Pisobella - ПРЕЗИДЕНТ!!!
Момичееееее!!! При всеки твой нов пост ме заболява сърцето - много работа ми отваряш!!!!!!!
Такаааааааам:
Pisobella написа:Всеки има право да пуши ако иска.А що се отнася до пасивното пушене - то ако бяха само цигарите,които вредят щеше да е добре.Ами ПРАХТА,ИЗГОРЕЛИТЕ ГАЗОВЕ,БОКЛУЦИТЕ ОТ ЗАВОДИТЕ и прочие и прочие? Не - вашите дробчета се прецакват само от цигарите
ЧЕТЕТЕ ЦЕЛИТЕ ТЕМИ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ БЕЕЕЕЕЕЕ!!!! Все едно да изядеш краката на болното си дете като си гладен - ми то нали и без т'ва си умира!!!!!! Идиоти ли сте, не мога да разбера??????
Pisobella написа:Иначе реално за мен димът не е най-големият проблем за дробчетата в град като София Даже хич.
Казах нещо!!!!!!!!
Pisobella написа:Така че някой да твърди че точно пък цигареният дим е най-голямото зло за въздуха ми се струва малко абсурдно,при положение че има и други неща,които замърсяват супер много.
КАЗАХ нещо!!!!!!!!
Pisobella написа:Не казвам че с цигарите или бяз тях е все тая,но все пак не можеш да кажеш че САМО заради това си на такъв хал с дробовете си.
Pisobella написа:Съжалявам за което,но предполагам обаче че не е САМО от пасивното пушене - има толкова боклуци из чистия безоловен софийски въздух че не е истина
Отказвам се...
Pisobella написа:друг е въпроса че няма кошчета на много места - ти какво да направиш,да си влачиш боклука километри
На колко места няма кошчета? А ти колко цигари си виждала по земята?
Pisobella написа:Но според мен всеки има право на избор и никой няма право да казва на когото и да е било къде/какво да прави и как да го прави.
Аз забранявам на един приятел да ме пипа по задника. Законът забранява кражбата. Бог - също. И убийството. И други.
Pisobella написа:Както пушачите са "егоисти" , щото си пушат където си искат и си правят кефа,така и непушачите са "егоисти" щото искат никъде да не се пуши и щото квичат че ги опушват и щото никой с никого не се съобразява.
Превод:
Както канибалите в Папуа - Нова Гвинея са "егоисти", щото искат да си правят кефа, така и хората от цивилизования свят са "егоисти", щото искат никой да не ги яде и щото квичат че ги ядат и щото с никой не се съобразяват.
Pisobella написа:Освен това спокойно мога да кажа че след толкова години дето пуших белите ми дробчета нямат и спомен от цигарения дим, т.е. съвсем добре са си.Всеки организъм е различен - ако ти се скапваш супер лесно,други не.Сещам се за едни мои приятели-братя.Единия пушеше супер много - белите му дробове бяха съвсем наред.Брат му не пушеше и белите му дробове бяха все едно е пушил доволно
...
2.Съдя по рентгеновите снимки и по медицинските прегледи
А защо си прави рентгенови снимки и медицински прегледи?
Pisobella написа:1.Солидарност не само към пушачите,а към всеки.И това,че всеки има право на избор и той трябва да бъде уважаван.Не може ти да се държиш менторски,да раздаваш правосъдие наляво надясно само според твоите възгледи така че само на тебе да ти е кеф,без да се съобразяваш.
Аз не мога. Европа може. Полицията може. На този етап полицията зависи от "възгледите" на Европа. "Възгледите на Европа зависят от гражданските "възгледи". Аз съм гражданин. Я - можел съм. Да си чувала (например) термина "народен
представител"?
Pisobella написа:Има и такива дето се съобразяват - не ги слагай всичките под един знаменател. Познавам пушачи,които пушат само на балконите-извън апартаментите си(било то и у дома),не пушат в компания на непушачи,не пушат по улиците и спирките.
Заради такива добронамерени пушачи от долния етаж стаята ми смърди на цигарен гъз.
Pisobella написа:Казваш че се съобразяваш,а те нищо не правели.После казваш, че познаваш изключения - значи и с теб се съобразяват,не е като да е съвсем нищо.
Виж първото изречение от първия отговор на твой цитат в това мнение. ... Оправи ли се? ОК - Това е като с пушачите-столетници. Има ги - да. Извинявай, знаеш ли значението на думата "изключения"?
Pisobella написа:ако ме изнасилят веднъж,мога да полудея,а ако някой изпуши една-2-3-4-5 цигари около мен нищо няма да ми стане,т.е. дробовете ми няма да здадат багажа.
Прощавай, а на колко си години? А за тези години общо 1-2-3-4-5 цигари ли са изпушили около теб? А 1-2-3-4-5 ли смяташ да си останат? А колко планираш да живееш? А къде?
