Гласът, който НЕ понасяте
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
айде да говорим за RnB.
чувал ли си за BB King- double platinum с Eric Clapton- "Riding With the King".
или пък за Janis Joplin- regarded as "the queen" by Jimmy Hendrix. Или не знаеш кой е Hendrix?
или пък Miles Davis и Dizzy Gillespie, които ти не си чувал, но без които кифлички като Beyonce и Rihanna нямаше да съществуват. да не говорим пък за Scott Joplin.
Защото това е черна музика. И Beyonce прави пари от нея. Както и 50 cent. Черната музика е черна в "По пътя" на Керуак и в песните на Ray Charles и Nat King Cole.
Не всичко е пари, приятелю.
чувал ли си за BB King- double platinum с Eric Clapton- "Riding With the King".
или пък за Janis Joplin- regarded as "the queen" by Jimmy Hendrix. Или не знаеш кой е Hendrix?
или пък Miles Davis и Dizzy Gillespie, които ти не си чувал, но без които кифлички като Beyonce и Rihanna нямаше да съществуват. да не говорим пък за Scott Joplin.
Защото това е черна музика. И Beyonce прави пари от нея. Както и 50 cent. Черната музика е черна в "По пътя" на Керуак и в песните на Ray Charles и Nat King Cole.
Не всичко е пари, приятелю.
- явор
- Летописец Виртуоз
Това не е неподготвеност! Ако Левски не е близък аналог на революционер, то виновни са тези, които са го наричали такъв! Така и ако Aerosmith = "America's Greatest Rock and Roll Band" те не са в основата на стила рок, то виновни са тези, които са ги обявавали за икони в рока! Ти като чуеш Кондьо и не ти хареса, а си чувал достатъчно отвсякъде, че е икона в чалгата, нормално е да си на същото мнение и за Амет!radja написа:изказваш се неподготвен, мъжки, това ти казваме.А аз ти казах, че не можеш да ме съдиш за това, че когато определена група е популярна и е смятана за икона в даден стил, аз съм останал с грешно впечетление в резултат на съвсем логично мислене!!!
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- radja
- Гутенберг
не трий дълги пасажи, които изясняват в какво точно не си подготвен, окей? просто- не си слушал достатъчно, за да имаш мнение.
а съм слушал и Кондьо, и Амет, за да имам сходно мнение и за двамата(=
С едно изречение експерт по тема не се става. Ако можеше с един прочит на конституцията да станеш адвокат- всички щяхме да сме във върховен касационен съд.
А по мое мнение Steven Tyler е не по-далеч от Axl Rose(само дето пее малко по-вярно) в рок музиката.
чакам мнението ти за r'n'b-то.
а съм слушал и Кондьо, и Амет, за да имам сходно мнение и за двамата(=
Познаваш ли рока от самото му начало? Знаеш ли кое от кое се е зародило? Знаеш ли какво е последвало? НЕ? Тогава не си подготвен.Това не е неподготвеност!
С едно изречение експерт по тема не се става. Ако можеше с един прочит на конституцията да станеш адвокат- всички щяхме да сме във върховен касационен съд.
А по мое мнение Steven Tyler е не по-далеч от Axl Rose(само дето пее малко по-вярно) в рок музиката.
чакам мнението ти за r'n'b-то.
- явор
- Летописец Виртуоз
Аз това и никъде не съм го отричал! Но не съм виновен аз, че понеже не ми е дадена пряка възможност да го оценя, съм го подценил на фона на по-достъпните до всеобщата аудитория песни, но не "толкова ценни"!phoebe написа:Идеята на всичко беше, че щом ти не си чувал нещо, не значи, че то не е световно известно и прекрасно.
В глобален мащаб да... а в национален в топ10 са Лили Иванова и чалга и поп-фолк изпълнителитеphoebe написа:Всъщност, най-голяма популярност, в топ10 на продаваните артисти влизат и Алла Пугачева, и една гръцка изпълнителка (не си спомням името й), Michael Jackson и всичко друго е... рок. Няква си музика там ;]
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- radja
- Гутенберг
а Жоро Минчев? а Сигнал? а Щурците? а Васко Кръпката и Подуене блус бенд? А онези...аааа...как бяха...опаа.. ХИПОДИЛ? а това, че никой не разбра Нова Генерация не пречи на Митко Воев да е изключителен талант от световно ниво.В глобален мащаб да... а в национален в топ10 са Лили Иванова и чалга и поп-фолк изпълнителите
- явор
- Летописец Виртуоз
Стиловете не са статични! То и от Бетовен до Моцарт има огромна разлика!
