[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
В общи линии "За кого удря часът?" ми звучи като "Кой удря камбаната?"
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- di_snooker
- Пишете, о, братя
Аз бях там.Il Capitano написа: Нашите квесторки изрично ни казаха , че заглавието е ГероИ на нашето време
Ти в коя зала си бил? да не е 137?
Писах за звездите и черните дупки. Две страници.
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Момче ли си , или момиче ?di_snooker написа:Аз бях там.Il Capitano написа: Нашите квесторки изрично ни казаха , че заглавието е ГероИ на нашето време
Ти в коя зала си бил? да не е 137?
Писах за звездите и черните дупки. Две страници.
- Silviiiiii
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
На предишния изпит в залата цареше хаос. Или поне от гледна точка на това, че все пак си на изпит и не е редно хората да си бърборят и шушукат помежду си 
Този път съм доволна, че поне беше тихо. Само симпатичните квесторки се обаждаха от време на време за някоя друга инструкция
Този път съм доволна, че поне беше тихо. Само симпатичните квесторки се обаждаха от време на време за някоя друга инструкция
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Наистина бяха симпатични , но токчетата на едната така се забиваха в дървената настилка , че все едно с чук по главата ме удряха ..Silviiiiii написа:На предишния изпит в залата цареше хаос. Или поне от гледна точка на това, че все пак си на изпит и не е редно хората да си бърборят и шушукат помежду си
- di_snooker
- Пишете, о, братя
Female. 
Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка, обикновено залезът е близо.
Георги Герасимов написа:В общи линии "За кого удря часът?" ми звучи като "Кой удря камбаната?"![]()
те са горе-долу същото, това е книгата на Хемингуей For whom the bell rings, което съм виждала да се превежда различно.
тази година повече кандидати ли има от миналата?
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
По думи на преподаватели във ФЖМК вече няколко години се наблюдава ръст на кандидатите
-
cerbera
- От дъжд на вятър
Което е лошо за нас...Георги Герасимов написа:По думи на преподаватели във ФЖМК вече няколко години се наблюдава ръст на кандидатите![]()
И доценката, дето преди няколко месеца ни се присмиваше на бисерите в това интервю, дадено до санитарно-битово съоръжение (умивалник), направи доста грешки... Ама-хама!
Иначе на мен темата не ми хареса - някак си ми се видя твърде политически настроена. И може би, подхлъзвайки се от случката с Дом паметника на съветската армия писах доста за Бойко Борисов... Не само за него, но основно него осрах, както и начина му на управление. Все пак проповядвам социалистически възгледи, нормално е най-накрая някъде да си излея душата. Аз лично си харесвам много темата, бих искал да си я ксерокопирам и окача в рамка, независимо, че може да получа и чиста двойка. Но имайки впредвид, че през първия половин час от началото на изпита спах, а последният един час за трети път преписвах темата си на белова... няма какво толкова да очаквам. Не, че някога съм очаквал нещо де, а и да... "Панаир на суетата" ми се стори най-благодатната тема, но в края на крайщата съдбата си знае работата...
Успех на всички! И повечко шестички! ;Ррр

- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Само нещо да отбележа - щом имаш по-социалистически възгледи (да си ги наречем направо комунистически) то значи управлението на Борисов трябва да ти е от приятно по-приятно... Вярно, не е като другаря Сергей, но копира твърде мн от Бай Тошо
Стига с офф-топика
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Е значи трудно ще ми бъде да се сетя , кое точно от всички сиdi_snooker написа:Female.
- Silviiiiii
- В началото бе словото
Една интересна статия, свързана с вчерашната тема
http://www.webcafe.bg/id_1464353804_Ger ... heto_vreme
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Мен не ми е много много мястото във вашата темичка, но в тази статия ми направи голямо впечатление точно първата дума. "Само" 1200?Silviiiiii написа:Една интересна статия, свързана с вчерашната тема![]()
Наборът сме 63 000. Като се има предвид, че само част кандидатстват за висше, ако приемем че само половината от кандидатстващите сме с хуманитарна насоченст, после осъзнаем, че не всеки кандидатства в СУ, че в страната има и други университети, които също се нуждаят от студенти (все пак)... а, да - махаме и тези, които са изкарали добра оценка на първата сесия и не са се явили вчера... Оказва се, че, не сте малко и далеч не сте "само".
Иначе от ваше име ме е яд, че не се е паднало "Панаир на суетата".
Peace.
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
- MimSiTyYyYy
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Чудесна статия!!! Евала!!!
И моето малко градче го има споменато дори: "Ще гледаш как разни какички тип „Мис Харманли" се правят на морални стожери от страниците на важни издания и си напъват пилешките провинциални мозъци, за да минат за оригинални и "куул"."
Надявам се, ако един ден стана журналист, да пиша поне на половина толкова добри статии. Браво! 
" Sometimes the smallest things take up the most room in your heart. " - Winnie the Pooh
- Silviiiiii
- В началото бе словото
Хубава е, но е и малко тъжна, ако се замислиш, че все пак всичко лошо, което е казано в статията, реално съществува в журналистическата професия ;]
И да, определено съм съгласна, че 1218 кандидати не сме никак малко
И да, определено съм съгласна, че 1218 кандидати не сме никак малко