До пушачите!!!!! - Volume 2

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено

ПУШИТЕ ЛИ?

ДА.
42
29%
НЕ.
96
65%
ВЕЧЕ НЕ.
9
6%

Общо гласове: 147

Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Forester Казваш че се съобразяваш,а те нищо не правели.После казваш, че познаваш изключения - значи и с теб се съобразяват,не е като да е съвсем нищо.

Не казвам че с цигарите или бяз тях е все тая,но все пак не можеш да кажеш че САМО заради това си на такъв хал с дробовете си.

отдавам на точките толкова значение,колкото и ти.

Methuselah не се обиждам толкова лесно ;) ако изнасилването беше толкова често срещано и масово явление,сигурно нещата щяха да стоят по съвсем друг начин :) Точно този пример ми се струва неуместен,освен това ако ме изнасилят веднъж,мога да полудея,а ако някой изпуши една-2-3-4-5 цигари около мен нищо няма да ми стане,т.е. дробовете ми няма да здадат багажа.

Както и да е - разбирам ви кво искате да кажете.

Прави сте да искате да не се пуши около вас,обаче явно единственото решение е както във Европа да се забрани това да се прави на определени места,защото не всички хора са толерантни и склонни на компромиси.
Dr. Socrates
В началото бе словото

Мнение от Dr. Socrates »

:idea:
Последно промяна от Dr. Socrates на 24 Ное 2007, 11:06, променено общо 1 път.
Аватар
Marmelada
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Marmelada »

Pisobella написа:аз лично не рева за Европа :)
Иначе от моите познати няма човек,който да мисли за здравето си,освен един единствен.Всички други им е все тая. Че е вредно - вредно е,спор няма.Прав/а си за това,че едните са "убийци" и е редно да се съобразяват,за да не вредят на другите.Но все пак толерантност ми се струва че ако няма и от непушачите,никога няма да има и от пушачите.

Освен това спокойно мога да кажа че след толкова години дето пуших белите ми дробчета нямат и спомен от цигарения дим, т.е. съвсем добре са си.Всеки организъм е различен - ако ти се скапваш супер лесно,други не.Сещам се за едни мои приятели-братя.Единия пушеше супер много - белите му дробове бяха съвсем наред.Брат му не пушеше и белите му дробове бяха все едно е пушил доволно :)
Когато пораснеш, ще разбереш, че има и хора, които имат лекарско предписание да не вдишват такъв дим, а са принудени да го правят всекидневно - на места, където не могат да го избегнат, ако не ходят с противогаз.
Според теб нормално ли е личният ми лекар да ме пита пуша ли, при положение, че съм върл непушач?
Не познавам хора,които по лекарско предписание не бива да вдишват цигарен дим.Това е като да имаш слънчева алергия,алергия от прах и прочие-рядкост.Наистина за тези хора е изключително гадно това,че се пуши почти навсякъде и те нямат избор,освен да ходят с маска.
А е абсолютно нормално личният ти лекар да те пита дали пушиш,не разбирам кое му е ненормалното :") Или просто не ти схващам логиката.
Много интересни мнения пускаш,може да не познаваш хора които по лекарско предписание не трябва да вдишват дим,много странно звучи.Има толкова много алергии които не понасят дима,майка ми от пасивно пушене след 50 години ако вдиша цигарен дим и кашлицата и няма спирка.Естествено че по лекарско предписание не трябва даже и пасивно да се пуши.Белите ти дробчета хубаво че са добре,но си млада,не дай Боже да те изненада някой рак малко по-късно.Никой не е казал че пушенето убива бързо.За това пък като нищо ще пожълтееш като кожа,зъби,нокти...Много мразя като ми говорят пушачи да кажем от няколко години,може и дъвка да дъвчат,но пак си мирише,ти можеш да не се усещаш,с това се свиква,но аромата остава.Пушачите до изявестна степен са ми противни,развалят тялото си,миришат на цигари,дъхът се променя даже и да не миришат точно на цигари,пак има нещо.Тези двама братя,може дробовете да са добре на единия ,което нищо не значи,определено не му гарантира че след няколко години ще са добре.Пак повтарям че това все пак е бавна смърт.Междудругото непушачите не сме длъжни да бъдем толерантни.Има си закони,като нормални хора държим на спазването им,никаква толерантност не сме длъжни да проявяваме.На спирката някой да ми пуши и да лети към мен...директно ми иде да го напсувам ако съм в лошо настроение ,жалко че няма кой да следи и да глобява.За мен пушачите по спирките са пълни селтаци и егоисти.Може да има още много неща които замърсяват въздуха,което не означава ,че нови са добре дошли.Освен това димът директно те трови и създава неприятни усещания и след години сама ще си плащам скъпите лекарства,а не всеки един идиот пушач който ми е пушил в лицето.Относно това че никой не го е грижа за здравето му...мисля че даже в тази тема има достатъчно примери че някои ги е грижа .
Аз си правя кефа с розови дъвки орбит :lol: те няма да ме убият
Изображение
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Защо въобще се повдига въпроса за толерантност на непушачите към пушачите? Чакайте малко... Всеки да прави каквото иска, стига то да не пречи на останалите и което е много по-важно - да не им вреди. А вашият дим влиза и в нашите дробове. :wink:
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Pisobella - ПРЕЗИДЕНТ!!!

