[КСК 2011] Математика

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
iprodanov
Пишете, о, братя
Специалност: КН у ФМИ
Курс: втори

Re: [КСК 2011] Математика

Мнение от iprodanov »

При тях.
cReoLiN написа:Няма какво да се решава - за 10 дни няма да си вдигнеш нивото, освен това на изпита ще има задачи, чиято идея не си виждал досега и трябва да мислиш. Не мога да разбера защо всички си мислят, че като изрешат прочутия сборник, ще изкарата 6.
Не знам дали ще вдигнеш нивото, ама поне ще го затвърдиш. :wink:
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

iprodanov написа:При тях.
cReoLiN написа:Няма какво да се решава - за 10 дни няма да си вдигнеш нивото, освен това на изпита ще има задачи, чиято идея не си виждал досега и трябва да мислиш. Не мога да разбера защо всички си мислят, че като изрешат прочутия сборник, ще изкарата 6.
Не знам дали ще вдигнеш нивото, ама поне ще го затвърдиш. :wink:
По-вероятно е да го смъкнеш ако през тези дни решаваш задачи :)
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Аватар
iprodanov
Пишете, о, братя

Мнение от iprodanov »

Нали, така 'ша кажеш. :lol: :lol:
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Абе стига глупости, как ще смъкне нивото от решаване на задачи?! Не решавайте последния ден. До тогава има време обаче....
Компютърни науки 1 курс
brasence
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

Математици, спамете повече :D Имаме да наваксваме журналистите. Поне vol. 2 да отворим :D
Относно решаването, това е нещо индивидуално. Аз прекарвам 5 пъти по 3 часа упражнение и 2 пъти по 5 часа пробни изпити на седмица. Повече от това не мога, но мои съученици прекарваха по цял ден над сборници и на пробния изпит отидоха като... :)
През тази седмица ще си почина и ако имам някакви неяснотии по задачи ще питам, но хардкора вече мина :)
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

А на тези упражнения дават ли ти домашни? Щеше да е добре ако ти дават. Малко ми се струва, ако целта ти е много добра оценка.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
asdasd
От дъжд на вятър
Специалност: asd
Курс: кандидат-студент

Мнение от asdasd »

morfei написа:А на тези упражнения дават ли ти домашни? Щеше да е добре ако ти дават. Малко ми се струва, ако целта ти е много добра оценка.
Ехе, ти не знам как ги виждаш нещата - да не сме роботи да седим по 12 часа.
Аз не мога да седя повече от 4-5 часа без да правя нещо друго... адски много ми писва. Освен ако не се ядосам с някоя задача и тогава ми е случвало да реавам и 3-4 часа само нея... ;р Иначе факт, че на изпита като подпали под опашката и не ми стигна времето :lol:
Иначе и аз го карам айляк...
http://www.youtube.com/watch?v=27zUa3glls4 Един поздрав :lol:
ИзображениеИзображение
We wont change the world but we stand proud
We wont change the world but we dont care.
brasence
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

morfei написа:А на тези упражнения дават ли ти домашни? Щеше да е добре ако ти дават. Малко ми се струва, ако целта ти е много добра оценка.
Ами не :D
Ходя само за пробни изпити. Завършил съм все пак ПМГ и от там съм научил основните неща. Ако някоя задача има трик или уловка, госпожата ми я казва, но без домашна. А от сбъорника на Чакарян имо толкова много задачи със трикове, че трябва да се изрешат по 3 пъти всички задачи за да се разберат. Оттам и основно (пре)решавам.

Дано да няма стереометрия, за сметка на аталичитната геометрия :)
КН правеж

Аватар
iprodanov
Пишете, о, братя

Мнение от iprodanov »

Е, ако има стерео, нека да е разстояние/ъгъл, та да го реша с вектори само, че иначе кофти. :?
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

asdasd написа:
Ехе, ти не знам как ги виждаш нещата - да не сме роботи да седим по 12 часа.
Аз не мога да седя повече от 4-5 часа без да правя нещо друго... адски много ми писва. Освен ако не се ядосам с някоя задача и тогава ми е случвало да реавам и 3-4 часа само нея... ;р Иначе факт, че на изпита като подпали под опашката и не ми стигна времето :lol:
Иначе и аз го карам айляк...
http://www.youtube.com/watch?v=27zUa3glls4 Един поздрав :lol:
Точно! 4-5 часа имах предвид е нормално и достатъчно за добра подготовка. Ако се надявате само на часовете отделени за курсове/уроци може да се изненадате неприятно на изпита, защото няма да ви е останало време да се помъчите вие да решавате задачи, а само ще сте получавали решения наготово.

П.П. Няма да има стереометрия, според мен. Даже бих заложил пари на това. Най-вероятно ще сложат някаква аналитична на нейно място.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
cReoLiN
В началото бе словото

Мнение от cReoLiN »

Може ли да ми дадете пример за задача от предишни години, в която да има аналитична геометрия ? Не знам къде ги учите тези неща.
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Аналитична геометрия се учи в университета първата година. Явно от математическите гимназии учат част от нея.

Ето задачите от миналите години
и конспекта за изпита.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
brasence
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

thegirl написа:Аналитична геометрия се учи в университета първата година. Явно от математическите гимназии учат част от нея.

Ето задачите от миналите години
и конспекта за изпита.
Профилираните учебници по математика за 12ти клас започват с това. Проблемът е, че нищо не се разбира (ако не си се занимавал)

Давали са няколко пъти такива задачи, които стават на няколко реда ако знаеш какво да правиш.
КН правеж

Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Аз лично смятам, че аналитичната геометрия е много приятен предмет, има си мислене, а и задачите са провокативни.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
cReoLiN
В началото бе словото

Мнение от cReoLiN »

Идеята ми беше не да ми дадете линк за всички задачи от изпитите, а за конкретни примери - "виж задача (еди коя си) от година (еди коя си)".
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”