[КСК 2010] Математика

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: КСК 2010/2011 Математика

Мнение от morfei »

А моето излагане ми струва 30 лева и още много нерви и свободно време. :cry:
Компютърни науки 1 курс
rounders
От дъжд на вятър

Мнение от rounders »

Не си само ти, така че спокойно. Само не разбрах на твоето решение от къде дойде след кравдратното уравнение (a^2-4b>=0). Квадратното уравнение е: 5a^2-4a-4b+1=0. От тук не трябва ли да е D=4-5(-4b+1)=0 и след това 20b-1=0 и то b=1/20 :roll:
KikyPet
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от KikyPet »

При мен много тъпа грешка на първа грешно съкращаване и получих 1 :(, 6-та я мъчих 1 час, но накрая видях, че ъгък BMC е прав защото медианата е равна на половинката от страната към която е спусната и другите два триъгълника са подобни. За 8-ма задачка дали ще ми дадът точки ако съм стигнал само до 5a^2 + 4a -4b -1 или там както са знаците и още нещо дали се дават точки ако получих отговора и имаш верни работи, но на основата на нещото което не си доказал а предполагаш ? :D
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти

Мнение от Eleanor »

а^2-4b e D на даденото уравнение, защото се казва, че трябва да има реални корени , то гласеше : x^2+ax+b май...
rounders
От дъжд на вятър

Мнение от rounders »

Офф да еба много съм прост.. Забравил съм горната част .. :(

Иначе 6а аз я реших и изразяване на BC1 и после с tga/2 и после tga. Стана доста дълго и сложно, но поне излезе.. :lol:
Jun Jan
В началото бе словото

Мнение от Jun Jan »

Да, 6-та и аз я реших с tg. Нo за 8 много ме е яд. Сетих се за D, но после си казах, че след като пише, че има корени, значи е излишно. Пф!
Dream big!
Аватар
goshkoutd
В началото бе словото
Специалност: Компютърни науки
Обратна връзка:

Мнение от goshkoutd »

Пичове, на 6та се дърпа средната отсечка и се появява равнобедрен триъгълник. Едното бедро е половината от BC,а другото - самата средна отсечка, която е (AB+1)/2. От тук следва, че BC е AB+1. Спускаме височина от C към AB (CH=AD=6). HB ще е равна на AB-1. Получава се правоъгълен триъгълник със катети 6 и АB-1 и хипотенуза AB+1. От Питагор намираме AB=9. Лицето е ясно. Това, според мен , е най-лесното решение. Дано всички са доволни от изпита :)
Jun Jan
В началото бе словото

Мнение от Jun Jan »

Здравейте!
Имам един въпрос. Какво Ви говори това?

(1) Класираните кандидат-студенти от първия етап от 26 до 28 юли включително имат възможност:
1. Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.
2. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.
3. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.
4. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.
(2) Некласиралите се от този етап кандидати, участват автоматично в следващия етап на класирането.

Ако разбирам правилно, аз (например), ако съм приета на 1-во класиране в желаната специалност в СУ, няма да мога да дочакам класирането си в УАСГ, защото то е на 30. 07. Трябва задължително да се запиша в СУ, иначе отпадам за следвашите класирания. А дори да остана за 2-ро класиране (ако не са ме приели на 1-во клас. най-желаната специалност), трябва да депозирам диплома-оригинал, което значи, че няма да мога да се запиша в другия университет, ако са ме приели на 1-во класиране. И това, ако не е изнудване... Вие как мислите. Дано да да греша.
Dream big!
rounders
От дъжд на вятър

Мнение от rounders »

Мисля,че е така както си го написал. Кофти ситуация се получава.

Ако някой има справочника или информация може ли да каже във ФМИ колко кандидат-студенти се приемат за всяка специалност :roll:
Освен това СУ имат ли сборници или нещо подобно за подготовка на кандидат-студенти и вие кои сборници ползвате за подготовка :roll:
Аватар
heihei
В началото бе словото
Специалност: Информатика

Мнение от heihei »

Jun Jan написа:Здравейте!
Имам един въпрос. Какво Ви говори това?

(1) Класираните кандидат-студенти от първия етап от 26 до 28 юли включително имат възможност:
1. Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.
2. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.
3. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.
4. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.
(2) Некласиралите се от този етап кандидати, участват автоматично в следващия етап на класирането.

Ако разбирам правилно, аз (например), ако съм приета на 1-во класиране в желаната специалност в СУ, няма да мога да дочакам класирането си в УАСГ, защото то е на 30. 07. Трябва задължително да се запиша в СУ, иначе отпадам за следвашите класирания. А дори да остана за 2-ро класиране (ако не са ме приели на 1-во клас. най-желаната специалност), трябва да депозирам диплома-оригинал, което значи, че няма да мога да се запиша в другия университет, ако са ме приели на 1-во класиране. И това, ако не е изнудване... Вие как мислите. Дано да да греша.

ами ако си приета на първо класиране по първото ти желание само тогава е прецаквация щото трябва да се запишеш или пък да се откажеш от софийски и да разчиташ на УАСГ ...
пък ако не си приета на първо класиране по първо желание само си продължиш за следващто и имаш възможност да видиш и в УАСГ как са нещата ,макарче незнам дали на първо класиране там ще успееш .. целта ти е да се качиш на влака още на първо там
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

Jun Jan написа: Ако разбирам правилно, аз (например), ако съм приета на 1-во класиране в желаната специалност в СУ, няма да мога да дочакам класирането си в УАСГ, защото то е на 30. 07. Трябва задължително да се запиша в СУ, иначе отпадам за следвашите класирания. А дори да остана за 2-ро класиране (ако не са ме приели на 1-во клас. най-желаната специалност), трябва да депозирам диплома-оригинал, което значи, че няма да мога да се запиша в другия университет, ако са ме приели на 1-во класиране. И това, ако не е изнудване... Вие как мислите. Дано да да греша.
никак не грешиш .. така си е .. и то от край време ;)
борбата за студенти е голяма :cyclopsani:
Изображение
Аватар
rallie
Пишете, о, братя
Специалност: Business Administration
Курс: трети

Мнение от rallie »

А какво ще пишете като 1-во желание
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти

Мнение от Eleanor »

^ ти чакай първо да изкараме оценките, пък тогава желанията :lol:
Стоян Христов
В началото бе словото

Мнение от Стоян Христов »

Eleanor написа:^ ти чакай първо да изкараме оценките, пък тогава желанията :lol:
Какво общо имат оценките с желанията?

Пиши си желанията както искаш, дори и да си сигурен/а, че за първото ти желание няма да имаш достатъчен бал. Пробвай, човек никога не знае.
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти

Мнение от Eleanor »

ми тъпо е ако искараш 3-ка да напишеш КН примерно, това за мен са хора, които нямат реална преценка за себе си и е смешничко, а такива ги има доста, всичките 30,40% 2ки по изпитите са такива хора :)
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”