Вчера бях трупчи и съвсем забравих да пиша. Значи:
"Уилям Шекспир - Пълни съчинения"
Ми супер ми хареса. На места малко ми идваше в повече рендъмнесът, ама като цялоооо много добре, смях се много, а накрая напрао избиха китовете с участието на публиката и мацката, която изкараха много добре се справи, евала!
Специално включване към Ели:
Елиииииииииииииииииииииииииииииииииииииии, ПОЗНАЙ кой седеше пред мен (отново на първия ред, отново на същото мястооооооооооооооооооооооооооо)!!! Да, същата - Госпожа-Обади-Се-На-Иван
E, Нимооооо! Простооооо, Н-И-М-О-А!!!
Беше си довела и чавето тоа път - едно момченце, което се смееше по-шумно и от нея. А тя му крещеше (понеже седяха в двата различни края на реда) да мълчи и да не се смее така, че да го слушат всички.
Та, така, този път Иван нямаше (не че пропуснах да я изтроля на излизане отново ), обаче беше взето важното житейско решение следващият сезон да си заведе момченцето (на около 10-12) на "Пухеният".
ИдЯлно просто.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Ама то чавето беше с нея и миналия път - бяха тя, една възрастна жена и то, като малкото седеше между тях и те се надвикваха през един стол. Пак добре, че не се е обаждала на Иван. Обаче не, наистина, трябва да има IQ тест, за да те допуснат в театъра. И резултатите да се съпоставят с тези на произволен шебек: ако не минеш неговия резултат, ник'ъв театър за тебе.
Иначе се радвам, че ти е харесало - много, много щях да се учудя, ако не беше. На мен "Ромео и Жулиета", "Отело №5" и комедиите като че ли са ми любимите. И "Тит Андроник" може би, а също и баш самото начало, преди да ги подхванат (с биографията на Шекспир - винаги се хиля ужасно много) и баш финалът (ама съвсем краят). А "Хамлет" е направен много умно. Като се замислиш, те всички са.
Много хора (нали, от баш върлите критици) ще ти кажат, че е просташко и н'ам-си-к'во. Аз категорично и убедено твърдя, че е направено много умно и с уважение. И е забавно. Пак ми се гледа, дееееейм!
*Напомни ми да ти кажа като се видим 2-3 неща, които са променени и които (определено) бяха по-яки в предната версия.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
Гледах новата премиера на ДКТ Стара Загора - "Птица". Вчера.
Много приятно преживяване. Тепърва навлизат в театъра на движението, но имат потенциал. Още повече, че дават поле за изява на младите си актьори (за трима от които това беше и дебют). Красива визуална поема. Така си кръстих спектакъла (не без причина).
Хубава музика.
Сега въпросът е за колко представления ще изчерпят потенциала на публиката.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
Здрасти. Видях ти въпроса, но ще ти отговоря след 2 дни, ако не ти е прекалено късно, защото в момента тръгвам за Пловдив именно на театрален фестивал и ще се прибера по някое време на 6-ти. Тогава ще погледна и програмата на Нощта.
Да ти кажа, разгледах доста подробно програмата, обаче тия хора са се оляли брутално. Разбирам, че сутринта не им е баш най-активното време, ама можеха да разпределят събитията малко по-равномерно.
Както и да е, ще работим с к'вото предлагат.
Има две възможности.
Първата, която като че ли е и по-логичната, е да идеш да видиш онова, дето ще имаш малко възможности да го гледаш друг път. Хващаш тия локации, дето нищо не ти говорят и отиваш там. Обаче. Има голям шанс да не си заслужават и накрая ще се изнервиш, че си си дал парите за "глупости", а няма и да ти е кеф от цялото преживяване. Разбира се, може да има и много добри неща сред тях, но повечето не ми говорят нищо и не бих посмяла да ти ги препоръчам.
Вторият вариант е да избираш между заглавия, за които се говори в публичното пространство - с номинации и награди, с популярни имена в екипа и/или продукт на утвърдени театри. Това също си има своите рискове, затова директно ти казвам между кои неща бих избирала аз и защо:
13:00 - Психодизайнерско студио в Mall of Sofia (не се засича с нищо, което би представлявало интерес за мен, а звучи хахаво и яко)
14:30 - 17:00 - Импро Колежа на Хахаха Импро на лятната сцена в Борисовата (ако се кефиш на такива неща съъс сигурност ще ти хареса. Те са много готини) 17:00 - "Гарфънкъл търси Саймън" в Backstage (част от екипът ми е познат и вярвам, че ще бъде интересно, различно и няма да е някаква глупост), но по същото време определено и отново сякаш бих предпочела: 17:30 - "В края на ноември" в София Лайв Клъб (прекрасен и изключително талантлив актьор, хубав текст, доволно депресираща работа. Аз на емоцията, с която свързвам този спектакъл си кръстих някога блога - без колебание) 19:00 - "Идиот" в Народния театър (защото зад тоя спектакъл стои Снежина Петрова, а тя е супер интелигентен творец и й имам голямо доверие)
19:00 - "Ритъм енд блус" в Малък градски зад канала (гледала съм го, много е готин, много е свеж, много... приятен спектакъл с много и все яка музика и актьори, които се кефят на сцената - дори да не го гледаш сега на 14-ти, намери време да отидеш някой път)
19:00 - "Медея, майка ми" в Сфумато (творческият екип прави театър, който не е съвсем по вкуса ми, но отнесоха доста номинации, а май и награди, когато спектакълът излезе, а и като цяло доста се шумеше за него) 21:00 - 21:30 или 22-22:30 - "Метаморфози" на театър Атом в парка на Художествената академия (вчера и онзи ден за пръв път гледах Христо Таков - това момче е експлозия от талант, иде ми да дойда до София специално за да го видя в тоя спектакъл. Иначе не знам какво ще представлява) 22:30 - "Омагьосаният файтон" на театър Слон във Vivacom Arthall (куклен, приятен за гледане, пък и да видиш нещо различно)
22:30 - концерт на Стефан Вълдобрев в Студио 5 (ако го харесваш и ако не ти се гледа кукленият спектакъл)
Та... да, тия са. Вече дали и кои ще избереш, си решаваш ти. Може да хванеш и първия вариант и просто да идеш да гледаш онези, които нищо не ти говорят, но рискът е по-голям. Тези са "моите" (болднатите са тези, на които вероятно бих избрала да отида в крайна сметка - имам колебание между Гарфънкъл и "В края на ноември" - едното не съм го гледала и не знам кога бих го хванала, ама на другото не бих могла да му се наситя). И Импро Колежът ще е готин, просто не мисля, че е за мен.
Търговецът на кристал написа: ... супер програма ...
Аууу, Търговец, много благодаря за подробния коментар на програмата : )
Две болднати и едно неболднато предложения са и в моя предварителен списък, R&B съм го гледал, а Импро Колежа май ще го пропусна точно защото е Колеж, а не представление...
Останалите дирекно отиват в списъка с по-вероятни за посещение места