КСК 2008 - математика

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Re: КСК 2008 - математика

Мнение от J`E`K`O »

Кай...аа миналата, или тази учебна година. миналата бяхме известно време срещу тоалетните на 3тия етаж, но после ни преместиха. СЕга дано стигна 3ти курс. А да знаеш последно с 1 или 2 невзети изпита може да се минава, че се носят слухове че от 2 са ги направили на 1 !!!

@shayne - може да използваш бутона Редактирай друг път :)
Изображение
За всякакви въпроси край специалност информатика:
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Мнение от Kai »

Джеко - Моника от вашата група ли е? O_<
А иначе, доколкото знам всеки факултет решава броя на невзетите изпити с които можеш да минеш в по-горен курс на събрание непосредствено преди поправителната сесия. Но до миналата година си бяха 2-минаваш.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Nanina
В началото бе словото

Мнение от Nanina »

Можете ли да ми дадаете малко повече информация за изборните предмети.
Кога се заявяват? Какво може да се запише първи курс без предварителна подготовка?
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Nanina написа:Можете ли да ми дадаете малко повече информация за изборните предмети.
Кога се заявяват? Какво може да се запише първи курс без предварителна подготовка?
Аз съм говорил със Сендов и той ми каза, че първокурсниците заявяват изборни дисциплини през октомври - това е втория етап от записването им за по-големите студенти. Иначе за нас няма голям избор, може да ги разгледаш в сайта на ФМИ.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс

Мнение от Kai »

По принцип преди зимната сесия се записват през лятото през СУСИ - информационна система на ФМИ, но това е за горните курсове. За първокурсниците предполагам, че като се записвате ще ви кажат какъв ви е акаунта в СУСИ или пък лично чрез подаване молба в 209та. Както вече казах първи семестър за първокурсниците са спорт, руски език, реторика, и разни други от графа хуманни, и някои които не изискват основа, но повечето са скучни и само ще ви затормозят първи семестър. За летния (втори) семестър записването пак става през СУСИ, като имате около месец-месец и нещо да изберете и потвърдите. Миналата година май почна декември? И свърши февруари.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Аз съм го казвал и пак ще го кажа: недейте да се зорите много още първия семестър! Недейте да записвате повече от един изборен! Дори според мен по-добре не записвайте нищо. В началото е по-добре да се концентрирате върху задължителните си предмети.

shayne, много хубаво, че си ентусиазиран и имаш желание. Има риск разбира се да останеш малко разочарован, но не мисля, че ще е от преподаването във ФМИ.
За проф. Недялко Ненов мога само да ти кажа, че е адски добър.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

sedrik написа: shayne, много хубаво, че си ентусиазиран и имаш желание. Има риск разбира се да останеш малко разочарован, но не мисля, че ще е от преподаването във ФМИ.
За проф. Недялко Ненов мога само да ти кажа, че е адски добър.
Мен ме интересува професорите да си вършат съвестно работата и да се опитват да научат студентите си на нещо; когато се обърна към тях за помощ или съвет да са готови да ми помогнат - поне двама, трима ще се намерят. Аз като гледам линейната алгебра ще ми я води Сидеров, но мисля, че и той е добър.
Цветелин Биков
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс

Мнение от Kai »

Еми през 4-те години във ФМИ може и да намериш 2-3 свестни преподаватели, но както вече мноооого пъти ти казахме - не се надявай много-много. 6 можеш да изкараш и при лош професор - само зазубряш всичко, което ви е казал и готово, ама на теб не ти е само за оценката, а и за знанията, но това вече е 90% твоя работа, защото повече преподаватели, както и в училище гледат само да им мине часа по-бързо.
А за Сидеров... Ми... супер. Той, Чакърян и Ненов са за мен най-добрите или поне от тези, които до сега са ми преподавали.
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Kai написа:Еми през 4-те години във ФМИ може и да намериш 2-3 свестни преподаватели, но както вече мноооого пъти ти казахме - не се надявай много-много. 6 можеш да изкараш и при лош професор - само зазубряш всичко, което ви е казал и готово, ама на теб не ти е само за оценката, а и за знанията, но това вече е 90% твоя работа, защото повече преподаватели, както и в училище гледат само да им мине часа по-бързо.
А за Сидеров... Ми... супер. Той, Чакърян и Ненов са за мен най-добрите или поне от тези, които до сега са ми преподавали.
И аз пак повтарям, че не се надявам много. Живея в България и знам как основната маса от учителите и професорите си вършат работата. Не може всички да са като нашите трима любимци.
Цветелин Биков
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Kai написа:Еми през 4-те години във ФМИ може и да намериш 2-3 свестни преподаватели...

Това изобщо не е така. Есента ще съм 3и курс Информатика и мога да кажа, че съм изключително доволен от почти всички професори, доценти и асистенти, които са ми преподавали до момента.
Kai написа:...защото повече преподаватели, както и в училище гледат само да им мине часа по-бързо.
Също не съм съгласен. Повечето преподаватели си вършат работата наистина както трябва и правят достатъчното наистина да научиш нещо.
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс

Мнение от Kai »

За 95% от асистентите съм съгласна, че са много добри и супер много се стараят да ни обяснят и помогнат. Но повечето преподаватели - доцентите и професорите, които до сега са ми преподавали - първи курс, не бяха добри. Чакърян и Лозанов бяха супер. Добрев... не знам, при него нищо не научих, УПто го взех благодарение на асистентката ми. Магда ок, ама всичко и беше дума по дума от учебника. За Бабев мисля, че всички сме на едно мнение. А що се отнася до Бъчваров... Не знам не съм ходила при него - сама се готвих за ООПто, но колегите ми казаха, че на лекции бил много зле. На октомври ще видя как е при него и как ще са новите преподаватели, но досега само за двамата Чакърян и Лозанов от лекторите мога да кажа, че си заслужава да им ходиш на лекциите.
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

sedrik, това, което казваш звучи чудесно. То така трябва и да бъде. Аз все още не съм приет, пък вече нямам търпение да започна.
Цветелин Биков
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Уважавам всеки един преподавател в Университета, така че не смятам, че е редно в публичен форум като този да критикувам или да говоря лоши думи за който и да било от тях. Най-малкото не ми е в компетенцията. За Магдалина Тодорова обаче ще кажа, че е един от хората във факулета, на които свалям шапка. И Kai, какво лошо има да следва плана в учебника си по ООП? Това е един от най-силните курсове, които съм минавал.
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс

Мнение от Kai »

Всеки с личното си мнение. И на мен не ми е в компетенцията да давам официални обявление, но имам право да изказвам личното си мнение, както и всеки друг. Това че не обичам да пия боза, не означава, че ти или пък някой друг не може да я обожава.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Разбира се.
Аз също изразих лично мнение и то е, че не си права.
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”