КСК 2009 - История
- mihaela_a
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право-редовно
- Курс: първи
Re: КСК 2009 - История
Е,те няма да я дадат пак на предварителния.Да за имена нямам проблем,годините са повече затруднение при мен.Може би защото тогава г-жата повтаряше,че е трудна тема и аз я научих добре
Ама пък сега с този мой късмет ще се падне нещо,което не знам много добре 
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
хаа, днес както заспах в 6 сутринта и ми е скапано цял ден се хванах и учих почти 3 часа - толкова не съм учил от месец сигурно :Д
резултатът е, че научих Църковните борби, преполових БРЦК и ВРО..сега ще видим докога ще ги помня :п учене по точки и подточки на план е по-лесно, като знаеш все пак за какво става дума.)
а що Априлското да не се падне на предварителен? пак има шанс..
резултатът е, че научих Църковните борби, преполових БРЦК и ВРО..сега ще видим докога ще ги помня :п учене по точки и подточки на план е по-лесно, като знаеш все пак за какво става дума.)
а що Априлското да не се падне на предварителен? пак има шанс..
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
- Специалност: Право
Хаха, представям си: "Псссссст! Някой от форума на Софийския??"nmlss написа: Споко ве, ще се запознаем, ще се подкрепяме
И аз чета, чета, запомням и забравям. Сега се пробвам да си пиша темите сама и много ме е яд като забравя нещо, което съм го прочела преди 1 час
Аз съм почнала да ги уча отзад напред, сиреч от Новата история надолу... защо - нямам идея. Планът ми е по 2 теми на ден и да прескоча тия дето са се паднали мин. година + македонците, че са ми много мъка... Ох, Круме, Круме, смили се над нас
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Ок, обърках се ...нали ще са две теми и ние си избираме едната? :О
С този Крум ме уплашихте значи.
С този Крум ме уплашихте значи.
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
-
Borislavaaa
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Виждам, че Крум всички много го обичаме
! Дано. Вие тук за коя специалност сте?
Kim Wilde - You keep me hangin' on
- mihaela_a
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право-редовно
Право 
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
европеистика/политология/някоя и друга филология/право/МО/в краен случай антропология.
еми, аз май с двама-трима души оттук ще съм в една стая..и още 101/102 О.о
И аз забравям, но пък като зацикля малко повечко се сещам, хъхъ. Само сега ми се омешаха Каравелов, Левски, Раковски и прочие, много биографии по дяволите.. ;п
еми, аз май с двама-трима души оттук ще съм в една стая..и още 101/102 О.о
И аз забравям, но пък като зацикля малко повечко се сещам, хъхъ. Само сега ми се омешаха Каравелов, Левски, Раковски и прочие, много биографии по дяволите.. ;п
The storm is coming...

-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Хм на мен пък новата история ми е по-интересна и по-лесно ми върви четенето й.
В темите от новата история има ясна структура, докато в средновековните понякога става доста объркано.
Тези дни препрочетох Крум, Борис и Симеон, и ви се чудя как може на повечето да ви харесват точно тези теми, за мен най-лесна от този период е началото на Втората българска държава и Калоян.
Иначе аз все още не съм решил какво да уча, а от една година стои отворен този въпрос. Доста неща ми се въртат из главата, пък и с история и литература можеш за влезеш в много специалности.
В темите от новата история има ясна структура, докато в средновековните понякога става доста объркано.
Тези дни препрочетох Крум, Борис и Симеон, и ви се чудя как може на повечето да ви харесват точно тези теми, за мен най-лесна от този период е началото на Втората българска държава и Калоян.
Иначе аз все още не съм решил какво да уча, а от една година стои отворен този въпрос. Доста неща ми се въртат из главата, пък и с история и литература можеш за влезеш в много специалности.
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
- Специалност: Право
Аз най мразя биографиите. Паисий и Софроний са ми мъка
Левски е ОК, ама в комбинация с Каравелов и Ботев - брр. Всъщност всяка тема е хубава, когато я знаеш
От новата история са добре Съединението, Стамболов и може би Балканските войни... и сега като ги споменавам, осъзнавам, че вече не си ги спомням
Jolly good.
От новата история са добре Съединението, Стамболов и може би Балканските войни... и сега като ги споменавам, осъзнавам, че вече не си ги спомням
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Че какво му е странното някой да харесва темата за Крум ? За мен тя е една от най-приятните.
Ако се падне тя, направо ще издигна паметник на доц. Каймакамова
Темата за Асеневци също е много приятна, но като че ли предпочитам да е до Калоян.
Ако се падне Симеон, да е без Златния век, защото там просто забивам тотално, като трябва да пиша за книжовниците.
Ако се падне Симеон, да е без Златния век, защото там просто забивам тотално, като трябва да пиша за книжовниците.
- nmlss
- В началото бе словото
Абсолютно същата съм... На един пробен изпит писах към 15 страници и включих само 2 или 3 за Златния век... Тя се проверяваше и от Великотърновски проверяващ, направо не знам как ми е писал 5lacuna_coil написа:Че какво му е странното някой да харесва темата за Крум ? За мен тя е една от най-приятните.Ако се падне тя, направо ще издигна паметник на доц. Каймакамова
Темата за Асеневци също е много приятна, но като че ли предпочитам да е до Калоян.
![]()
Иначе като цяло от Средновековие си умирам за Крум и Омуртаг и за Иван Асен - много стандартни теми, няма какво да се заблудиш от формулировката... Колкото до възраждане... предпочитам Църковните борби, Руско-Турска или Априлско... А, и много обичам Църква и Култура - много приятна тема
I on facebook suddenly
http://www.facebook.com/profile.php?id= ... ef=profile
-
MimiNkaa
- В началото бе словото
Искам да питам дали може да се паднат двете теми от един и същ раздел? Кой ли не съм питала и ми дават все различни отговори. И сега поне се надявам да плуча еднозначен и точен отговор. Между другото откъде знаете в коя зала сте.. излезнали ли са вече разпределенията? Защото на мен като се записах ми казаха да проверя ч ден репди изпита а т остава 1 седмица още. Мерси и успех 
- nmlss
- В началото бе словото
Могат да се паднат от един раздел темите - така например ако и двете са от Нова история около 80% от нас са viciously f*ck*dMimiNkaa написа:Искам да питам дали може да се паднат двете теми от един и същ раздел? Кой ли не съм питала и ми дават все различни отговори. И сега поне се надявам да плуча еднозначен и точен отговор. Между другото откъде знаете в коя зала сте.. излезнали ли са вече разпределенията? Защото на мен като се записах ми казаха да проверя ч ден репди изпита а т остава 1 седмица още. Мерси и успех
Колкото до разпределенията, публикувани са в сайта на СУ: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... lni_izpiti
I on facebook suddenly
-
MimiNkaa
- В началото бе словото
Благодаря ти много. НАистина ако Новата исотрия се падне .. оо не ми се мисли.. днес почвам с ученето на вс теми и (уж с преговарянето на 5, но то май ще е по-скоро учене отколкото преговор) не ми се мисли просто.. аз съм Биологически факултет зала 370. ако някой е там да казва 
Мммм, Биологически,мммм, приятно!MimiNkaa написа:.. аз съм Биологически факултет зала 370. ако някой е там да казва
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.