Pisobella написа:доста голям процент от хората реално изобщо не им пука за здравето им,особено на крехките 20-21-22..,когато не се замисляш кое колко ти вреди.Димът-че е задимено някъде и не виждаш,или просто кълбото дим през което не ти е особено приятно да минеш,миризмата са главният проблем-затова го сравнявам с други подобни дразнители
Мне.
Трови, бе.
Не разбра ли?
Pisobella написа:Иначе от моите познати няма човек,който да мисли за здравето си,освен един единствен.Всички други им е все тая.
Ами... Супер?

(С какъвто се събереш, такъв ставаш.)
Pisobella написа:Че е вредно - вредно е,спор няма.Прав/а си за това,че едните са "убийци" и е редно да се съобразяват,за да не вредят на другите.Но все пак толерантност ми се струва че ако няма и от непушачите,никога няма да има и от пушачите.
Към кого да съм толерантен? Към убийците? Ти толерантна ли си към убийците?
Pisobella написа:Все едно аз да забраня на някого да готви,щото докато минавам на улицата ми мирише на гадната му манджа.И аз като подуша риба минавам на отсрещния тротоар щото не я обичам,по морето особено ми е някакъв ад.Ама нищо не мога да направя.
...
тва е като да ти забраня да хрупаш чесън,щото ми смърдиш,т.е. когато си приказваш с мен,да не си хрупал чесън Като ми смърдиш - няма да си приказвам с тебе.
Нека ти го обясня на достъпен език, който разчита на твоята елементарна първосигналност: ще цитирам едно мнение на
Forester, но на местата, където се споменават цигарите и тютюнопушенето, ще слагам думата "чесън".

...
Свободата да ядеш чесън включва отговорността да не застрашаваш останалите. Всяка година над 19,000 неядящи чесън в Европа умират от пасивно ядене на чесън! Когато ядете чесън, Вие знаете какви рискове поемате. Това е Ваш избор. Принуждаването на другите да приемат Вашия избор ги излага на опасност от заболяване, особено рак. Пасивното ядене на чесън може да има сериозни последици за бременните жени и техните неродени деца, с увеличен риск от деформации и дихателни проблеми. Пасивното ядене на чесън също причинява много видове сърдечни заболявания, като исхемична болест или инсулт. Рискът от сърдечно заболяване се увеличава с 25% при възрастни, изложени на въздействието на вторичен аромат на чесън. 85% от миризмата на чесън се образува между издишванията на ядящия чесън. А страничният аромат от ядения чесън произвежда вещества, които са дори още по-токсични от тези, които се вдишват при ядене на чесън. Това означава, че миризмата на чесън от Вашия чесън в чинията за чесън или между пръстите Ви е по-опасен от миризмата на чесън, която вдишвате или издишвате.
Дори преди да се е родило, детето може да се окаже жертва на яденето на чесън. Детето не разбира опасността, която чесновия аромат представлява за него, и не прави опити да се защити. Дете, което прекарва 80% от времето си в затворени помещения и вдъхва аромат на чесън, развива навика, а впоследствие и зависимост от чесъна.
чесновия аромат съдържа над 4,000 продукта, повечето от които са токсични, както и 40 канцерогенни вещества, които се вдишват от ядящия чесън и близките му наоколо.
При един неядящ чесън, чиято съпруга яде чесън, се наблюдава 25% по-голям риск от заболяване от рак на белия дроб.
Други болести, като сърдечно-съдовите, също са възможни.
От януари 2004 година, Ирландия, Норвегия, Италия, Малта, Швеция и Шотландия забраниха яденето на чесън на обществени места. И това дава резултати! Например, 96% от ирландските граждани вярват, че забраната е ефикасна. 85% от италианците биха се възпротивили на отмяната на тази забрана и 500,000 от тях са отказали чесъна за една година, придавайки тежест на кампанията срещу пасивното ядене на чесън. Понастоящем, Англия, Уелс, Северна Ирландия, Белгия и Франция имат подобни планове.
После: Nightfall написа:въпросът кой има повече права-пушачът или непушачът, според мен е неразрешим.съжалявам, че ще прозвучи прекалено философски, но все някой някъде за нещо ще ви пречи/дразни/досажда....не може да се достигне до състояние в което отделния човек да се чувства абсолютно идеално сред тълпата.....защото това на практика би означавало всеки да иска същото като всички останали
По въпроса за правата - няма как някой да има "повече". Пушачът има точно толкова право да пуши, колкото и непушачът. За възражения и за съответния коментар върху втората част от изказването ти - виж големия текст малко по-нагоре, има много червеничко.
Pisobella написа:Прави сте да искате да не се пуши около вас,обаче явно единственото решение е както във Европа да се забрани това да се прави на определени места,защото не всички хора са толерантни и склонни на компромиси.
За едно нещо да сме съгласни!
Pisobella написа:Годините не са много показателни за начина на мислене
Знам кой е живото доказателство за това.
БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО!