[КСК 2010] Български език и литература
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- mina_k
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
Re: Подготовка по БЕЛ, КСК 2010-2011
едно голямо благодаря на всички ви!!!златни сте! 
хахха то и да има знак,ако не ги четат докрай,няма да го видят ;д
- mina_k
- Пишете, о, братя
няма за кого да е предназначен!
аз наистина мисля,че те ги четат през страница-две.даже понякога и това им е много
аз наистина мисля,че те ги четат през страница-две.даже понякога и това им е много
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
е нали подчертават грешките и пишат огромни удивителни по темите
четат ги, не се вкарвайте в излишни филми... Но чавките и добавените цифри не са проблем. Важното е да няма маймунки и сърчица... 
- mina_k
- Пишете, о, братя
няма,няма!изключително съм бездарна по рисуване!Crippled Alice написа:е нали подчертават грешките и пишат огромни удивителни по темитечетат ги, не се вкарвайте в излишни филми... Но чавките и добавените цифри не са проблем. Важното е да няма маймунки и сърчица...
-
Soul Music :)
- В началото бе словото
Привет на всички! Едва сега намерих време да драсна някой ред .. и аз се присъединявам към доволните от Гео Милев
Определено е един от любимците ми.. да видим обаче какво съм измъдрила на изпита..
P.S. Интересно, че докато преглеждах темата си видях името ..
Crippled Alice идентифицирам се ... момичето с къдравата коса и зеленото яке.. зала 101 Математическия факултет .. 
P.S. Интересно, че докато преглеждах темата си видях името ..
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
йеееееееееееее
ама ти наистина много писа, какво толкова му харесвате на тоя Милев ще си остане мистерия за мен 
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Може би анти-метафизичният критицизъм... или социалният утопизъм...Crippled Alice написа:...какво толкова му харесвате на тоя Милев ще си остане мистерия за мен
Ако аз трябваше да пиша по темата за "Септември", сигурно бих написал, че социалният утопизъм на Гео е напълно анахроничен спрямо съвременната постмодерна ситуация и края на метанаративите, а анти-метафизичният му критицизъм не достатъчно обоснаван от онтологическа и гносеологическа гледна точка. Разбира се, за да се направи една подобна философска херменевтика, трябва да се вземе в предвид херменевтичната кръговост, в която побада цялостното творчество на автора, особено с оглед на големия наратив на историческия материализъм. Сливащите се и стапаящите се хоризонти на интерпретация... Абе, добре че не ми се налага да се явявам на изпит по БЕЛ...
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
И аз така викам, добре че не ти се налагавечен студент написа:Може би анти-метафизичният критицизъм... или социалният утопизъм...Crippled Alice написа:...какво толкова му харесвате на тоя Милев ще си остане мистерия за мен
Ако аз трябваше да пиша по темата за "Септември", сигурно бих написал, че социалният утопизъм на Гео е напълно анахроничен спрямо съвременната постмодерна ситуация и края на метанаративите, а анти-метафизичният му критицизъм не достатъчно обоснаван от онтологическа и гносеологическа гледна точка. Разбира се, за да се направи една подобна философска херменевтика, трябва да се вземе в предвид херменевтичната кръговост, в която побада цялостното творчество на автора, особено с оглед на големия наратив на историческия материализъм. Сливащите се и стапаящите се хоризонти на интерпретация... Абе, добре, че не ми се налага да се явявам на изпит по БЕЛ...
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
Еййй, па и го цитрал, да не мога да си го поправя или да го изтрия... Па и с червено... Ха-ха! Браво, бе! И к'во ся? Ще пуснеш донос до ВАК? Ако искаш ще ти дам мейла на шефа на ВАК, но трябва да побързаш, защото ВАК е в процес на ликвидация... 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
Еми, sorry! Аз вече съм си намерил коректор за дисертацията (колега филолог), иначе можеше да те взема теб, ако левче на страница те устройва.
- Rising
- Пишете, о, братя
Да се присъединя и аз към доволните от темата.
Преди изпита ми направи впечатление, че Алеко, Гео, Вапцаров и "Под игото" не се бяха падали от над 20 години. По принцип това няма някакво определящо значение, но в конкретния случай се оказа, че има - "Под игото" е била контрона тема ( добре, че не беше редовна, защото щеше да бъде тежко...).
И все пак далеч по - приятно е да пишеш върху произведение, което харесваш. Гео Милев наистина е труден за анализ, но пък това, че се разсъждава само върху едно произведение, а не върху цяло творчество, е плюс. Пък и формулировката беше лесна като цяло, можеха да ни забият с нещо от сорта на "Мит и история" например...
Съпоставката също беше интересна и провокативна, но пък там основният критерий е, че всъщност няма критерии и избрах сигурното.
Преди изпита ми направи впечатление, че Алеко, Гео, Вапцаров и "Под игото" не се бяха падали от над 20 години. По принцип това няма някакво определящо значение, но в конкретния случай се оказа, че има - "Под игото" е била контрона тема ( добре, че не беше редовна, защото щеше да бъде тежко...).
И все пак далеч по - приятно е да пишеш върху произведение, което харесваш. Гео Милев наистина е труден за анализ, но пък това, че се разсъждава само върху едно произведение, а не върху цяло творчество, е плюс. Пък и формулировката беше лесна като цяло, можеха да ни забият с нещо от сорта на "Мит и история" например...
Съпоставката също беше интересна и провокативна, но пък там основният критерий е, че всъщност няма критерии и избрах сигурното.
- avocat_du_diable
- В началото бе словото
- Курс: първи
- _sonrisa_
- Флъдзила
Чист късмет е, че се е паднал той точно тази година - не се вкарвай в някакви филми
П.П. Иначе, както казах, Гео Милев е гениален! Дори ако оставим творчеството му на страна - да превеждаш ( не само да разбира/ говориш) от Девет езика, е нещо невероятно!
П.П. Иначе, както казах, Гео Милев е гениален! Дори ако оставим творчеството му на страна - да превеждаш ( не само да разбира/ говориш) от Девет езика, е нещо невероятно!