Журналисти 2009 ;)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
NikTa
Да живей словото
Специалност: Журналистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Журналисти 2009 ;)

Мнение от NikTa »

Само да вметна нещо във връзка с резултатите и по повод това, което каза Инчето. В сайта пише, че ваканцията за СУ е от Велики четвъртък (т.е. утре) до третия ден на Великден (т.е.21). :roll:
Значи може действително да излязат до края на месеца... :D
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
stohata
В началото бе словото

Мнение от stohata »

angeloff написа:Ахахахах вие сте нечовеци. :salute:

Никъде от никого не съм се разграничил, това че вие в опита си да четете между редовете, не четете самите редове, и виждате съвсем различно от написаното, си е ваш проблем.

Мисля, че е време да си затвориш устата, защото от всеки твой пост се разбира, че ти си по-добър от нас или
че си нещо повече........ На теб самочувствирто ти е много голямо и си си дигнал кофата, внимавай само да не се разсипе пoмията от нея върху теб. :pukeleft:
Последно промяна от stohata на 15 Апр 2009, 18:13, променено общо 1 път.
"ЛуД уМоРа НеМа, СаМо Се ПоТи......"
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Уоу....научих нова дума - пУмия :lol:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
asus
В началото бе словото

Мнение от asus »

Варненец,Сашо ти ли си бе :).Стояхме един до друг на изпита,а аз не мога да те позная по снимката.Ужас!
Бомбата е :) Морето много големи,а!
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от Варненец »

ОООО Бомба.Как е :wink: Ей тоз Бомбата мн голям бе :mrgreen: Ко напрай на изпита я кажи.За какво писа :lol:
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
pepso
От дъжд на вятър
Специалност: кандидат-студент за ФЖМК
Курс: кандидат-студент

Мнение от pepso »

Btw то май вече стана ясно, че резултатите ще са готови в последната седмица на април. А що се отнася до есето...аз писах за боклука в обществото като цяло (не като мръсотия), но нямам идея дали това е добре или зле. Надявам се да е първото, но ще видим в края на април.

P.S. Мисълта на Angeloff - "Great people talk about ideas" и т.н. е уникална! Евала ;)
C'uz when u try hard, is when u die hard! Kanye West

Изображение We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !
asus
В началото бе словото

Мнение от asus »

Как да ти кажа за какво съм писал...Много от нещата не си спомням как са формулирани.Писах не за боклука като материя,а повече като явление,така да се каже.За смисловото съдържание на боклуците.Вметнах,че е често използван термин по футболните мачове,че "Боклуците" е чудесно заглавие,за киноиндустрията,което може да преживее своята Одисея защото съдържа емоционален,интелектуален и социален заряд и тайнственост.(Това ми е по занимателната част,използвана като преход към сериозните акценти на проблема) :)За Ал Гор писах,който има Нобелова награда за мир(вмъкнат е в контекста на разсъжденията ми,но сега не си спомням точно).В увода писах за розовите приказки,които са много далеко от нас,а заключението,че тази розова химера не е така имагинарна,но е нужно действие,не само акъл.Писах за бъдещия проект в София,за завода за изгаряне на боклуци,който предстои да се изгради и нашумелия около него скандал,но вероятно това ми е единствената конкретна тема за "Боклуците" като такива.Опитах се да е занимателно и интересно четиво,в коеото съм вмъкнал факти от суровата истина. В ощби линии е това :) Може да се каже,че съм доволен,но допуснах 1-2 малки грешки в бързината.Пример:Ал Гор е бил вицепрезидент,а аз написах президент :mrgreen:,но карай,само това да е :)
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от Варненец »

Добре си го напсиал ;)Аз за Гор никога нямаше да се сетя 8) Мили мой Рангеле вкара ли :mrgreen: :lol:
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Mimmy
От дъжд на вятър

Мнение от Mimmy »

И аз писах предимно по направлението "сметта в пленарната зала" , но след думите на Петрова , че доминирането на политика в разработката не е плюс не съм сигурна , че е било правилен избор . Няма как да не признаеш , че има изключителни идеи , финали и начални изречения на останалите тук , а ако не смяташ така , то резултатите ще бъдат показателни...[/quote]

Аз също насочих едната си идея именно към политиците и техните (без)действия, последиците от тях, които са боклуци... та и аз сега се чудя как ли ще се приеме :salute:
Журналистика - oh yeah! :)
angeloff
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от angeloff »

Мисля, че включването на политика не е добра идея, защото сме едва на 19 години и по време на повечето промени в страната сме били малки и не сме осъзнавали какво става, камо ли пък да знаем какво е било да живееш през комунизма и всичко свързано с този тежък за страната период.
Журналистика /редовно/ 1. курс
moonlight_
В началото бе словото
Специалност: журналистика и връзки с обществеността

Мнение от moonlight_ »

Добра или не е идеята да се пише с политическа насоченост не знам, но аз го направих и все пак се надявам да се погледне положително на това, опитала съм се да разгадая нечие мислене,за това как гледа народа на политиците, за ''ролята'' им и така нататък. Мисля, че ако е написано умело не е толкова от значение има ли политика толкова или не, важно е как е структурирано. Иначе, за да видим рецензиите си трябва да отидем до СУ ли ?
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от beroeca »

Не съм съгласен!Как да не вкараш политически привкус в есето?Нали уж журналисти ще стават хората,а не разказвачи на приказки.........
Победа без чест е огромна загуба!
Аватар
NikTa
Да живей словото
Специалност: Журналистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

beroeca написа:Не съм съгласен!Как да не вкараш политически привкус в есето?Нали уж журналисти ще стават хората,а не разказвачи на приказки.........
Привкус - да. Въпросът е да не доминират конкретно тези разсъждения...
Или поне така се е изказала Петрова.

Всичко останало е личен избор (който вече е в графата мин. св. вр.) и... шанс. :lol:
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
Mimmy
От дъжд на вятър

Мнение от Mimmy »

angeloff написа:Мисля, че включването на политика не е добра идея, защото сме едва на 19 години и по време на повечето промени в страната сме били малки и не сме осъзнавали какво става, камо ли пък да знаем какво е било да живееш през комунизма и всичко свързано с този тежък за страната период.
Едва ли е така, защото иначе нямаше една от темите да бъде точно свързана с прехода. А колкото до годините, щом законът в България ти позволява на 18 вече да гласуваш, значи трябва да си достатъчно навътре в темата политика и да имаш собствено мнение и разбиране по въпроса. Мое мнение, нищо лично :wink:
Журналистика - oh yeah! :)
asus
В началото бе словото

Мнение от asus »

Колеги,колкото и да си чешем езиците във форума,всичко е в ръцете на проверяващите :) Това не е математика да кажеш дали е вярно или не :) Субективизма и личните предпочитания на проверяващите със сигурност играят важна роля :)Може само да се надяваме.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”