Момичееееее!!! При всеки твой нов пост ме заболява сърцето - много работа ми отваряш!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Такаааааааам:
Pisobella написа:Всеки има право да пуши ако иска.А що се отнася до пасивното пушене - то ако бяха само цигарите,които вредят щеше да е добре.Ами ПРАХТА,ИЗГОРЕЛИТЕ ГАЗОВЕ,БОКЛУЦИТЕ ОТ ЗАВОДИТЕ и прочие и прочие? Не - вашите дробчета се прецакват само от цигарите
ЧЕТЕТЕ ЦЕЛИТЕ ТЕМИ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ БЕЕЕЕЕЕЕ!!!! Все едно да изядеш краката на болното си дете като си гладен - ми то нали и без т'ва си умира!!!!!! Идиоти ли сте, не мога да разбера??????
Pisobella написа:Иначе реално за мен димът не е най-големият проблем за дробчетата в град като София Даже хич.
Казах нещо!!!!!!!!
Pisobella написа:Така че някой да твърди че точно пък цигареният дим е най-голямото зло за въздуха ми се струва малко абсурдно,при положение че има и други неща,които замърсяват супер много.
КАЗАХ нещо!!!!!!!!
Pisobella написа:Не казвам че с цигарите или бяз тях е все тая,но все пак не можеш да кажеш че САМО заради това си на такъв хал с дробовете си.
:shock:
Pisobella написа:Съжалявам за което,но предполагам обаче че не е САМО от пасивното пушене - има толкова боклуци из чистия безоловен софийски въздух че не е истина
Отказвам се... :crybaby:
Pisobella написа:друг е въпроса че няма кошчета на много места - ти какво да направиш,да си влачиш боклука километри
На колко места няма кошчета? А ти колко цигари си виждала по земята? :wave:
Pisobella написа:Но според мен всеки има право на избор и никой няма право да казва на когото и да е било къде/какво да прави и как да го прави.
Аз забранявам на един приятел да ме пипа по задника. Законът забранява кражбата. Бог - също. И убийството. И други. :reindeer:
Pisobella написа:Както пушачите са "егоисти" , щото си пушат където си искат и си правят кефа,така и непушачите са "егоисти" щото искат никъде да не се пуши и щото квичат че ги опушват и щото никой с никого не се съобразява.
Превод:
Както канибалите в Папуа - Нова Гвинея са "егоисти", щото искат да си правят кефа, така и хората от цивилизования свят са "егоисти", щото искат никой да не ги яде и щото квичат че ги ядат и щото с никой не се съобразяват.
Pisobella написа:Освен това спокойно мога да кажа че след толкова години дето пуших белите ми дробчета нямат и спомен от цигарения дим, т.е. съвсем добре са си.Всеки организъм е различен - ако ти се скапваш супер лесно,други не.Сещам се за едни мои приятели-братя.Единия пушеше супер много - белите му дробове бяха съвсем наред.Брат му не пушеше и белите му дробове бяха все едно е пушил доволно

...

