ПСИХОЛОГИЯ

Подфорум към Философския факултет

Модератор: Плазмодий

Публикувай отговор
Аватар
svetleto89
Паисий
Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: специалност "психология"

Мнение от svetleto89 »

Учи ми се нещо, свързано с литература, изкуства, знам ли...Интересува ме просто дали Бг филологията е добре развита, защото не познавам хора, които могат да ми дадат съвета си. За психологията прочетох, че не са доволни...Та как стоят нещата с филологията?
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото
Специалност: Психология
Курс: трети

Мнение от ShadeOfShane »

Ми от това ,което ми казваш културология звучи добре . Аз психо искам ,защото наистина го искам (мисля си ,че имам талант ,че съм роден психолог , но ще порастна и ще се осъзная).А за филологията забелязах ,че много хора я пишат , но не ми е ясно защо , не съм наясно какво се крие зад това название , но хич не ме привлича , би ми боло интересно обаче да чуя и аз ,,две три думи нови'' ,за да не се окаже накрая ,че влача ''тежките окови''. :wink:
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Че как така недоволни,аз съм доволен,намерих си мястото,колкото безмислено и пошло да е обучението на моменти.Но,това го има навсякъде :bounce:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото

Мнение от ShadeOfShane »

Плазмодий, я си разкажи един типичен ден в унито :)
Много нахъсващо ще ни дойде
!
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

Отивам,ако отида,стоя на лекция или упражнение не повече от 2 часа.През повечето време си цикля,през останалото слушам,евентуално след това отивам на бира с колеги или други рандом хора.А да и когато изпитам природни нужди,отивам да ги облекчавам в уютните клозети на СУ.

Вие какво очаквате,че на лекции се твори магия ли?
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото

Мнение от ShadeOfShane »

Добре де ! Съвсем друго нещо имах предвид . По-скоро искам да ни въведеш в онази част ,в която се намира един студент по психология . Във форума на ФФ има тема ,, Какво ви харесва и какво не във ФФ?" (не претендирам за точност на цитата ) и има едно момиче което разказва за крем-карамела в блока и ,за някакви градинки на четвърти киометър. Въвежда в един особен вид романтика . Наясно сме ,че не е песен и че на никой не му пука за лекции .Наясно сме със студенината в унито .Разкажи ни за хубавите неща ,за онези ,които биха интересувал теб ако беше на наше място :)
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

Има стойностни преподаватели,които при нужда ще те насочат,упътят и прочие,отворен към студентите,с интересен начин на поднасяне на материала.Но не са много поне засега.Дават се някакви базови знания,имаш възможност сам да се ориентираш и развиваш в посоката,в която искаш,никой не те натиска за нищо,изискванията към следването и академичните изяви не са големи,заверки няма,присъствията рядко имат значение.Мен това ме урежда прекрасно.Хората в специалността,както от моя,така и от други курсове са всякакви,разнообразни,винаги можеш да си намериш компания и да си отвориш приказка с някого.Четвърти километър е рай-удобен,поддържан блок,който в момента отново се ремонтира.Страхотни градинки за запиване и моабет,много закътани места,спокойствие,всичко ти е общо взето наблизо от Плиска.
Всичко това е от голямо значение,но смятам,че във всеки факултет и всяка една специалност ги има тези неща в една или друга степен.И ако знаех как стоят нещата,когато кандидатствах вероятно нямаше да пиша психология в желанията.Къде случайно,къде не толкова сега уча психология и не се виждам другаде.
Всичко е до човека и до това което иска.Майната й на реализацията,ако си доволен от това,с което се занимаваш и го правиш с желание ще се реализираш по-най добрия начин.Ако мислите само за парите,които ще вадите след завършване,не записвайте психология,тя все пак е от хуманитарните науки,а в България колкото и да е жалко да си хуманитарно ориентиран в повечето случаи значи да броиш левчетата,може би и цял живот.Пари да се изкарат винаги може,сега е момента да се добият някакви професионални знания и личностни умения.Колко и какви зависят от дадения човек,университета само предлага базовите условия.