Харесва ми това, което днес е популярно като r`n`b, това, което днес се определя като чалга или поп-фолк! Популярното днес си се вижда по телевизията и по радията! Честно казано "Радка-пиратка" е една от най-омразните ми песни, макар и да е толкова популярна... всички хитове отпреди Планета-чудото и малкия проблясък преди това /Глория, Деси Слава, Камелия, Рени пеят по-отрано, а сред тях бяха Ина, Нина, Деси, Панко и Сани/ не са ми на сърце... Пирамиди, фараони.. това не е моята музика... Моята музика е посочената преди малко, популярна днес по-скоро като поп-фолк
Харесва ми това, което днес е популярно като r`n`b, това, което днес се определя като чалга или поп-фолк! Популярното днес си се вижда по телевизията и по радията! Честно казано "Радка-пиратка" е една от най-омразните ми песни, макар и да е толкова популярна... всички хитове отпреди Планета-чудото и малкия проблясък преди това /Глория, Деси Слава, Камелия, Рени пеят по-отрано, а сред тях бяха Ина, Нина, Деси, Панко и Сани/ не са ми на сърце... Пирамиди, фараони.. това не е моята музика... Моята музика е посочената преди малко, популярна днес по-скоро като поп-фолк
Отворете сърцата си
- явор
- Летописец Виртуоз
Ами Азисradja написа:а Жоро Минчев? а Сигнал? а Щурците? а Васко Кръпката и Подуене блус бенд? А онези...аааа...как бяха...опаа.. ХИПОДИЛ? а това, че никой не разбра Нова Генерация не пречи на Митко Воев да е изключителен талант от световно ниво.В глобален мащаб да... а в национален в топ10 са Лили Иванова и чалга и поп-фолк изпълнителите
Отворете сърцата си
- radja
- Гутенберг
по-скоро от Моцарт до Бетховен- Моцарт е роден през 1756, а Бетховен през 1770(=Стиловете не са статични! То и от Бетовен до Моцарт има огромна разлика!
затова не можеш да отричаш по-старите неща. ако не бяха Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Who, The Beatles, The Kinks, The Clash, The Yardbirds, Nirvana, AC/DC, Metallica, Guns'n'Roses и много други, днес музиката нямаше да е толкова комерсиална, защото тези групи издигнаха музиката на световно равнище.Стиловете не са статични!
нарочно не споменах Led Zeppelin- Jimmy Page е в своя отделна категория.(=
за да си бъдеш нещо, трябва да знаеш откъде идва то. казвате, че всеки българин трябва да познава историята си. всеки фен на музикален стил трябва да познава миналото на своята музика. иначе рискува да бъде смешен.Популярното днес си се вижда по телевизията и по радията!
- явор
- Летописец Виртуоз
Ако не знаеш историята на България, но си плащаш данъците към държавата и обществото и спазваш българските закони и като цяло си един морален човек, то ти ще си далеч по-добър българин, отколкото ако си професор по история и извличаш облаги от разпространението на мнение за особената нужда от свръхзадълбочени познания по история за изучаване на някои дисциплини в университет 
Отворете сърцата си
- radja
- Гутенберг
явор написа:Ако не знаеш историята на България, но си плащаш данъците към държавата и обществото и спазваш българските закони и като цяло си един морален човек, то ти ще си далеч по-добър българин, отколкото ако си професор по история и извличаш облаги от разпространението на мнение за особената нужда от свръхзадълбочени познания по история за изучаване на някои дисциплини в университет
не ми се измъквай по тънката нишка. много добре знаеш какво имах предвид.
@Pun1sher- аз съм болен фен на Pictures of Lily и See me, Feel me
- явор
- Летописец Виртуоз
Въобще не се измъквам... Макар и да не съм виждал дрехите на хората отпреди 234324324 години аз си имам някаква представа за естетика и тя ми позволява да подбирам добре дрехите си от тези, които са на пазара! Същото е и с музиката... човек просто си има възприятия и усещания за това коя музика е хубава... може да е първата песен, която чува в живота си и тя да му хареса/да я отхвърли...
П.П. Искаш ли да ти дам пример за това как някои хора обичат да скачат като маймуни, а други да танцуват, като че ли правят секс
Айде пък това да не е вродено усещане!
П.П. Искаш ли да ти дам пример за това как някои хора обичат да скачат като маймуни, а други да танцуват, като че ли правят секс
Последно промяна от явор на 24 Авг 2007, 23:57, променено общо 1 път.
Отворете сърцата си