наистина един огромен процент, които не завършват - обикновено се приема този процент да е около 50-60%. Докато това не се възприеме и в нашата система, няма да се оправим, изобщо мисля, че е правилно да погледнем по-глобално на нещата, не са ни само квотите грешни, а целият принцип на приемане на студенти е сбъркан! Докато това не се промени, образованието ни ще тъне в кал, премахването на квотите няма да реши този проблем, а ще породи нови проблеми

Оххх, съжалявам, че така дълго се получи :shock: :oops:
SpyBaby
В началото бе словото

Мнение от SpyBaby »

Мисля 4е си напълно права....а и не е случайно 4е мн студенти от БГ у4ат в Германия , но след това прекъсват и преминават на работа... явно някои ( може и да греша) са свикнали на нашето лесно обу4ение ...къде с връзки...къде с малко пове4е талант и ум... Няма зна4ение ..... въпроса е 4е при мен също мина мн лесно макар 4е както и при теб у4илището се смята за елитно... поне по математика... но навсякъде има изклю4ения... А за образователната система... може би не само изпитите след 12 клас трябва да се променят ...а и самия контрол в/у у4ениците преди това....защото имам 4увството 4е поркай вси4ко това все по малко и по малко са тези които гледат по сериозно на нещата и се увели4ава броя на тези които отбиват номера...но нормално...Не 4е ги оправдавам но ги разбирам от 1 страна... като може по лесен на4ин...кой 6те иска да извърви трудния път изпълнен с многотурд и у4ене.... особено като си още дете и вместо да ти се седи пред книгите може да пориташ топка или да седнеш някъде... Но мисля 4е се отклонихме от темата.... Май си пормених мниението но сега се замислям 4е са дорбе дошли квотите защото като видях оценктие ....мом4етата са изкарали по високи оценки , което озна4ава 4е отпада спора в който казвахме 4е моми4етата у4ели и зубрели пове4е.... :) май темата тряба да я сменим на за или против промени в Обрзованието...:и това ме наведе на 1 друго не6то
Аватар
Sally
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Sally »

Да, котрола в средното образование много трябва да се промени. При нас е така: учи се 8, 9 и айде 10 клас, а в 11 и 12 клас го удряш на здрав мързел....а примерно в Германия с оглед на матурите в последния клас, не е така, там се учи вяло до 10 клас включително и после в 11 и 12 им скъсват задниците:)) (макар че някои имат и 13 клас, де), което им създава и навици после за Университета, където ще трябва още по-здраво да работят, защото в тамошните уни-та изискванията са много по-високи, примерно да ти пишат оценка равна на БГ 3-ка, трябва да покриеш 2/3 от материала, а не както тук - половината, че и по-малко (пример с КС изпити, където за 10 от 40 точки ти пишат 3 :shock: (по математика)) Така че много пропуски имаме за съжаление :x :?
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

Да си представим,че се премахне половото разделение...влизат една орда зубърки + няколко умни,удохотворени и красиви момичета,каквито не се съмнявам сте всички вие от форума [няма ирония].И каква става тя !? Матриархат- за да станеш министър примерно ти трябва висше образование,ама от къде да го имаш като зъбърчетата щурмуват като за последно.Сега историческата справка: Матриархат е имало някога,но си е отмрял по естествен път,изхвърлен е на бунището на историята,защото просто така не става... Когато го казах това на една жена и тя ми казва "Историята се повтаря." И е адски права... имало матриархат някога,сега няма и пак се връщаме към него...после продължаваме директно към пещерната ера и се връщаме и на дърветата! Така че разделението си е прогресивно явление в помощ на човечестовото.Това имах да кажа :wink:
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

GroysmaN написа:И каква става тя !? Матриархат- за да станеш министър примерно ти трябва висше образование,ама от къде да го имаш като зъбърчетата щурмуват като за последно.Сега историческата справка: Матриархат е имало някога,но си е отмрял по естествен път,изхвърлен е на бунището на историята,защото просто така не става... Когато го казах това на една жена и тя ми казва "Историята се повтаря." И е адски права... имало матриархат някога,сега няма и пак се връщаме към него...
Амин :wink: :lol: !
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
PIMP`DreamS
В началото бе словото

Мнение от PIMP`DreamS »

по принцип см против половото разделение , ам точно в момента см за - понеже са кандидатствам :))) :P~~ и са кфа е цаката - аз да влезнем. пък я си представате кфо ще стане ако нема полово разделение и има само жени студенти - скукааа :) а после в живота ? само жени във сички области !?!?! яко а :) прощаваите за правописа ам см си чатърче и така см свикнал :)
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

за половото разделение 8) не може в едни специалности да учат само момичета, в други само момчета . а и момичетата са повече бройки, така че наистина накрая ще стане "женско царство" :shock: а и момче,на което не му е стигнало бала не значи, че е по-некадърно в областта ,в която след време ще може да се реализира..
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

абе аз по принцип не съм "за" половото разделение, общо взето слабо ме вълнува, ама все си мисля, че ако се премахне може пък да стане чудо и момчетата да спрат да реват как те не били зубъри и не можели така, и да си седнат на задниците да учат като хората. не били зубъри чудо голямо, то и аз не съм зубрила никога, въпреки че вие набеждавате тъпо и упорито всички момичета за зубърки. всичко си е въпрос на организация, имам сума познати момчета, които в пъти ме превъзхождат - и като организация, и като мотивация, и като знания, респ. и като оценки. така че това са само оправдания... 8)

нищо лично :D
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”