Това е,приключих с темата :bounce:
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото

Мнение от ShadeOfShane »

Плазмодий,предоволна съм от написаното . БЛАГОдаря! Тъкмо за мен си е таз специалност все повече се убеждавам .Сега и ако ме приемат ... ще се чувствам като Алиса в страната на чудесата дълго време .... :wink:
Acho
В началото бе словото
Специалност: Френска филология

Мнение от Acho »

Плазмодий написа:Има стойностни преподаватели,които при нужда ще те насочат,упътят и прочие,отворен към студентите,с интересен начин на поднасяне на материала.Но не са много поне засега.Дават се някакви базови знания,имаш възможност сам да се ориентираш и развиваш в посоката,в която искаш,никой не те натиска за нищо,изискванията към следването и академичните изяви не са големи,заверки няма,присъствията рядко имат значение.Мен това ме урежда прекрасно.Хората в специалността,както от моя,така и от други курсове са всякакви,разнообразни,винаги можеш да си намериш компания и да си отвориш приказка с някого.Четвърти километър е рай-удобен,поддържан блок,който в момента отново се ремонтира.Страхотни градинки за запиване и моабет,много закътани места,спокойствие,всичко ти е общо взето наблизо от Плиска.
Всичко това е от голямо значение,но смятам,че във всеки факултет и всяка една специалност ги има тези неща в една или друга степен.И ако знаех как стоят нещата,когато кандидатствах вероятно нямаше да пиша психология в желанията.Къде случайно,къде не толкова сега уча психология и не се виждам другаде.
Всичко е до човека и до това което иска.Майната й на реализацията,ако си доволен от това,с което се занимаваш и го правиш с желание ще се реализираш по-най добрия начин.Ако мислите само за парите,които ще вадите след завършване,не записвайте психология,тя все пак е от хуманитарните науки,а в България колкото и да е жалко да си хуманитарно ориентиран в повечето случаи значи да броиш левчетата,може би и цял живот.Пари да се изкарат винаги може,сега е момента да се добият някакви професионални знания и личностни умения.Колко и какви зависят от дадения човек,университета само предлага базовите условия.

Това е,приключих с темата :bounce:
Аз пък, точно заради причините по - горе се отказах от психологията. А преди няколко месеци това ми беше цел номер 1...
Защото това само да те насочват, не мисля че е достатъчно.Според мен, трябва да има много повече упражнения и практика, защото на книги е много лесно да си го четеш (имам цял куп книги по психология - като се почне от основи на психологията, и се стигне до психология на рекламата и тн). Много са ми интересни, но не, мисля че именно те ще ме направят психолог, според мен всичко се постига с практика, която е крайно недостатъчна в този момент в СУ за тази специалност. (поправиме ако греша).
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

Гледай нещата така,като сам си търсиш практика свикваш да се грижиш сам за професионалната си реализация.Не може всичко да ти се налива с фуния и всичко а ти е наредено и осигурено.Да трябва да има повече практическа насоченост специално в психологията,но щом си мислиш,че само голото четене на книжки стига,жестоко се лъжеш,прочетенето трябва да се осмисли.Плюс,че ако не влезеш в психологическите среди,което най-добре става в университетие,просто нямаш шанс като психолог,даже и да си изчел всичко де го има издадено.
Избора е твой,имаш ли желанието,ще си осигуриш и практика и работа,както вече написах :bounce:
Acho
В началото бе словото
Специалност: Френска филология

Мнение от Acho »

аз точно това исках да кажа, че с книги нищо не може да се направи, само че съм сложил една запетайка грешно, трябваше да е : "но не мисля, че именно те ще ме направят психолог..." :oops:
А и не ми е минавало през ум, че всичко ще ми идва на готово, просто съм решил да се насоча друга специалност за този момент. След 4 години, си мисля че нещата в Психохология ще седът по съвсем друг начин....
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: ПСИХОЛОГИЯ

Мнение от Blood Countess »

Аз да питам - има ли още медицински предмети преди Психопатологията и Клиничната в 4-ти курс? Кажете НЕ, плс! :cry:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

Хахах ще ти кажа на по ракия :lol:
Аватар
moonlight
Драскач

Мнение от moonlight »

ами след физиологичната психология в 1 курс, после чак в 4ти са клинично насочените дисциплини, споко!
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

moonlight написа:ами след физиологичната психология в 1 курс, после чак в 4ти са клинично насочените дисциплини, споко!
отиде ракийстването :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “ФФ”