2.Съдя по рентгеновите снимки и по медицинските прегледи
А защо си прави рентгенови снимки и медицински прегледи? :?
Pisobella написа:1.Солидарност не само към пушачите,а към всеки.И това,че всеки има право на избор и той трябва да бъде уважаван.Не може ти да се държиш менторски,да раздаваш правосъдие наляво надясно само според твоите възгледи така че само на тебе да ти е кеф,без да се съобразяваш.
Аз не мога. Европа може. Полицията може. На този етап полицията зависи от "възгледите" на Европа. "Възгледите на Европа зависят от гражданските "възгледи". Аз съм гражданин. Я - можел съм. Да си чувала (например) термина "народен представител"?
Pisobella написа:Има и такива дето се съобразяват - не ги слагай всичките под един знаменател. Познавам пушачи,които пушат само на балконите-извън апартаментите си(било то и у дома),не пушат в компания на непушачи,не пушат по улиците и спирките.
Заради такива добронамерени пушачи от долния етаж стаята ми смърди на цигарен гъз.
Pisobella написа:Казваш че се съобразяваш,а те нищо не правели.После казваш, че познаваш изключения - значи и с теб се съобразяват,не е като да е съвсем нищо.
Виж първото изречение от първия отговор на твой цитат в това мнение. ... Оправи ли се? ОК - Това е като с пушачите-столетници. Има ги - да. Извинявай, знаеш ли значението на думата "изключения"?
Pisobella написа:ако ме изнасилят веднъж,мога да полудея,а ако някой изпуши една-2-3-4-5 цигари около мен нищо няма да ми стане,т.е. дробовете ми няма да здадат багажа.
Прощавай, а на колко си години? А за тези години общо 1-2-3-4-5 цигари ли са изпушили около теб? А 1-2-3-4-5 ли смяташ да си останат? А колко планираш да живееш? А къде? :happy8:
Pisobella написа:доста голям процент от хората реално изобщо не им пука за здравето им,особено на крехките 20-21-22..,когато не се замисляш кое колко ти вреди.Димът-че е задимено някъде и не виждаш,или просто кълбото дим през което не ти е особено приятно да минеш,миризмата са главният проблем-затова го сравнявам с други подобни дразнители
Мне.
Трови, бе.
Не разбра ли?
Pisobella написа:Иначе от моите познати няма човек,който да мисли за здравето си,освен един единствен.Всички други им е все тая.
Ами... Супер? :shock: (С какъвто се събереш, такъв ставаш.)
Pisobella написа:Че е вредно - вредно е,спор няма.Прав/а си за това,че едните са "убийци" и е редно да се съобразяват,за да не вредят на другите.Но все пак толерантност ми се струва че ако няма и от непушачите,никога няма да има и от пушачите.
Към кого да съм толерантен? Към убийците? Ти толерантна ли си към убийците?
Pisobella написа:Все едно аз да забраня на някого да готви,щото докато минавам на улицата ми мирише на гадната му манджа.И аз като подуша риба минавам на отсрещния тротоар щото не я обичам,по морето особено ми е някакъв ад.Ама нищо не мога да направя.
...

тва е като да ти забраня да хрупаш чесън,щото ми смърдиш,т.е. когато си приказваш с мен,да не си хрупал чесън Като ми смърдиш - няма да си приказвам с тебе.
Нека ти го обясня на достъпен език, който разчита на твоята елементарна първосигналност: ще цитирам едно мнение на Forester, но на местата, където се споменават цигарите и тютюнопушенето, ще слагам думата "чесън".
:happy1: ...
Свободата да ядеш чесън включва отговорността да не застрашаваш останалите. Всяка година над 19,000 неядящи чесън в Европа умират от пасивно ядене на чесън! Когато ядете чесън, Вие знаете какви рискове поемате. Това е Ваш избор. Принуждаването на другите да приемат Вашия избор ги излага на опасност от заболяване, особено рак. Пасивното ядене на чесън може да има сериозни последици за бременните жени и техните неродени деца, с увеличен риск от деформации и дихателни проблеми. Пасивното ядене на чесън също причинява много видове сърдечни заболявания, като исхемична болест или инсулт. Рискът от сърдечно заболяване се увеличава с 25% при възрастни, изложени на въздействието на вторичен аромат на чесън. 85% от миризмата на чесън се образува между издишванията на ядящия чесън. А страничният аромат от ядения чесън произвежда вещества, които са дори още по-токсични от тези, които се вдишват при ядене на чесън. Това означава, че миризмата на чесън от Вашия чесън в чинията за чесън или между пръстите Ви е по-опасен от миризмата на чесън, която вдишвате или издишвате.

Дори преди да се е родило, детето може да се окаже жертва на яденето на чесън. Детето не разбира опасността, която чесновия аромат представлява за него, и не прави опити да се защити. Дете, което прекарва 80% от времето си в затворени помещения и вдъхва аромат на чесън, развива навика, а впоследствие и зависимост от чесъна.

чесновия аромат съдържа над 4,000 продукта, повечето от които са токсични, както и 40 канцерогенни вещества, които се вдишват от ядящия чесън и близките му наоколо.

При един неядящ чесън, чиято съпруга яде чесън, се наблюдава 25% по-голям риск от заболяване от рак на белия дроб.
Други болести, като сърдечно-съдовите, също са възможни.

От януари 2004 година, Ирландия, Норвегия, Италия, Малта, Швеция и Шотландия забраниха яденето на чесън на обществени места. И това дава резултати! Например, 96% от ирландските граждани вярват, че забраната е ефикасна. 85% от италианците биха се възпротивили на отмяната на тази забрана и 500,000 от тях са отказали чесъна за една година, придавайки тежест на кампанията срещу пасивното ядене на чесън. Понастоящем, Англия, Уелс, Северна Ирландия, Белгия и Франция имат подобни планове.
После:
Nightfall написа:въпросът кой има повече права-пушачът или непушачът, според мен е неразрешим.съжалявам, че ще прозвучи прекалено философски, но все някой някъде за нещо ще ви пречи/дразни/досажда....не може да се достигне до състояние в което отделния човек да се чувства абсолютно идеално сред тълпата.....защото това на практика би означавало всеки да иска същото като всички останали
По въпроса за правата - няма как някой да има "повече". Пушачът има точно толкова право да пуши, колкото и непушачът. За възражения и за съответния коментар върху втората част от изказването ти - виж големия текст малко по-нагоре, има много червеничко. :santa:
Pisobella написа:Прави сте да искате да не се пуши около вас,обаче явно единственото решение е както във Европа да се забрани това да се прави на определени места,защото не всички хора са толерантни и склонни на компромиси.
За едно нещо да сме съгласни! :love5:
Pisobella написа:Годините не са много показателни за начина на мислене
Знам кой е живото доказателство за това. :roll:

БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО!
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

Момичееееее!!! При всеки твой нов пост ме заболява сърцето
Напълно в духа на темата бих те попитала: "А дробчетата как са?" :lol:
Прав си иначе, нямам какво да добавя.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

:) Радвам се че ви " забавлявам " ,в какъвто искате смисъл на думата го приемайте.

Иначе изчетох цялата тема преди да пиша :) Явно аз не се изразявам разбираемо,както и да е.

Не ми се обяснява повече.Аз съм безвъзвратно тъпата и заблудената,вие сте правите! :)

Прави сте да не се иска да се пуши около вас,прави сте да си искате здравето на 100%.

МИР! :D
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Абе гъзария си е да пушиш, каквото и да говорите...
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

МИР. Спрете да пушите. :D
Абе гъзария си е да пушиш, каквото и да говорите...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Смей се ти, ама си е така!
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Forester написа: Типични разсъждения на "крехка 20-21-22"...
Според теб нормално ли е личният ми лекар да ме пита пуша ли, при положение, че съм върл непушач?
Да , абсолютно, бях напълно изненадана и шокирана когато трябваше да си направя снимка на белия дроб преди година и докторът ме попита същото, а аз го гледах тъпо и с недоумение :shock: :arrow: вариант 1 е да имам натрупвания от пасивно приемане на цигарен дим и други подобни гадости и отрови или вариант 2 е да ми е останало нещо от някоя болест.Както и да е, просто този факт ме стресна, при положение, че и аз никога през живота си не съм пушила и не би трябвало да съм в това положение.
Мисълта ми е ,че както и другите казаха по -горе цигареният дим е вреден, но пушачите са свикнали с него и организмът им де факто поема вредните влияния доста по-бавно поради естественото природно явление наречено резистентност,т.е. димът пак си убива ,но с много по-бавни темпове.При обратният случай,с пасивните пушачи като нас се получава така, че ефектът от цигарения дим ни действа мигновено и последствията са налице в много по-кратък период :arrow: просто естествени биологични закони :idea:
Като птичка в небесата :)
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Methuselah написа:На въпроса "Защо пушите?" не отговаряйте "Защото е забавно."
Едва ли това е единственият начин да се забавлявате. Освен това изкуственото стимулиране на забавление е доста жалко нещо...
Е ти по тая логика и алкохола ще отречеш :?
Има различни начини за забавление и преди да реша кои ми харесват и кои си струват трябва да ги пробвам, нали? Или друг вариант - да се спра само на един и да си цикля на него - не благодаря.
Аватар
Nightfall
От дъжд на вятър

Мнение от Nightfall »

оставам си на мнението, че пушенето си е индивидуален избор. по този повод бих искала да дам един пример: в ректората навсякъде има надписи, че със заповед на ректора пушенето в сградата е забранено.....за сметка на това в района отвън излиза че всеки има право да пуши където си иска! нямам против и там да се наложат забрани, стига да се обособи поне едно кътче за пушачите- на който му де пуши да ходи там, а на който димът му пречи- просто да го избягва и това е!

а по въпроса за завдеденията бих могла да кажа само едно- това е поредната грешка на недодяланите закони в нашата държава!!! когато излезе този закон, какво му оставаше на един чоек, който има заведение от 5 маси, освен на едната да сложи табелка "непушачи", а на другата "пушачи", колкото да не си отнесе глобите :?: а за това, че дима от едната маса отива и до другата, не са виновни нито пушачите, нито непушачите!
Nie aufgeben!
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

Къде_се_забутахме_тука_бе написа:Абе гъзария си е да пушиш, каквото и да говорите...
много хора започват да пушат именно от гъзария...за да са като другите и да не са назад с материяла ;) което е чиста доза глупост,нооо всеки сам си избира ;)
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
Nemesis
Постоянно присъствие

Мнение от Nemesis »

Аз не почнах от гъзария... много далече бях от гъзарията :?
For I find no pleasure in your physical pain
I want your christian soul to crumble ...

YOUR FUCKING SOUL!!!
Заключено

Обратно към “Мнения”