[КСК 2010] Български език и литература

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Подготовка по БЕЛ, КСК 2010-2011

Мнение от Borisg »

Между другото, само аз ли не приемам за нормално някой да ми шумка с опаковки от шоколад и да го слушам как ми преглъща, надигайки двулитрови туби с минерална вода, докато се опитвам да съставям адекватни разсъждения върху Гео? :) Поне в моята зала имаше някои индивиди, които сякаш бяха дошли на пикник и им липсваше само да си постлаят с вестници.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология

Мнение от Crippled Alice »

А на мен не ми пречи, нормално е човек да ожаднее, по-добре да пият вода отколкото да кашлят и да се дерат. А шоколадът... Милка правят безшумни опаковките :lol:
Borisg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Crippled Alice написа:А на мен не ми пречи, нормално е човек да ожаднее, по-добре да пият вода отколкото да кашлят и да се дерат. А шоколадът... Милка правят безшумни опаковките :lol:
Ми то няма да се учудя, ако някой и със семки се дофраска юли.
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър

не си прав, хайде за шоколада може и да приема, ама никога не съм разбирала хората, които отказват да пият вода заради нещо си. На изпит трябва да се чувстваш максимално комфортно, за да се съсредоточиш, ако си мислиш колко ти се пие или яде нищо няма да направиш :)
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

Мен шоколада ме разсейва :-)
Имам нужда да го изям, че иначе само за него мисля :lol:
Borisg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Crippled Alice написа:не си прав, хайде за шоколада може и да приема, ама никога не съм разбирала хората, които отказват да пият вода заради нещо си. На изпит трябва да се чувстваш максимално комфортно, за да се съсредоточиш, ако си мислиш колко ти се пие или яде нищо няма да направиш :)
Ами аз главно за шоколада говорех, и подобните му шумкащи дразнители :D
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър

не знам... мен тия неща не ме разсейват, следващия път опитай да се съсредоточиш изцяло върху темата и ще видиш как няма да обръщаш внимание на околния свят :)
Аватар
city_glam
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от city_glam »

Е до мен един 35-40 годишен човек си беше извадил освен шоколад и вода, 2 енергийни напитки, нито едно от тях не изконсумира :lol: Аз също си носих шоколад, който не съм яла, но винаги имам за всеки случай

Искам да попитам тези, които са информирани, защото днес чух нещо много странно, което не ми се вярва да важи за СУ
Една приятелка кандидатства и в УНСС, и в СУ и ми каза, че трябвало, независимо от оценката на предварителния да заявиш участие и за редовния :shock: Това важи ли за СУ??? Аз с литература кандидатствам за БГ филология, за която ми трябва просто оценка различна от 2

Аз нямам нито един верен цитат - дори на Започна трагедията съм забравила тирето след удивителната 8) кой да се сети, че ще има тире след удивителна :lol:

за mina_k - славянската филология горе долу включва в себе си 2 специалности - хем българска филология, хем език, ако смяташ, че някой от тези езици ще ти свърши работа - по-добре избери нея, лошото е, че през годините ще те трупат с още 2 мисля че бяха славянски езици, които ще научиш на мн повърхностно ниво :wink: сестра ми я записа първата година, реши, че няма да ходи в Чехия, а доколкото знам (почти) няма фирми с чешко участие в България, и се отказа. Така че според мен езикът е богатство ако има къде да го използваш, иначе го забравяш и си си губил години наред времето :wink:
Обувката е единственото нещо, с което някои хора оставят следи... :connie_29:
Аватар
megi_nedeva
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от megi_nedeva »

и аз писах за цитатите и се надявам да имам към 5, а пък вече ще видим. Ще ни направят подарък за абитуриентската като обявят оценките към 12-15 :flower:
Последно промяна от megi_nedeva на 26 Апр 2010, 14:30, променено общо 1 път.
Borisg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

city_glam написа: Искам да попитам тези, които са информирани, защото днес чух нещо много странно, което не ми се вярва да важи за СУ
Една приятелка кандидатства и в УНСС, и в СУ и ми каза, че трябвало, независимо от оценката на предварителния да заявиш участие и за редовния :shock: Това важи ли за СУ??? Аз с литература кандидатствам за БГ филология, за която ми трябва просто оценка различна от 2
Мисля, че за СУ след като имаш оценка от конкурсен изпит и имаш правото да си подадеш документи за класиране.
Трябва да се обадя и да попитам, защото и аз няма да ходя на редовен по БЕЛ.
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър

city_glam написа:Искам да попитам тези, които са информирани, защото днес чух нещо много странно, което не ми се вярва да важи за СУ
Една приятелка кандидатства и в УНСС, и в СУ и ми каза, че трябвало, независимо от оценката на предварителния да заявиш участие и за редовния :shock: Това важи ли за СУ???
И аз съм го чувала това за УНСС, но за СУ не мисля, че има такова изискване. Даже съм почти сигурна, че няма нужда да се явяваш на редовна сесия :D
Аватар
city_glam
От дъжд на вятър

Мнение от city_glam »

Ами аз смятам след като си видя оценката по БЕЛ ако не е 2 да се обадя да питам в СУ
ако някой преди това разбере със сигурност да каже :wink:

е с това нещо за пореден път се убедих, че УНСС не е за мен ... Добре, че не кандидатствам там
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Ако оценката е над 2 и те удовлетворява, няма нужда да ходиш на редовния :) За Българска Филология обаче бала за момичетата беше доста височък, сравнение с този на момчетата :) Ако оценките от дипломата са ти добри, няма смисъл да се мъчиш на редовния ;)

PS.: Българска и Славянска филология се приема само с изпита по Български език и Литература. В сайта на Университета е написано изрично! :) С матурите по История и Български се влизат в съвсем други специалности ;)
Последно промяна от Кристиян на 26 Апр 2010, 14:39, променено общо 1 път.
Аватар
city_glam
От дъжд на вятър

Мнение от city_glam »

Ами историята ми със сигурност е 6, но нали взимат матурата по БЕЛ вече, там не се знае, а бг филология и с матура се влиза така че не е особено трудно, да не говорим, че има и 4то класиране септември, до което се моля да не стигам все пак, една приятелка миналата година влезе с 3ка и то редовно 8)
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

изборът на славянска филология е нещо като мега резервен вариант за мен. целта ми е журналистика и ако не стане софия,търново ме чака!славянската филология позволява да се запише журналистика магистратура и да се излезе с два езика,които не се говорят толкова много.
а и ми се струва по-интересна от българската! :D
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”