Какво искате да учите?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
stasinka
Драскач
Специалност: Туризъм
Курс: втори

Re: Какво искате да учите?

Мнение от stasinka »

hriskataaa написа:stasinka,имай предвид,че оценка 6.00 от матурата се приравнява на 4ка от изпита(заради различната степен на сложност).Освен това оценката от матурата се умножава по по-нисък коефициент. :wink:
Да, знам това. Знам и сложността на изпита и затова си мисля, че едва ли мога да изкарам много висока оценка на него. Следователно не е ли едно и също дали ще е матура или изпит (говоря за себе си). :)
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
Аватар
Primrose
В началото бе словото

Мнение от Primrose »

Защо не пробваш и изпита по АЕ? Може пък да постигнеш неочаквано добри резултати, а нищо не губиш (освен таксата, де). Мисля, че ти взимат по-високата оценка :)
Аватар
stasinka
Драскач

Мнение от stasinka »

Primrose написа:Защо не пробваш и изпита по АЕ? Може пък да постигнеш неочаквано добри резултати, а нищо не губиш (освен таксата, де). Мисля, че ти взимат по-високата оценка :)
Да, започвам да се замислям. :lol:
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
Аватар
coldshot
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от coldshot »

А и имаше някаква крайна простотия, тип плащаш си такса 30лв. и ти зачитат матурата като изпит, т.е. x3. Нещо от сорта.
Изображение with no power comes no responsibility
Аватар
coldshot
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от coldshot »

Иначе искам да стана нинджа - тъй де, да запиша Компютърни науки.
Изображение with no power comes no responsibility
Аватар
BeeJuis
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от BeeJuis »

@coldshot, това за матурата не е вярно - взима се с коефициент х2.5. Просто се плаща, за да ти вземат оценката от нея, както се плаща, за да положиш изпит.
Психология, I курс
Аватар
stasinka
Драскач

Мнение от stasinka »

BeeJuis написа:@coldshot, това за матурата не е вярно - взима се с коефициент х2.5. Просто се плаща, за да ти вземат оценката от нея, както се плаща, за да положиш изпит.

Коефициентът не е ли 0.8 :?: :scratch:
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Зависи от специалността :D Може да бъде с коефициент 2,7 - 2,5 - 2 - 1,5 - 1 - 0,8 :)
Facebook
Изображение
Аватар
BeeJuis
В началото бе словото

Мнение от BeeJuis »

coldshot говореше на stasinka за матурата по английски, използвана за кандидатстване с география + английски. Така че да, май не е 2.5 коефициентът, а наистина е 0.8, извинявам се. :(
Психология, I курс
Аватар
stelianna
В началото бе словото

Мнение от stelianna »

какво е ващето мнение относно реализацията след завършване на биотехнологи и молекулярна биология .Ще се радвам ако някои има по голяма информация да я сподели?
вярно ли е че много малък процент хора не си намират работа в тази област
"Който поеме предизвикателството, управлява щастието си.
Аватар
BeeJuis
В началото бе словото

Мнение от BeeJuis »

Аз мога да ти кажа една-две приказки относно реализацията, защото имам много близък роднина, който завърши това.
Така, откъде да започна?

Специалността е неимоверно интересна, и изобщо супер готина, даже в периода, в който се бях насочила към медицина и изобщо специалности, свързани с химия и биология, и аз мислех да кандидатствам в тази специалност.
Та - момчето я завърши с отличие.

Сега е лаборант. Заплатата не е кой знае какво, но му стига, имайки предвид, че е млад още и няма жена и деца за издържане.

И все пак - ако това ти се учи, не се отказвай!
Ако прехвърляйки специалностите, мислим само за реализацията на всяка специалност, и то в България, май е по-добре да не учим изобщо.

А точно тази специалност е супер интересна, аз даже си спомням как батко ми ми рецитираше дипломната си работа, а аз го "изпитвах", защото след няколко дена му предстоеше защита.
И толкова пъти ми я изрецитира, та даже я бях научила и аз - беше за човешките папилома вируси (HPV) :) И беше супер интересна!

Ако ти е интересна биологията, и то на ниво микробиология - да учиш за клетки, вируси, бактерии и прочее, няма да съжаляваш!

П.П.: Пропуснала съм един от въпросите ти. Да, вярно е, че почти всеки си намира работа, но въпросът вече е доколко се бориш и доколко има по-хубави възможности на трудовия пазар. То в тая криза човек отчаяно сграбчва всяка възможност и не пуска, защото не знае дали ще има следваща... :(
Психология, I курс
Аватар
stelianna
В началото бе словото

Мнение от stelianna »

мерси за информацията :)
а някой запознат ли е с професията на хомеопатите доколкото знам има само курсове
за нея
знае ли някой кой има право да бъде хомеопат дали трябва задължително човек да бъде лекар или може всеки един с биологическо образование да я работи ?
"Който поеме предизвикателството, управлява щастието си.
Blood_red_sky
В началото бе словото

Мнение от Blood_red_sky »

Az shte kandidatstvam s izpit po filosofski cikul sociologiq i imam edin vupros... Mislite li, che e vuzmojno da si na redovno obuchenie i da se izdurjash sam. De fakto problemut mi e, che taka shte se poluchi, a zadochno ne iskam da zapisvam, rabota ne znaq kak shte si namerq ako po cql den pochti sum na lekcii. A az ot tqh poveche ot 10 % ne iskam da propuskam... Blagodarq predvaritelno!

Писането на кирилица е задължително!
svetlio.varna
"Peregrinatio est vita." - Сенека
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Еми, според мен ако си изкарваш хубава стипендия, не би трябвало да си имаш проблем. Но, ако можеш, няма да е зле и работа да пробваш да си намериш покрай обучението си! :) Първо, обаче пиши на кирилица във форума и натискай с ученето, за да си изкараш стипендиите! :) Успех!
Jenny_J
В началото бе словото

Мнение от Jenny_J »

Какво може да ми кажете за европеистика и международни отношения? Каква е реализацията след това? Ако може хора, които в момента изучават тези специалности да изкажат мнение :)
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”