@shayne - може да използваш бутона Редактирай друг път
КСК 2008 - математика
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Re: КСК 2008 - математика
Кай...аа миналата, или тази учебна година. миналата бяхме известно време срещу тоалетните на 3тия етаж, но после ни преместиха. СЕга дано стигна 3ти курс. А да знаеш последно с 1 или 2 невзети изпита може да се минава, че се носят слухове че от 2 са ги направили на 1 !!!
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
Джеко - Моника от вашата група ли е? O_<
А иначе, доколкото знам всеки факултет решава броя на невзетите изпити с които можеш да минеш в по-горен курс на събрание непосредствено преди поправителната сесия. Но до миналата година си бяха 2-минаваш.
А иначе, доколкото знам всеки факултет решава броя на невзетите изпити с които можеш да минеш в по-горен курс на събрание непосредствено преди поправителната сесия. Но до миналата година си бяха 2-минаваш.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Можете ли да ми дадаете малко повече информация за изборните предмети.
Кога се заявяват? Какво може да се запише първи курс без предварителна подготовка?
Кога се заявяват? Какво може да се запише първи курс без предварителна подготовка?
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Аз съм говорил със Сендов и той ми каза, че първокурсниците заявяват изборни дисциплини през октомври - това е втория етап от записването им за по-големите студенти. Иначе за нас няма голям избор, може да ги разгледаш в сайта на ФМИ.Nanina написа:Можете ли да ми дадаете малко повече информация за изборните предмети.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
- Kai
- Форумозавър Рекс
По принцип преди зимната сесия се записват през лятото през СУСИ - информационна система на ФМИ, но това е за горните курсове. За първокурсниците предполагам, че като се записвате ще ви кажат какъв ви е акаунта в СУСИ или пък лично чрез подаване молба в 209та. Както вече казах първи семестър за първокурсниците са спорт, руски език, реторика, и разни други от графа хуманни, и някои които не изискват основа, но повечето са скучни и само ще ви затормозят първи семестър. За летния (втори) семестър записването пак става през СУСИ, като имате около месец-месец и нещо да изберете и потвърдите. Миналата година май почна декември? И свърши февруари.
Аз съм го казвал и пак ще го кажа: недейте да се зорите много още първия семестър! Недейте да записвате повече от един изборен! Дори според мен по-добре не записвайте нищо. В началото е по-добре да се концентрирате върху задължителните си предмети.
shayne, много хубаво, че си ентусиазиран и имаш желание. Има риск разбира се да останеш малко разочарован, но не мисля, че ще е от преподаването във ФМИ.
За проф. Недялко Ненов мога само да ти кажа, че е адски добър.
shayne, много хубаво, че си ентусиазиран и имаш желание. Има риск разбира се да останеш малко разочарован, но не мисля, че ще е от преподаването във ФМИ.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
- shayne
- Вазов
- Обратна връзка:
Мен ме интересува професорите да си вършат съвестно работата и да се опитват да научат студентите си на нещо; когато се обърна към тях за помощ или съвет да са готови да ми помогнат - поне двама, трима ще се намерят. Аз като гледам линейната алгебра ще ми я води Сидеров, но мисля, че и той е добър.sedrik написа: shayne, много хубаво, че си ентусиазиран и имаш желание. Има риск разбира се да останеш малко разочарован, но не мисля, че ще е от преподаването във ФМИ.
Цветелин Биков
- Kai
- Форумозавър Рекс
Еми през 4-те години във ФМИ може и да намериш 2-3 свестни преподаватели, но както вече мноооого пъти ти казахме - не се надявай много-много. 6 можеш да изкараш и при лош професор - само зазубряш всичко, което ви е казал и готово, ама на теб не ти е само за оценката, а и за знанията, но това вече е 90% твоя работа, защото повече преподаватели, както и в училище гледат само да им мине часа по-бързо.
А за Сидеров... Ми... супер. Той, Чакърян и Ненов са за мен най-добрите или поне от тези, които до сега са ми преподавали.
А за Сидеров... Ми... супер. Той, Чакърян и Ненов са за мен най-добрите или поне от тези, които до сега са ми преподавали.
- shayne
- Вазов
- Обратна връзка:
И аз пак повтарям, че не се надявам много. Живея в България и знам как основната маса от учителите и професорите си вършат работата. Не може всички да са като нашите трима любимци.Kai написа:Еми през 4-те години във ФМИ може и да намериш 2-3 свестни преподаватели, но както вече мноооого пъти ти казахме - не се надявай много-много. 6 можеш да изкараш и при лош професор - само зазубряш всичко, което ви е казал и готово, ама на теб не ти е само за оценката, а и за знанията, но това вече е 90% твоя работа, защото повече преподаватели, както и в училище гледат само да им мине часа по-бързо.
Цветелин Биков
Kai написа:Еми през 4-те години във ФМИ може и да намериш 2-3 свестни преподаватели...
Това изобщо не е така. Есента ще съм 3и курс Информатика и мога да кажа, че съм изключително доволен от почти всички професори, доценти и асистенти, които са ми преподавали до момента.
Също не съм съгласен. Повечето преподаватели си вършат работата наистина както трябва и правят достатъчното наистина да научиш нещо.Kai написа:...защото повече преподаватели, както и в училище гледат само да им мине часа по-бързо.
- Kai
- Форумозавър Рекс
За 95% от асистентите съм съгласна, че са много добри и супер много се стараят да ни обяснят и помогнат. Но повечето преподаватели - доцентите и професорите, които до сега са ми преподавали - първи курс, не бяха добри. Чакърян и Лозанов бяха супер. Добрев... не знам, при него нищо не научих, УПто го взех благодарение на асистентката ми. Магда ок, ама всичко и беше дума по дума от учебника. За Бабев мисля, че всички сме на едно мнение. А що се отнася до Бъчваров... Не знам не съм ходила при него - сама се готвих за ООПто, но колегите ми казаха, че на лекции бил много зле. На октомври ще видя как е при него и как ще са новите преподаватели, но досега само за двамата Чакърян и Лозанов от лекторите мога да кажа, че си заслужава да им ходиш на лекциите.
- shayne
- Вазов
- Обратна връзка:
sedrik, това, което казваш звучи чудесно. То така трябва и да бъде. Аз все още не съм приет, пък вече нямам търпение да започна.
Цветелин Биков
Уважавам всеки един преподавател в Университета, така че не смятам, че е редно в публичен форум като този да критикувам или да говоря лоши думи за който и да било от тях. Най-малкото не ми е в компетенцията. За Магдалина Тодорова обаче ще кажа, че е един от хората във факулета, на които свалям шапка. И Kai, какво лошо има да следва плана в учебника си по ООП? Това е един от най-силните курсове, които съм минавал.
- Kai
- Форумозавър Рекс
Всеки с личното си мнение. И на мен не ми е в компетенцията да давам официални обявление, но имам право да изказвам личното си мнение, както и всеки друг. Това че не обичам да пия боза, не означава, че ти или пък някой друг не може да я обожава.
Разбира се.
Аз също изразих лично мнение и то е, че не си права.
Аз също изразих лично мнение и то е, че не си права.