Правистите - тук

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Orenda
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Orenda »

аз мислих, 4е това с официалното дарение на университета от 4 хил е само за унсс...но може и в СУ да има такъв номер. както и да е, хора, не смятате ли, 4е на вас ви е 100 пъти по-готино, 4е сте влезли сами с оценките си, а не мама и тате да са цакали там...?!?
"Винаги правя това, което не мога, за да се науча да го правя."
Аватар
El
Пишете, о, братя

Мнение от El »

Orenda написа:хора, не смятате ли, 4е на вас ви е 100 пъти по-готино, 4е сте влезли сами с оценките си, а не мама и тате да са цакали там...?!?
Orenda, съвсем права си. Аз изпитвам едно огромно удовлетворение :wink: , че се трепах цяла година и успях да осъществя желанието си - влязох където и каквато специалност исках. Наградата е моя, аз съм щастлива и това е важното.
Има всякакви тарикати, ама някой ден на нас ще ни е хубаво, пък те може и да съжаляват...
Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...

... so I'll bleed forever
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Ми не мисля.
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

El написа:
Orenda написа:хора, не смятате ли, 4е на вас ви е 100 пъти по-готино, 4е сте влезли сами с оценките си, а не мама и тате да са цакали там...?!?
Orenda, съвсем права си. Аз изпитвам едно огромно удовлетворение :wink: , че се трепах цяла година и успях да осъществя желанието си - влязох където и каквато специалност исках. Наградата е моя, аз съм щастлива и това е важното.
Има всякакви тарикати, ама някой ден на нас ще ни е хубаво, пък те може и да съжаляват...
Е да де, но не е мн приятно да знаеш, че с нулеви усилия и без никви жертви някой е получил същото каквото и ти(само дето на теб половината лято и по-голямата част от годината са ти пълна шитня). :evil: :evil: :evil: Но пък тва е положението...
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Аватар
El
Пишете, о, братя

Мнение от El »

summer написа:
El написа:
Е да де, но не е мн приятно да знаеш, че с нулеви усилия и без никви жертви някой е получил същото каквото и ти(само дето на теб половината лято и по-голямата част от годината са ти пълна шитня). :evil: :evil: :evil: Но пък тва е положението...
summer, честно казано, и да ме хване яд заради това, ми минава бързо. Защото знам, че сама съм си постигнала целите. За мен лично няма по-важно нещо от това да успея в дадена дейност, но да успея АЗ, а не паричките на мама, тати или на когото и да било... Не знам, може да звучи шантаво, тъй като по-лесният вариант определено е рушветчийският :evil: Ама не е достатъчно задоволителен...Резултатен, да, но иначе си е жалко :(
сърце на Аан-Аллейн...

Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

El написа: summer, честно казано, и да ме хване яд заради това, ми минава бързо. Защото знам, че сама съм си постигнала целите. За мен лично няма по-важно нещо от това да успея в дадена дейност, но да успея АЗ, а не паричките на мама, тати или на когото и да било... Не знам, може да звучи шантаво, тъй като по-лесният вариант определено е рушветчийският :evil: Ама не е достатъчно задоволителен...Резултатен, да, но иначе си е жалко :(

ОК, съгласна съм, това си е твоя победа(не на мама и тати), но все пак си е дразнещо да ги има тези неща. Най-малкият проблем е, че не е честно. Но пък както вече казах тва е положението- всеки си намира начините за себе си.
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

stasenceto написа:Интересно ми е от кой клас(гимназия) започнахте подготовката си за изпитите?И как се справихте-чрез частни уроци или самостоятелна подготовка? :)
12 клас ходих на уроци по История и БЕЛ цялата година. Но ученето почнах реално някъде април ( с голямото прекъсване покрай бала :oops: :D ).
Аватар
El
Пишете, о, братя

Мнение от El »

summer написа:
El написа: summer, честно казано, и да ме хване яд заради това, ми минава бързо. Защото знам, че сама съм си постигнала целите. За мен лично няма по-важно нещо от това да успея в дадена дейност, но да успея АЗ, а не паричките на мама, тати или на когото и да било... Не знам, може да звучи шантаво, тъй като по-лесният вариант определено е рушветчийският :evil: Ама не е достатъчно задоволителен...Резултатен, да, но иначе си е жалко :(

ОК, съгласна съм, това си е твоя победа(не на мама и тати), но все пак си е дразнещо да ги има тези неща. Най-малкият проблем е, че не е честно. Но пък както вече казах тва е положението- всеки си намира начините за себе си.
Не само, че е победа, но е и най-голямата победа, която можеш да си представиш. Защото доказваш, че всичко си е до твоите способности. Такива като рушветчийчетата си остават зависими, поне аз смятам така. Ти си се реализирала и това е по-същественото :wink: Свикваш да се бориш... и съответно да печелиш :)
сърце на Аан-Аллейн...

FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

....или губиш, понеже тоя дето е влязъл с пари, ще продължава с пари да върви нагоре и напред, понеже корупция има навсякъде и току виж един ден той с пари е заел твоето работно място, а ти си блъскал/а 5 години висше, а той е кръчмясвал и е козил кинтата. Тогава ще почнеш да плюеш по такива паразити и друга песен ще запееш. :evil:
Аватар
El
Пишете, о, братя

Мнение от El »

stasenceto написа:А кво мислиш за алтернативата "частни уроци от 11 клас" ?Прекалено рано ли е?
Ти право ли искаш? Ако е така, историята и литературата са доста обемен материал и не е твърде странно да се ходи две години на курсове. Не знам колко учите по литература в училище, но е вариант да си учиш за там авторите от 11 клас, понеже те също са в конспекта. Аз така правих тогава и в 12-ти ми беше доста по-лесно, когато почнах курсове.
За историята е малко по-различно... трудно е само една година, макар и не невъзможно. Трябва да си прецениш силите и сама да решиш дали да ходиш на уроци от 11-ти клас.
Личното ми мнение, като човек, твърде отдаден на литературата и писането, е, че по история подготовката е по-сложна.
Може би двугодишна подготовка по едното поне... Все пак, предметите в училище не прощават. Там също трябва учене, едва ли някой ще се съобразява с това, че си почнала подготовка за кандидатстването година по-рано.
сърце на Аан-Аллейн...

Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Извинявайте, обаче изпитите са тооолкова субективни, а познанията за КСК не са чак пък толкова съществени, поради което аз на драго сърце бих почнал работа и сам бих си изкарал тези 4000 лв... Тогава поне пътят към целта ми ще е сигурен и ще виждам резултати със всеки изминал ден! И пак ще съм удовлетворен от себе си!
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

stasenceto написа:А кво мислиш за алтернативата "частни уроци от 11 клас" ?Прекалено рано ли е?
Ти си се познаваш най-добре, съобрази се със себе си. Аз си знам, че толкова рано няма да седна да уча каквото ще да става... :) А и зависи къде учиш (коя гимназия). 11 клас може да се ходи на литература, но за История не виждам смисъл ( там изпита е само върху материал 12 клас). :roll:

П.П. Множко е материала, но чак пък толкова.... Една година ти стига (дори да е не пълна година). :wink:
Последно промяна от summer на 28 Авг 2007, 12:03, променено общо 1 път.
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Абе не се занимавай 2 години с учене. Тази година с 4.50 по история и 3.25 по литература и мое си влезеш право от 2ро класиране. Ако едното от двете ти се отдава повече, си учи по него за да изкараш хубава оценка, а по другото и с някоя слаба си вътре+догодона уж набор 87 сте по-малко, има вече увеличени бройки в СУ, бала е паднал и както гледам догодина ще падне още освен ако не вкарат друга система за изпитване, така че не се притеснявай :D
Аватар
El
Пишете, о, братя

Мнение от El »

FTF написа:....или губиш, понеже тоя дето е влязъл с пари, ще продължава с пари да върви нагоре и напред, понеже корупция има навсякъде и току виж един ден той с пари е заел твоето работно място, а ти си блъскал/а 5 години висше, а той е кръчмясвал и е козил кинтата. Тогава ще почнеш да плюеш по такива паразити и друга песен ще запееш. :evil:
FTF, мама и тати няма вечно да са до тебе. Ако тоя паразит ти вземе работното място, ще си намериш друго. По дяволите корупцията и паразитите! Живеем в проклета държава, затова се стремя да прогресирам и така трябва да прави всеки разумен човек. Парите са до време, но способностите ти си остават!
Аз и сега "плюя по такива паразити", твърде много ме дразни тая перспектива, ама ако само седя и проклинам, нищо няма да се подреди...
сърце на Аан-Аллейн...

Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Щом такива елементи ги приемат извън предвидената бройка нас пък какво ни бърка това? Просто си плащат за да учат. Който не може да си плати преминава пред КСК.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”