То не е само до знанияwebstil написа:Аве ква форумна тема,те тес знаят сичко само са праятBlagovestHristov написа:Окей.Ще избираме ли форумната темаEnigma написа:BlagovestHristov написа:Които са ?Enigma написа:BlagovestHristov написа: Кофти е,че човек много се изнервя и всиките знания се размешват.
Да попитам,че не съм наясно.Трябва ли да номерираме страниците ? Можем ли да задраскаме нещо,ако сме объркали или нямаме право да поправяме ?
До колкото знам, може да си номерираме страниците, но без да ограждаме цифрите с кръгче, скобички, чертички и тем подобни. Относно редактирането - с приетите за това знаци.
Ами например, ако си пропуснал нещо, го допълваш с лястовичката, а не някъде отстрани на листа със звездичка и с цифри.![]()
КСК- История 2010/ 2011
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
BlagovestHristov
- Драскач
Re: КСК- История 2010/ 2011
Последно промяна от webstil на 09 Апр 2010, 10:10, променено общо 1 път.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Не е прилично да се цитира мнението на човека над теб.
- deliriummm
- Пишете, о, братя
- Курс: първи
Според вас ако се падне темата "Териториално разширение и централизация на България през първата половина на 9-и век" трябва ли да се пише за кризата в края на 8-ми век или просто в увода да се спомене с 2-3 изречение?
Learn to take life as it comes at you... to make each day count!
-
BlagovestHristov
- Драскач
Увод накратко.Половин страницаdeliriummm написа:Според вас ако се падне темата "Териториално разширение и централизация на България през първата половина на 9-и век" трябва ли да се пише за кризата в края на 8-ми век или просто в увода да се спомене с 2-3 изречение?
ами аз мисля,че трябва ама не много дълго там малко за походите на Константин 5 и за Терелиг(766-777) и Кардам(777-796) малкоdeliriummm написа:Според вас ако се падне темата "Териториално разширение и централизация на България през първата половина на 9-и век" трябва ли да се пише за кризата в края на 8-ми век или просто в увода да се спомене с 2-3 изречение?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
В тази тема кризата влиза ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Ще ви намалят оценката, ако я подминете. Най-важното, което трябва да се напише:
1) В какво се изразява кризата - 1 изречение.
2) Причини за кризата - теории на проф. Васил Златарски, теория на проф. Петър Мутафчиев и съвременна теория
3) По 2 изречения за управлението на Телериг (похода от 774 и премахването на византийските агенти) и Кардам (походът от 789 и битката при Маркели - 792)
1) В какво се изразява кризата - 1 изречение.
2) Причини за кризата - теории на проф. Васил Златарски, теория на проф. Петър Мутафчиев и съвременна теория
3) По 2 изречения за управлението на Телериг (похода от 774 и премахването на византийските агенти) и Кардам (походът от 789 и битката при Маркели - 792)
А при темата за Борис..кога и колко трябва да се пише за славянизацията?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Ммм какво имаш предвид под славянизация?
1. Ако питаш за формирането на българската народност, трябва да се нашише нещо от сорта:
"Християнизацията на България се явява фактор с основно значение за формирането на българската народност. Политическата унификация на държавата през първата половина на IХ в. не премахва основните религиозни и културни различия между славяни и прабългари. Ако държавните институции осъществяват териториална и политическа интеграция, то Българската църква изгражда религиозното, духовно и културно единство между славяни и прабългари. Християнизацията на държавата води до един общ за цялото население на страната светоглед и морал."
2. Ако питаш за налагането на славянската писменост: най-важното за дейността на Кирило-Методиевите ученици в България.
1. Ако питаш за формирането на българската народност, трябва да се нашише нещо от сорта:
"Християнизацията на България се явява фактор с основно значение за формирането на българската народност. Политическата унификация на държавата през първата половина на IХ в. не премахва основните религиозни и културни различия между славяни и прабългари. Ако държавните институции осъществяват териториална и политическа интеграция, то Българската църква изгражда религиозното, духовно и културно единство между славяни и прабългари. Християнизацията на държавата води до един общ за цялото население на страната светоглед и морал."
2. Ако питаш за налагането на славянската писменост: най-важното за дейността на Кирило-Методиевите ученици в България.
-
sunny_light
- В началото бе словото
Аз имам отделна тема за създаването и разпространението на славянската азбука и писменост. В края има за Наум и Климент и това е.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Тази тема не влиза в конспекта за изпита. В програмата за изпита по История на България обаче е записано, че влиза "Дейност на Кирило-Методиевите ученици в България", което може да бъде част или от темата за Борис, или от темата за Симеон. Няма как да е самостоятелна тема, така че според мен е меродавен първият вариант.
Последно промяна от svetlio.varna на 09 Апр 2010, 11:53, променено общо 1 път.
-
sunny_light
- В началото бе словото
Знам обогатявам си общата куртура
Не че съм научила тези, които ми трябват 
-
tintirimintiri
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Не е ли малко невъзможно да се изпише за 4
часа борис с писмеността ??
затова не се пише...tintirimintiri написа:Не е ли малко невъзможно да се изпише за 4
-
BlagovestHristov
- Драскач
Напротив ! Темата е общаwebstil написа:затова не се пише...tintirimintiri написа:Не е ли малко невъзможно да се изпише за 4
И да многооо трудно,но тя и не се пада